Röste.nu – Gåbingo i Röste 2020 –12 augusti


Nyheter

Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000.
BINGO FÖR JULIA. Åttaåriga Julia Sanna gick bingoslingan två gånger och andra gången lönade det sig. En påse korv blev priset. Till vänster mamma Emma Jonsson.

35 personer deltog i sommarens andra gåbingo

RÖSTE 12 augusti 2020
Det blev oväntat många som deltog i den andra gåbingon i Röste. Förra veckan var antalet 25, nu kom tio till. Men det gäller att ha en gnutta tur för att vinna. Det fick flera deltagare erfara.


Bill Näckfelt gick två varv, det första allena, det andra i sällskap av dottern Anna. Men det blev ingen vinst i alla fall, men motion blev det. Mer än en halvmil. Lika duktig var Julia Sanna, 8. Hon fick däremot bingo och valde ett paket korv som vinst. Sen drog hon sig själv när ett av priserna i extrachansen skulle dras. Och vips så hade hon en minnestavla också. En tavla med klädnypor där man kan hänga upp viktiga kom ihåg-lappar eller något annat kul. Först promenad på 6,4 kilometer och sen dubbla vinster. Julia var så glad! Berit Olsson vann ett kaffepaket på bingon men blev också en Bahco-hammare rikare när extrachansen drogs..
  – Ja där hade jag tur. I övrigt en skön promenad tycker både jag och min syster Barbro, säger Berit..
  Full bricka fick Lena Karlsson. Det innebar att en av högvinsterna gick ut. Lena fick 300 kronor rakt ner i fickan. Hon gick rundan tillsammans med sin mor Karin.
  Mitt i tävlingen kom det till sekretariatets kännedom att en av de elva bingostolparna försvunnit, troligen stulits. Hur skulle det nu gå med rättningen av kommande brickor?
  – Det ordnade sig eftersom vi kan se vilka som fått bingo i våra papper, så det blev inget fel i utdelningen av priser, men onödigt var det. Vi har nu ordnat med en ny bingostolpe till på onsdag, säger Åse Järpenge.
  På onsdag är det alltså dags igen. Samling vid Dönjegården 17.00. Vilka vinner? Vilka har matjord i fickorna? Vilka går på en nit?

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


LENA FICK FULL BRICKA. Den första att få just det var Lena Karlsson som belönades med 300 kronor i kontanter.


BILL GICK TVÅ GÅNGER. Bill Näckfelt gick gåbingon två gånger men vann inget i alla fall.


BERIT VANN DUBBELT. Berit Olsson vann kaffe i gåbingon men kammade också hem en Bahco-hammare i extrachansen.


BINGOBRICKOR I LOTTERI. Bingobrickor utan vinst kan ändå ge just en sån i extrachansen.


RENGSJÖBOR. Marie Kihlström deltog med tvillingsönerna Alvin och Linus som alla åkt från Rengsjö för att vara med i Röstes gåbingo. Sambon Urban var också med, dock inte här.


EXTRACHANSEN. Namn och nummer på bingobrickan så deltar man i extrachansen. Jusi Heine och Annette Bjärne skriver under på det.


HÄR ÄR EIVOR OCH GÖRAN. Eivor Engelbrektsson och maken Göran har just gått i mål och har haft en skön promenad.


GÅBINGON DEL AV SMÅSTADSLIVET. Firmabilen till ’’Småstadsliv’’ dyker plötsligt upp. Anna Hedblom sitter vid ratten.


FÖRSTA BINGOKONTROLLEN. Familjerna Heine/Alfredsson samt Annette Bjärne bockar av numren vid första kontrollen.


GÅBINGO I RÖSTE, 12 augusti 2020.

Publicerad: 2020-08-18
Fler nyheter


Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Nikon D7000

Inger först i mål på gåbingon

RÖSTE 5 augusti 2020
Inger Sandström från Åsbacka blev den som gick först i mål i premiären för gåbingo i Röste på onsdagskvällen, men någon vinst blev det tyvärr inte. Men Inger tyckte ändå att det var trevligt att få röra på sig och samtidigt ha chansen att vinna, antingen kontanter eller livsmedel. Ett 25-tal personer deltog i gåbingopremiären där man gick en tre kilometer lång slinga i byn med utplacerade ’’bingostolpar.’’ Till vänster sitter Anita Bodin och tar emot bingobrickor.


Foto: Pär Nordqvist, 2020. Kamera: Samsung Galaxy S8+.

Sommarens höjdare

RÖSTE 22 juli 2020
Jordgubbar med glass, det är en höjdare varje sommar, det kan ingen ta ifrån oss. I det här fallet avnjöts denna väl tilltagna portion vid de trädgårdsmöbler som ställts ut utanför tidningshuset (Lasses gård) i Röste.

Till startsidan röste.nu
Till Bygdens Nytt


Till toppen av sidan