– informationsbladet från Röste Bygdegårdsförening – Nr 3 2003


Foto: Pär Nordqvist, 2003. Kamera: Chinon CG-5 (analog).
KVÄLL MED DRAG. Bollnäs Dragspelsklubb deltog i dragspelskvällen i Dönjegården.

Kväll med drag(spel) i Röste

Trots att vädergudarna var på dåligt humör letade sig ett 70-tal personer till Dönjegården på måndagskvällen (9 juni 2003) för att se och höra den årligen återkommande dragspelskvällen under Musik vid Ljusnan. Som vanligt var det Sven Svedberg som presenterade programmet.

Bollnäs Dragspelsklubb inledde kvällen med några dragspelspärlor, bland annat ’’Getryggsnoa’’, ’’Brittapolka’’ och Evert Taubes ’’Kom i min famn.’’ Sedan tog kvartetten Ton i Ton över och körde ett knippe 50- och 60-talslåtar, däribland Elvis Presleys ’’In my father’s house.’’ Siverts Kvartett stod därefter på programmet. Kvartetten leds av Sivert Snaar och förutom åtar av honom framfödes även Andrew Walther-kompositioner. Sedan tog både musikanter och publik fikapaus. Andra halvan av programmet inleddes med Siverts Kvartett, fortsatte med Ton i Ton och Bollnäs Dragspelsklubb avslutade kvällen med bland annat ett potpurri.

Foto: Pär Nordqvist, 2003.

1800-talslada revs i Röste

HELA RASKET REVS.
En av Röstes äldre byggnader revs på söndagen (15 juni 2003). Det var Nygårds lada från sent 1800-tal som blev offer för grävmaskinen. Ladan intill Åsbackavägen har förfallit alltmer på senare år, och sedan Nygårds byggt en ny lada kombinerad med stall ville man få bort den gamla så fort som möjligt. På mindre än en timme hade byggnaden jämnats med marken.

Röste bäst på majblommor

På friskolan i Röste kan man det här med majblommor. Skolans elva elever blev i våras bäst i kommunen på att sälja den populära blomman, skriver Bollnäs Nytt. Belöningen för elevernas insats blev tusen kronor, pengar som ska gå direkt till klassens skolresa till Stockholm. Arbråskolans klass 4A och Vallstaskolans årskurs 4 sålde också bra.
Brand ödelade uthus i Åsbacka
Ordföranden har ordet: Röstebor – engagera er i föreningen!
Dönjegården klar för LAN
Kommande aktiviteter

Läs fler Bygdens Nytt:
Bygdens Nytt nr 1 2003
Bygdens Nytt nr 2 2003
Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida