Röste.nu – Premiär för gåbingo i Röste


Nyheter

Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000.
GÅBINGO I RÖSTE. Det blev en välbesökt gåbingokväll i Röste på onsdagen. Ett 25-tal personer deltog. Här är första kontrollen strax bortanför Dönjegården.

Gåbingo rena bingon för Rösteförening
Nytt evenemang i coronavirusets spår

RÖSTE 5 augusti 2020
Efter ett halvår i karantän på grund av coronapandemin öppnade bygdegårdsföreningen i Röste upp verksamheten med gåbingo på onsdagskvällen. Vädret var fint så ett 25-tal personer infann sig för att gå en slinga och samtidigt spela bingo.


3,2 kilometer var slingan där gåbingon ägde rum. Starten gick vid Dönjegården där även målgång och prisutdelning skedde. Annons hade gått ut på Facebook och på röste.nu. Först ut bland de startande var Åsbackabon Inger Sandström.– Det var jättebra ordnat och mycket trevligt att promenera runt i området. Har gått runt i Fröste/Röste och Åsbacka under 15 år och gick nu en väg som jag aldrig gått förut. Har varit här sen barnsben och tycker det är så vackert, säger Inger Sandström som bor i Stockholm annars.
  – Ett roligt initiativ, tyckte Lars Åsberg som en gång satt i föreningens styrelse och kläckte idén om ankrace i Galvån.
  Ida-Karin Jansson från Norrborn vann inget men var nöjd ändå.
  – Skön promenad, trevligt evenemang, sammanfattar Ida-Karin.
  Gåbingon hade öppet i två timmar på onsdagskvällen och det är inplanerat att aktiviteten ska återkomma varje onsdag de kommande veckorna. Vinsterna består av dels kontanter, dels priser som skänkts eller blivit över från andra lotterier. Under premiärkvällen fanns en stor zucchini och en låda grönsaker bland tröstpriserna, eller Extrachansen som utlottningen kallades. Hade man inte fått bingo under promenaden hade man chans att vinna ändå via ett lotteri med bingobrickorna som lotter. Grönsakerna hade skänkts av Anette Bjärne och zucchinin av familjen Heine. Grönsakslådan vanns av 14-åriga Bodil Åsberg. Hon och pappa Lars fick en extrapromenad tillbaka till Dönjegården för att hämta priset. Sedan promenerade de hem med lådan mellan sig.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


REDO FÖR BINGOPROMENAD. Lars och Marie Nygårds är rustade både klädmässigt och taggade att vinna. På stolen sitter Anita Bodin.


I MÅL. Här går Ann-Mari Sannefur och dottern Ann-Kristin i mål efter den tre kilometer långa slingan.


BLEV DET BINGO? Anita Bodin kollar.


FREJA VANN. Freja Wickbers lyckades med det inte många fick till, nämligen bingo. Här funderar hon på vilken vinst hon ska välja tillsammans med mamma Hanna Eriksson.


FLER GÅR I MÅL. Närmast kameran till höger ser vi Bodil Åsberg. Till vänster Hanna Eriksson med barnen Isac och Freja.


BLIXT OCH NYGÅRDS. Ida Blixt med familj samt Lars och Marie Nygårds är på väg mot mål.


BINGOSTOLPE. Här ska man ringa de angivna numren på stolpen på sin bingobricka.


EXTRACHANS. En låda lokalt odlade grönsaker var lottades ut som extrachans. Det är Annette och Alf Bjärne som odlat fram grönsakerna.


CORONA EJ BORTGLÖMT. Vid starten på altanen uppmanades alla att hålla avstånd. Coronaviruset är inte glömt.


ANN-MARI MED BARNBARN. Ann-Mari Sannefur med barnbarnet Love i mitten och hans kompis Ruben Massana. De två sistnämnda spelade Pokémon go under gåbingot.


HÄR GÅR MAN I MÅL. I fönstret ser vi Åse Järpenge, vid bordet Anita Bodin samt Hanna Eriksson och barnen Freja och Isac.


CHANS ATT VINNA. Alla som ville delta i extrachansen fick skriva namn och mobilnummer på baksidan av bingobrickorna. I röd tröja ser vi Sven–Erik Öqvist.


BODIL VANN. Bodil Åsberg blev den lyckliga vinnaren av grönsakslådan.


HÖLL GRÖNSAKSAVSTÅND. Lars Åsberg och dottern Bodil vandrar hem med vinsten mellan sig.

Publicerad: 2020-08-08
Fler nyheter


Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Samsung Galaxy S8+.

Sommarens höjdare

RÖSTE 22 juli 2020
Jordgubbar med glass, det är en höjdare varje sommar, det kan ingen ta ifrån oss. I det här fallet avnjöts denna väl tilltagna portion vid de trädgårdsmöbler som ställts ut utanför tidningshuset (Lasses gård) i Röste.

Till startsidan röste.nu
Till Bygdens Nytt


Till toppen av sidan