Röste.nu – Nyheter – Gåbingo i Röste 2020 – 26 augusti


Nyheter

Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000.
BINGO FÖR SISTA GÅNGEN. Sista gåbingokvällen för säsongen lockade minst 35 deltagare. Här ser vi Barbro Flykt, Anders Jåfs, Maria Olsson med systerdottern Emma samt Berit Olsson.

Välbesökt sista gåbingo i Röste

RÖSTE 26 augusti 2020
Den sista gåbingon i Röste blev även den välbesökt. Mellan 35 och 40 personer deltog, bland dem 13 barn. Det var ett barnspecial som lockade. Gåbingon är med i planeringen för våren 2021 men det beror helt på smittoläget vad som kan genomföras.


Vädret var soligt och fint när den fjärde och sista gåbingon för den här säsongen inleddes på onsdagskvällen vid Dönjegården. Åse Järpenge, Anita Bodin, Hanna Alfredsson och Emma Jonsson var på plats för att serva deltagarna både vid start och mål. Som vanligt skedde starten och köpet av brickor på altanen. Även denna gång stod en stor låda grönsaker på spel i extrachansen, skänkt av familjen Bjärne.
  En av deltagarna var Barbro Flykt. Hon och systern Berit med familj gick den tre kilometer långa promenaden tillsammans och hade en fotograf med sig. När gänget gått i mål visade det sig att Barbro fått bingo.
  – Jag valde en påse varmkorv. Jag deltog även i extrachansen, säger Barbro.
  Och det visade sig vara ett lyckokast. När extrachansen drogs var hon en av vinnarna. Hon fick återvända till Dönjegården och hämta en bok om hälsosmoothies och en med mera onyttiga recept.
  – Jag ser redan fram emot nästa gåbingosäsong. Det här var roligt, säger Barbro.


Premiärsäsongen är över
Bland vinnarna återfanns även Hanna Alfredsson som fick bingo under promenaden med familjen. Men fotografen fick inget. Kan bero på att han bara promenerade och fotade, deltog inte i spelet.
  Sedan fanns en uppgift för alla barn – att hitta Älvan, ett litet äpple som placerats ut efter slingan. Alla som hittade henne och kunde säga vilken siffra som hon hade bredvid sig fick ett litet pris.
  Därmed är premiärsäsongen för gåbingon över. Röste bygdegårdsförening hoppas att evenemanget kan komma tillbaka, i så fall framåt våren.
  – Det skulle kanske kunna gå att ha bingo i Dönjegården om coronapandemin drar sig tillbaka. Det beror helt på smittoläget framöver, säger Åse Järpenge, sekreterare i föreningen.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


BINGOINFORMATION. Där Hammarbacksvägen ansluter till Fröstevägen satt den här informationsskylten uppe under evenemanget.


FÖRSTA STOPPET EFTER FRÖSTEVÄGEN. Familjen Olsson-Flykt har stannat vid en ny barnfråga och bingonummer. Lilla Emma är framme vid ’’sin’’ fråga.


VAD SER DE PÅ ÅKERN? Folk plockar fram sina mobiler för att fotografera. Det är något ute på åkern som fångar intresset.


’’ÄR VI PÅ KOBINGO?’’ var det någon som undrade. Ja, kanske. Det var alltså detta som man förevigade.


BINGO FÖR HANNA. Hanna Alfredsson, en av initiativtagarna till gåbingon, fick själv bingo. Sonen Elis sätter av på sin elvespa.


MOT MÅLET. Anders Jåfs och Barbro Flykt närmast kameran. Barnbarnet Emma sticker iväg åt vänster.


BINGO FÖR BARBRO. Barbro Flykt fick bingo och blev förvånad.


LILLA ÄLVAN. För barnen fanns lilla äpplet Älvan utplacerad längs promenaden. Det gällde att hitta henne och komma ihåg siffran hon hade framför sig.

Publicerad: 2020-09-06
Fler nyheter


Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000

Dubbla vinster för Sanna

RÖSTE 19 augusti 2020
Sanna Nordén deltog i den tredje upplagan av gåbingon i Röste på onsdagskvällen och fick två priser i extra chansen-dragningen – en receptbok och en grönsakslåda. I övrigt deltog 25 personer under den näst sista gåbingo-kvällen för säsongen.


Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000
JUSI FEJKADE SEGER. Jusi Heine visade stor segerglädje när han närmade sig mål. Men allt var fejk news.

Välbesökt gåbingo

RÖSTE 12 augusti 2020
I bygdegårdsföreningens andra gåbingo för sommaren gick en av högvinsterna ut. Lena Karlsson fick full bricka och inkasserade därmed 300 kronor. I övrigt blev det en lyckad kväll med 35 deltagare. Det är planerat att gåbingon ska pågå augusti månad ut till att börja med.


Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000

Inger först i mål på gåbingon

RÖSTE 5 augusti 2020
Inger Sandström från Åsbacka blev den som gick först i mål i premiären för gåbingo i Röste på onsdagskvällen, men någon vinst blev det tyvärr inte. Men Inger tyckte ändå att det var trevligt att få röra på sig och samtidigt ha chansen att vinna, antingen kontanter eller livsmedel. Ett 25-tal personer deltog i gåbingopremiären där man gick en tre kilometer lång slinga i byn med utplacerade ’’bingostolpar.’’ Till vänster sitter Anita Bodin och tar emot bingobrickor.

Postkod i Fröste fick dela på 200 000 kr

FRÖSTE 13 augusti 2020
30 lottnummer, ett okänt antal lottköpare, i postkod 821 94 IN i Fröste utanför Bollnäs fick dela på 200 000 kronor i en specialvinst från Postkodlotteriet på torsdagen. Några av vinnarna presenterades i TV4.


En av de glada vinnarna heter Åse Järpenge. Hon hade fyra lotter och vann 6 667 kronor per lott, totalt blev det 26 668 kronor. Åse var en av dem som vunnit mest i postkoden och fick därför vara med i TV4-programmet ’’Drömpyramiden’’ där vinnarna presenterades av vinstutdelaren Daniel Paris.
  • Vad ska du göra med pengarna, Åse?
  – Det här måste få sjunka in, jag vet inte just nu, men vi har barn och barnbarn och flera i släkten har fyllt jämnt i år, inklusive mig själv så en fest hade varit roligt när pandemin har lagt sig, säger Åse i programmet.
  Senare visade det sig att hon även vunnit åtta muggar, en kristallvas och handdukar i en annan utlottning hos Postkodlotteriet.
  – Nej nu kan jag inte längre säga att man inget vinner i Postkodlotteriet. Det här var jätteroligt, säger Åse.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


Dragningslista för specialvinst i Postkodlotteriet – 200 000 kr till postkod 821 94 INFoto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Samsung Galaxy S8+.

Sommarens höjdare

RÖSTE 22 juli 2020
Jordgubbar med glass, det är en höjdare varje sommar, det kan ingen ta ifrån oss. I det här fallet avnjöts denna väl tilltagna portion vid de trädgårdsmöbler som ställts ut utanför tidningshuset (Lasses gård) i Röste.

Till startsidan röste.nu
Till Bygdens Nytt


Till toppen av sidan