– informationsbladet från Röste Bygdegårdsförening – Nr 2 2004


Foto: Pär Nordqvist, 2004. Kamera: Chinon CG-5
HUND OCH MATTE PÅ ÄVENTYR. Linnea Tegnér hade hunden Selma med sig i det första åket i snowracertävlingen. Båda verkade gilla att åka utför.

Barn, vuxna och hund (!) tävlade på familjedag i Röste

Av Pär Nordqvist, 070-365 74 83
För andra året arrangerades en familjedag i Röste på söndagen (14 mars). Precis som förra året blev det snowracertävling med ett 30-tal deltagare plus en hund.

Inledningsvis trodde arrangörerna i Röste Bygdegårdsförening att det skulle bli besvärligt att genomföra tävlingen på grund av dåligt snöunderlag i backen nedanför friskolan, men efter preparering blev föret helt perfekt. Det tävlades i fyra klasser: barn 0–6 år och 7–12 år samt dam- och herrklass. Varje tävlande hade två åk på sig. I barnklassen segrade Ida Jonsson på tiden 7,54 sekunder följd av tvåan Simon Wårdh (7,83) och Ida Dahl (8,22). Ida Dahl hamnade på pallen för andra året i rad. I fjol segrade hon i klassen 0–6 år. (Det bör kanske tilläggas att många vuxna hjälpte sina barn i tävlingen genom att utgöra extra tyngd på snowracern och fick på så sätt en snabbare tid.)
   På damsidan var Sofia Wårdh snabbast med 8,34 sekunder. Andraplatsen tog Annika Sonefors (8,78) och trea blev Anna Dahl (8,97). Segrade i herrklassen gjorde Anders Jonsson (7,59), tätt följd av Tomas Frisk (7,81) och Andreas Hansson (8,03). Linnea Tegnér, som tävlade i en av barnklasserna, drog till sig mycket uppmärksamhet när hon i det första åket hade sällskap av hunden Selma på snowracern. Båda verkade gilla att åka utför. Tiden blev strax under 10 sekunder.
   Familjedagen avslutades med korvgrillning och prisutdelning vid Dönjegården.SEGRARNA. Fr v: Annika Sonefors, Sofia Wårdh med sonen Simon, Anna Dahl med dottern Ida, Andreas Hansson, Anders Jonsson med barnen Ida och Viktor samt Tomas Frisk.

Se fler bilder från familjedagen!
Dags för medlemsavgiften

I detta nummer medföljer inbetalningskort för medlemskap i Röste Bygdegårdsförening.
Enskild vuxen: 100 kronor
Familj: 225 kronor
Använd bifogat inbetalningskort. Enskild medlem skriver sitt namn och adress och är ni en familj vill vi att ni uppger alla namn samt födelseår på barnen. Om ni redan nu känner till vilken er nya adress blir är det bra om ni uppger den i stället för den nuvarande. Betalar ni medlemsavgiften via internet är vi tacksamma om ni mejlar era namn till olsson.berit@telia.com. Tack på förhand! Vi ser fram emot ett nytt år med många nya medlemmar. RBF:s styrelse

Ordföranden har ordet: Nytt år med nya möjligheter
Redaktören har ordet: Rädda skolan!
Årsmötet valde utökad styrelse
Kommande aktiviteter: Besök friskolans informationskväll
Ring Eva om du vill hyra Dönjegården
Röste badhus vill ha fler medlemmar

Läs fler Bygdens Nytt:
Bygdens Nytt nr 1 2004

Arkiv
2003
Bygdens Nytt nr 1 2003
Bygdens Nytt nr 2 2003
Bygdens Nytt nr 3 2003
Bygdens Nytt nr 4 2003
Bygdens Nytt nr 5 2003

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida