Så hyr du vår bygdegård
Välkommen till Dönjegården – Röstes bygdegård!

Är det fest på gång? Ska släkten träffas igen? Eller vill ni bara vara för er själva en helg? Då kan ni hyra Dönjegården i Röste!

Gården kan ta in upp till 80 personer och passar utmärkt till privata fester och middagar. Bröllopsfester har också blivit populära på senare år. Är man medlem i Röste Bygdegådsförening får man ett förmånligt pris, det gäller alla dagar.
   År 2003 utrustades gården med nätverk för datorträffar och det är möjligt att hyra gården för LAN-partyn. Man kan koppla ihop upp till 24 datorer samtidigt. Sedan ett par år finns fiber installerat. Surfhastigheten är 100 megabit per sekund och trådlö;st nätverk finns. Föreningen installerade fiber i samband med att Bollnä Energi grävde för fiber i Röste och omkringliggande byar i augusti 2016.
   Det finns dvd-kanon med duk som kan användas vid film- eller bildvisning, konferenser, möten eller föreläsningar. Uppvärmningen sköts av en bergvärmeanläggning. Golvet i stora salen består av en lättavtorkad plastmatta. Det råder rök- och konfettiförbud i hela gården.
   Låter det här bra? Kontakta uthyrningsansvariga Nina Norell på 0278–200 90 och boka in Er, i god tid före aktuell dag eller helg.
hösten 2021


Foto: Pär Nordqvist, 2021. Kamera: Nikon D7000.
DÖNJEGÅRDEN ÄR RÖSTES BYGDEGÅRD. Den byggdes av engagerade ungdomar i byn i början av 1950-talet och invigdes i juni 1952. Den ligger ett par hundra meter från gamla skolan. Här samlas Rösteborna och andra för möten, privata fester och aktiviteter i bygdegårdsföreningens regi. Gården värms upp av bergvärme som installerades 2006. I augusti 2008 påbörjades bygget av en altan. Altangolvet färdigstäldes i oktober samma år. I augusti 2011 påbörjades bygget av taket. Vid midsommar 2012 stod altanen färdig, och samtidigt firade gården 60-årsjubileum. På hösten invigdes altanen under pompa och ståt.


ALTAN PÅ 100 KVADRAT. En av de större altanerna i Bollnäs finns här på Dönjegården.


MÅLNING OVANFÖR SCENEN. Ovanför scenen finns en målning från samma år som gården invigdes, 1952. Emil Clar i Edsbyn är konstnären bakom målningen som föreställer skapande ungdomars kraft.


STORA SALEN 1. Här får högst 80 personer vistas samtidigt.


STORA SALEN 2. Bardisk och soffhörna.


SCENEN. Här finns utrymme för konserter, orkestrar och en duk att rulla ner vid presentationer för publik.


LJUDISOLERADE VÄGGAR OCH TAK. I november 2015 installerades ljuddämpande plattor i gården så att det ekande ljudet försvann nästan helt. Plattorna skänktes av Bollnäs kommun och har suttit i före detta Gärdesskolan, nuvarande Alirskolan.
TAKSPONSORER. Namnen på de personer både från Röste och utifrån som sponsrade Röste Bygdegårsförening när taket över altanen skulle byggas. Varje andel kostade 200 kronor och sammanlagt kom 24 000 kronor in.
FÖRE DETTA ÄLG. En trofé från en älgjakt i Röste har skänkts till föreningen och pryder nu en av väggarna i gården. Det är Karl-Erik Sörquist som är jägaren.


TOALETTER VID INGÅNGEN. Gården har fyra toaletter, dörrarna till tvåav dem ses här. Ingången som vetter mot grusvägen är den vanligaste man använder när man besöker gården. Det finns även en ingång på altanen med dubbeldörr.


VESTIBUL. Här hänger man av sig det som känns betungande. Det finns gott om klädhängare.


KANONGREJ. Gården är utrustad med en dvd-kanon som kan användas vid föredrag och andra informationsträffar. Duk finns.


I KÖKET. Det mesta som ska finnas i ett modernt kök finns. Kyl, frys, diskmaskin och spis är standard.


PROFESSIONELL DISKMASKIN. Diskmaskinen är av en modell som är anpassad för restaurangkök.


SMÅ RÄTTER VÄRMS HÄR. Mat i mikroformat kan värmas här, och vatten kan kokas i vattenkokaren.


STÄDSKRUBB. Viktiga redskap i städskrubben, saker man alltid kommer i kontakt med när man hyr.
Till toppen av sidan

Till Bygdens Nytt
Till startsidan röste.nu