Röste.nu – Nyheter – Gåbingo i Röste 2020 –19 augusti


Nyheter

Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000.
PÅ VÄG ÅT OLIKA HÅLL. Helene och Arne Sundström och Urban Wickbers och Ulrika Sollander med barnbarn har just startat. På väg mot start är Jusi Heine med hustrun Barbro, svärsonen Eric Alfredsson och lille Elis på sin elvespa.

Spridda vinster i tredje gåbingon

RÖSTE 19 augusti 2020
Minst 25 personer deltog i den tredje gåbingon i Röste på onsdags-kvällen. Det blev ingen högvinst den här gången, men väl några vinster i extrachansen gick ut.


Bland dem som inte fick bingo fanns systrarna Britt-Mari Gustafsson och Ann-Mari Wallberg. De gick rundan tillsammans men lyckades inte pricka in någon bingorad. Men sen i dragningen i extrachansen vann Ann-Mari dubbelt – en glastallrik från Kosta Boda och en förpackning hemägg. En annan som vann igen var Berit Olsson. Förra veckan kammade hon hem två vinster, denna gång blev det en i form av ett korvpaket.
  Hyfsat många deltagare utifrån deltog. Bland dem Barbro Johansson som också fick, eller valde, ett korvpaket. Hennes dotter Sanna vann däremot stort i extrachansen. Hon fick de finaste priserna i form av en grönsakslåda och en receptbok i vilken man själv ska fylla på med recept. En unik extradragning eftersom samma deltagare drogs två gånger.
  Nu på onsdag 26 augusti är det sista gången för i sommar. Då blir det ett barnspecial med bland annat tipsrunda.
  – De barn som tycker att det är tråkigt att vara med i gåbingon kan gå en tipsrunda i stället där andra priser väntar, säger Emma Jonsson i aktivitetskommittén.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


SYSTRAR GÅR I MÅL. Britt-Mari Gustafsson och systern Ann-Mari Wallberg kommer i mål i Röstes gåbingo.


PÅ VÄG MOT MÅL. Sundströms och Wickbers är inne på målrakan. Har någon fått bingo?


HÄR ÄR GÄNGET. Alla har precis gått i mål. Från vänster Scott Sundström med systern Emma-Lee, Helene Sundström, Arne Sundström, Ulrika Sollander, Urban Wickbers och Lars och Marie Nygårds i bakgrunden.


EXTRA CHANS. Arne Sundström, Urban Wickbers, Scott Sundström och Ulrika Sollander får en extra chans att vinna när de lämnar kontaktuppgifter.


MOTION OCH SPEL I KOMBINATION. Både nytta och nöje samtidigt. Från vänster ser vi unge Elis med sin mor Hanna Hallgren och hennes väninna Elin.


BINGO FÖR BARBRO. Barbro Johansson fick bingo och valde en påse korv.


EXTRACHANSPRISER. En Kosta Boda-tallrik, en receptbok som man får fylla i själv och en låda grönsaker stod på spel.

Publicerad: 2020-08-24
Fler nyheter


Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000
JUSIS FEJKADE SEGER. Jusi Heine visade stor segerglädje när han närmade sig mål. Men allt var fejk news.

Välbesökt gåbingo

RÖSTE 12 augusti 2020
I bygdegårdsföreningens andra gåbingo för sommaren gick en av högvinsterna ut. Lena Karlsson fick full bricka och inkasserade därmed 300 kronor. I övrigt blev det en lyckad kväll med 35 deltagare. Det är planerat att gåbingon ska pågå augusti månad ut till att börja med.


Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000

Inger först i mål på gåbingon

RÖSTE 5 augusti 2020
Inger Sandström från Åsbacka blev den som gick först i mål i premiären för gåbingo i Röste på onsdagskvällen, men någon vinst blev det tyvärr inte. Men Inger tyckte ändå att det var trevligt att få röra på sig och samtidigt ha chansen att vinna, antingen kontanter eller livsmedel. Ett 25-tal personer deltog i gåbingopremiären där man gick en tre kilometer lång slinga i byn med utplacerade ’’bingostolpar.’’ Till vänster sitter Anita Bodin och tar emot bingobrickor.

Postkod i Fröste fick dela på 200 000 kr

FRÖSTE 13 augusti 2020
30 lottnummer, ett okänt antal lottköpare, i postkod 821 94 IN i Fröste utanför Bollnäs fick dela på 200 000 kronor i en specialvinst från Postkodlotteriet på torsdagen. Några av vinnarna presenterades i TV4.


En av de glada vinnarna heter Åse Järpenge. Hon hade fyra lotter och vann 6 667 kronor per lott, totalt blev det 26 668 kronor. Åse var en av dem som vunnit mest i postkoden och fick därför vara med i TV4-programmet ’’Drömpyramiden’’ där vinnarna presenterades av vinstutdelaren Daniel Paris.
  • Vad ska du göra med pengarna, Åse?
  – Det här måste få sjunka in, jag vet inte just nu, men vi har barn och barnbarn och flera i släkten har fyllt jämnt i år, inklusive mig själv så en fest hade varit roligt när pandemin har lagt sig, säger Åse i programmet.
  Senare visade det sig att hon även vunnit åtta muggar, en kristallvas och handdukar i en annan utlottning hos Postkodlotteriet.
  – Nej nu kan jag inte längre säga att man inget vinner i Postkodlotteriet. Det här var jätteroligt, säger Åse.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


Dragningslista för specialvinst i Postkodlotteriet – 200 000 kr till postkod 821 94 INFoto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Samsung Galaxy S8+.

Sommarens höjdare

RÖSTE 22 juli 2020
Jordgubbar med glass, det är en höjdare varje sommar, det kan ingen ta ifrån oss. I det här fallet avnjöts denna väl tilltagna portion vid de trädgårdsmöbler som ställts ut utanför tidningshuset (Lasses gård) i Röste.

Till startsidan röste.nu
Till Bygdens Nytt


Till toppen av sidan