– informationsbladet från Röste Bygdegårdsförening –
Nr 3 – juli 2007. Nyhetstips? Ring 070–365 74 83.


Foto: Pär Nordqvist, 2007. Kamera: Nikon D50.
GLAD TREA. Anna ’’Sahlene’’ Sahlin intervjuar Växsjötjejen Ellen Körner som kom på tredje plats i talangtävlingen Sommarstjärnan.

Växsjötjej trea i Sommar-stjärnan
Nioåriga Ellen nöjd med sin placering

Av Pär Nordqvist, 070–365 74 83
Söndagen efter midsommar avgjordes finalen av Sommarstjärnan i Långnäsparken i Bollnäs. Ellen Körner från Växsjö lyckades bra i tävlingen. Hon kom på tredje plats med sin tolkning av Sanna Nielsen-låten ’’Vågar du, vågar jag’’.

Sommarstjärnan är en lokal talangtävling för barn mellan 7 och 12 år som arrangeras varje sommar i Bollnäs, Arbrå och Edsbyn. Barnen sjunger eller mimar till musik av kända artister på cd-skiva. Och av antalet barn som medverkar att döma så finns ett stort intresse för artistbranschen. I söndagens final var det bara flickor som deltog. Nioåriga Ellen Körner från Växsjö utanför Bollnäs är en av dem. Hon ställde upp med låten ’’Vågar du, vågar jag’’ som Sanna Nielsen brukar sjunga. Ellen vann deltävlingen på Brotorget den 2 juni och gick direkt till finalen tillsammans med The Ark och’’ Jill Johnson. Jill gestaltades av Amanda Lind.

Gillar Sanna Nielsen
I söndagens final i Långnäsparken möttes alla finalister från deltävlingarna. Under en knapp timme framförde de sina nummer. Publiken fick bland annat se och höra The Ark, Jill Johnson, Nanne Grönvall, Elin Lanto och Tina Turner. Ellen Körner blev alltså trea och fick ta emot 500 kronor. När programvärden Anna ’’Sahlene’’ Sahlin frågade vad hon ska göra med pengarna svarade Ellen att hon ska spara dem. För övrigt är hon nöjd med sitt framträdande och sin placering.
   – Det gick bra, säger Ellen.
   Hon har varit med två gånger tidigare men inte nått finalen förrän i år. Eftersom hon gillar Sanna Nielsen valde hon hennes melodifestivallåt.
   – Jag ska nog vara med nästa år igen, men jag har inte bestämt med vilken låt än, säger hon.
   Och på frågan om hon vill bli artist när hon blir stor svarar hon:
   – Jag vet inte riktigt.
   Nej det är nog svårtt att veta när man bara är nio år. Men för att bli trea i en talangtävling måste det finnas talang och den besitter Ellen.
   Årets sommarstjärna blev Caroline Björkman från Bollnäs. Caroline uppträdde som Tina Turner med låten ’’Disco inferno.’’ Det gav henne 3 000 kronor i prispengar. Det var utstrålningen och den proffsiga dansen som avgjorde till Carolines fördel. Andraplatsen knep Amanda Lind från Edsbyn. Hon mimade till Jill Johnsons ’’Crazy in love.’’ Som tvåa fick man 1 000 kronor. Det var tionde året som tävlingen arrangerades.

Ordföranden har ordet: Fler ankor i årets ankrace
Varm nationaldag i Röste
Familjär gökotta på udden
Lyckad flytt av Valborg
Rosad musikkväll i Dönjegården
En liten Svala gör Nygårds sommar
Man omkom i singelolycka i Röste
Annelie fick dömträff med Sanna
Massor av aktiviteter. Läs här!

Läs fler Bygdens Nytt
Bygdens Nytt nr 1 2007
Bygdens Nytt nr 2 2007


Arkiv
2006
Bygdens Nytt nr 1 2006
Bygdens Nytt nr 2 2006
Bygdens Nytt nr 3 2006
Bygdens Nytt nr 4 2006

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida