– informationsbladet från Röste Bygdegårdsförening – Nr 2 2003


Foto: Pär Nordqvist, 2003. Kamera: Nikon F65 (analog).
SE UPP I BACKEN! Fredrik Axelsson hade bra fart på sin snowracer.

Fartfylld familjedag i Röste
Lyckat lokalt snowracer-mästerskap

Av Pär Nordqvist, 070–365 74 83
Röste Bygdegårdsförening arrangerade en familjedag första söndagen i mars. Man kunde ägna en hel förmiddag åt olika vintersportaktiviteter. De flesta valde att vara med i snowracer-mästerskapet nedanför skolan.

Byns eget snowracer- och pulkmästerskap lockade ut många bybor från det i tv direktsända Vasaloppet. Sammanlagt deltog 25 barn i två åldersklasser och ett antal vuxna i tävlingen. De flesta tog sig nedför backen på snowracers, men det fanns också de som åkte traditionell pulka. Precis som i större sammanhang hade varje tävlande två åk på sig. Bäst tid av alla fick segraren i vuxenklassen, Andreas Hansson. Han kom i mål på tiden 9,1 sekunder.
   I den yngsta barnklassen (0–6 år) segrade Ida Dahl före Oskar Öst och Ellen Körner. Bland barn 7–12 år tog Gustav Öst hem första pris, tätt följd av Fredrik Axelsson och Madelene Måtensson. I vuxenklassen, dit alla över 13 år räknades, var det Andreas Hansson, Ulrika Sollander och Monica Andersson som fick ta emot priser. Prisutdelningen hölls vid Dönjegården, där det också bjöds på korv med bröd efter en rolig förmiddag i snön.SEGRARINNA. En lycklig Ida Dahl segrade i sin klass.

Se fler bilder från familjedagen!

Resultat Röstes snowracer-mästerskap 2003:
Barn 0–6 år:
1. Ida Dahl, 9,7 sek
2. Oskar Öst, 10,8 sek
3. Ellen Körner, 10,8 sek


Barn 7–12 år:
1. Gustav Öst, 9,9 sek
2. Fredrik Axelsson, 11 sek
3. Madelene Mårtensson, 11 sek


Vuxna 13 år –
1. Andreas Hansson, 9,1 sek
2. Ulrika Sollander, 9,3 sek
3. Monica Andersson, 9,4 sek

Dags för medlemsavgiften

I detta nummer av Bygdens Nytts pappersupplaga medföljer inbetalningskort för medlemskap i Röste Bygdegårdsförening. Som medlem har man det alltid lite bättre. Du och din familj får förmåner som ni inte bör gå miste om.

100 kronor för enskild medlem
225 kronor för familj

Använd det bifogade inbetalningskortet. Glöm inte att ange namn. Alla nya och ’’gamla’’ medlemmar hälsas välkomna. Styrelsen.

Lennart engagerad i byns framtid
Ordföranden har ordet: Skolan – en pärla i bygden
Det var Röste då...
Kommande aktiviteter april-maj

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida