– informationsbladet från Röste Bygdegårdsförening – Nr 3 2005


Foto: Pär Nordqvist, 2005. Kamera: Nikon F65 (analog).
HAMBOPAR 1. Lisa Fürst och Pär Lundagårds var ett av flera Röstepar i årets hambo. För Lisa var det debut.

Så gick det för Rösteparen i 40-årsjubileumshambon

Av Pär Nordqvist, 070–365 74 83
I år firade Häsingehambon 40-årsjubileum sedan starten 1965. Hambodagen blev mycket varm. Redan vid första etappen i Hårga hade temperaturen nått runt 20 grader och solen gassade. Bland de mer än 600 dansarna fanns flera från Röste.

Lisa Fürst deltog första gången och hon och hennes danspartner Pär Lundagårds placerade sig på en 235:e plats. Men det var inte tänkt att Lisa skulle vara med från början.
   – Pärs partner fick förhinder så jag fick frågan om jag ville vara med i stället. Jag hade tre dagar på mig att lära mig att dansa hambo, så det blev till att gå en snabbkurs, säger Lisa. Hon tycker att hambon var en rolig upplevelse, det var fin stämning under dagen, men tillräckligt varmt.
   – Det var vackert i både Hårga och Järvsö. De är nog de finaste etapperna. Det är ju också en helt annan sak att vara med och dansa än att vara åskådare, säger Lisa.
   – I Arbrå var det kämpigt när det var motlut, men som tur var skymdes solen av några moln så hettan var lite lindrigare där, berättar hon.
   Och Lisa kan tänka sig att dansa igen om tillfälle ges.
   – Men då får jag nog öva lite mer innan, skrattar hon.
   Stefan Sonefors och Åsa Westh var ett annat Röstepar som deltog, ja i alla fall till hälften. Det var 14:e gången de deltog. De kom på 18:e plats, ett resultat de är mycket nöjda med.
   – Det var varmt, jobbigt men också roligt. Det ska vara lite svettigt på hambon, säger Stefan.
   – Visst kan man få problem med vätskebalansen med huvudväk som följd, men då gäller det att dricka mycket mellan etapperna, konstaterar han. Stefan hoppas att årets hambo inte var den sista. Dess framtid har ju diskuterats det senaste året.
   Therese Hyllsjö och Jon Erikson deltog för första gången. De nådde inte semifinal men var nöjda ändå, enligt tidningen Ljusnan.
   Vann årets hambo gjorde Magnus Mårtensson och Camilla Olsson från Uppsala.PÅ HÅRGA ÄNG. Lisa Fürst och Pär Lundagårds in action i Hårga på lördagsmorgonen.


HAMBOPAR 2. Åsa Westh och Stefan Sonefors deltog för 14:e gången. Det blev en fin 18:e-plats.

Foto: Pär Nordqvist, 2005. Kamera: Nikon Coolpix 3100.
URSVENSKT. Kan det bli svenskare än så här? Här är bilden av den svenska sommaren. Midsommardans i en liten by på landet.

Mysigt midsommarfirande i Röste

Visst blev det ett mysigt midsommarfirande på Dönjegården på midsommarafton. Vädret var fint, många barn kom och klädde majstången och så leddes dansen av ett troll och en clown. Uppskattningsvis deltog mellan 60 och 70 personer vid firandet.
Ordföranden har ordet: Ny kassör i föreningen
Suucé för musik- och sångkväll i Dönjegården
Röstebor köade för gratis bensin
Mycket på gång i Röste. Kolla här!

Läs fler Bygdens Nytt:
Bygdens Nytt nr 1 2005
Bygdens Nytt nr 2 2005

Arkiv
2004
Bygdens Nytt nr 1 2004
Bygdens Nytt nr 2 2004
Bygdens Nytt nr 3 2004
Bygdens Nytt nr 4 2004
Bygdens Nytt nr 5 2004

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida