Röste.nu – Nyheter – Motionsbingo i Röste 2021 –6 juli


Nyheter

Foto: Pär Nordqvist, 2021. Kamera: Nikon D7000.
REGN OCH PARAPLYER. Det blev regn och rusk på motionsbingon i Röste på tisdagskvällen.

Motionsbingon regnade bort – deltagarna fick skjuts halva sträckan

RÖSTE 6 juli 2021
Det var sagt att det skulle bli flera gåbingokvällar i Röste i maj, men då var smittoläget för allvarligt och de sköts upp till juli. Första tisdagen i juli var det dags. Vid 17-tiden började folk att komma för att vara med på årets första evenemang – motionsbingo. Men regnet ville också vara med...


En uppföljning på förra årets succé med gåbingo, numera kallat motionsbingo eftersom sätten att ta sig fram är flera. Men tyvärr blev det en blöt historia. Himlens portar öppnade sig under eftermiddagen och alla deltagare blev blöta in på bara skinnet.
   Dessvärre var det ingen som vann något heller. Vinsterna låg på locket till sandningsboxen vid norra ingången, skyddade från regnet av utskäftet på taket. Ingen fick bingo heller.
   De som befann sig ute på slingan när störtskuren kom blev hämtade med bil av bingovärdarna Emma Jonsson och Lars Järpenge. Det var uppskattat. Deltagarna var redan genomblöta. På Dönjegårdens altan fick tävlingen gå vidare genom att Åse Järpenge läste upp de nummer som skulle ha markerats om rundan slutförts. Men icke, alla hade köpt nitbrickor. Regnet var dock ingen katatrof tycker Berit Olsson:
   – Man blev en erfarenhet rikare! Vi blev även glatt överraskade när vi hämtades och vi kunde ju spela färdigt på Dönjegården, säger Berit Olsson. Och bland övriga deltagare märktes heller ingen missnöjsamhet. Regn skadar ingen såvida man inte är gjord av socker.
   Någon gång i augusti är fler motionsbingokvällar inplanerade men exakt när är inte bestämt.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


BIRGITTA OCH KARIN I STARTGROPARNA. Birgitta Stenberg och Karin Niklasson har just anlänt till motionsbingon. Än har inte regnet kommit.


BLÖTA DELTAGARE. Regnet bårjade gåra sig påmint när de här cyklande damerna anlände.


FLANÖR UTOM TÄVLAN.


REGN PÅ VÄG. Molnen tornar upp sig vid horsionten. Ser inte bra ut.


BINGOTAXI. De redan dyblöta deltagarna hämtades upp i bil för att slippa gå mer i regnet. En sorts motionsbingotaxi, alltså.


PANDEMIPÅMINNELSE. Coronapandemin var inte bortglömd. Inte betalningen heller.


DRAGNING PÅ ALTANEN. Deltagare som inte gick i mål fick chans att vinna ändå via dragning på altanen. Åse Järpenge läser upp de vinnande numren.


TYVÄRR INGA VINSTER. Fru Fortuna var inte på solskenshumör. Ingen av deltagarna vann något. Inte Karin Niklasson och Birgitta Stenberg heller.


ORÖRT PRISBORD. Ingen vann något denna gång. Samtliga priser fick läggas undan igen.

Publicerad: 2021-07-13
Det ryktas på byn om ett ankrace...

RÖSTE 1 och 11 juli 2021
Röste Bygdegårdsförening har haft sitt första styrelsemöte sedan coronapandemin bröt ut våren 2020. Mötet hölls på Dönjegårdens altan. Då diskuterades kommande evenemang och om det är möjligt att genomföra ett ankrace i början av augusti.


Ska det bli ankrace krävs ett lotteritillstånd från Bollnäs kommun eftersom det gamla gick ut under våren. I skrivande stund är det inte färdigt med tillståndet, men ansökan har lämnats in. Semestertider kan dock fördröja beslut från kommunen. De lättnader i restriktionerna som införs den 15 juli innebär det att det inte längre föreligger någon risk ur smittosynpunkt att genomföra ett ankrace, men att hålla avstånd fortfarande är viktigt. Förra året ställdes racet in på grund av smittoläget. Frågetecken kan dock sättas kring grill- och familjefesten på Dönjegården. Besked om både ankrace och grillfest lämnas så snart som möjligt.

Nytt strafftrauma för England – Italien EM-mästare
53 år sen sist för italienarna • Hela landet i fotbollskoma
På fyra hjul i Åsbacka
Familjen Koller erbjuder het sommaraktivitet från skogen till stranden

Foto: Pär Nordqvist, 2021. Kamera: OnePlus Nord.

Sommarvy vid Galvån

RÖSTE 28 juni 2021
Galvån i sin vackraste försommarskrud. En av de första bilderna som togs med den nya kameramobilen OnePlus Nord.

Till startsidan röste.nu
Till Bygdens Nytt


Till toppen av sidan