Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
Nummer 1 – januari 2024

Ordföranden har ordet
Styrelsen behöver fler ledamöter!

Hej igen, läsare och medlemmar!
Det har varit riktigt kallt den senaste tiden. Kvicksilvret har varit nere på 30 grader vid ett par tillfällen. Hoppas att ni har bundna elavtal så att elräkningarna inte blir alldeles för höga.

Hänt sedan sist
   Grötfest med god gröt tillagad av Anita Bodin och dragning i skinklotteriet (grattis i efterskott till vinnarna). Lucia kom och framförde en stämningsfull tablå på scenen i Dönjegården.

   En vecka före jul var det tomtekväll när barnen fick lämna önskelistor. Några trodde att Tomas Frisk var tomte, men insåg sedan att så inte var fallet när Tomas själv dök upp med familjen. Inte lika många barn som förra året, trots att det var söndag. Är tomten inte populär längre?

   Julgransplundring med lite ostrukturerad dans, vilket var dansledarens fel. Musiken från de trådlösa högtalarna fungerade perfekt. I år var det en ”skum tomte” som delade ut godis, detta på grund av att hen hade ett snöre i ansiktet och mörkt hår under luvan. Det gick bra ändå. Även tomtar kan framträda i olika skepnader. Huvudsaken är att de är snälla och gör barnen glada.


Det händer i Röste i vår
   Föreningsstämma i Dönjegården fredag 16 februari. Styrelsen är inte komplett, det saknas två ordinarie ledamöter i anläggningskommittén och två suppleanter i aktivitetskommittén. Känner sig någon manad kan ni höra av er till valberedningens ordförande Pål Mårtensson, 070–606 30 01. Vi behöver folk! I övrigt blir det en traditionell stämma med fullsatt bygdegård (?). Kvällen avslutas med thailändsk middag signerad Mek på Träskrinnsbacken, äntligen! Pris meddelas vid anmälan. Senaste anmälningsdag är 12 februari.

   Valborgsmässofirande vid Dönjegården, tisdag 30 april. På kungens 78:e födelsedag firas vårens ankomst till Röste. Dragning i kontantlotteriet, vars lotter släpps den 1 mars, samt korv- och fikaförsäljning utlovas.

   Det har varit lite dåligt med gäster på våra aktiviteter senaste tiden. Grötfesten hade bara 15 deltagare, tomtekvällen sju önskande barn och till julgransplundringen kom bara åtta barn. Vi undrar om vi har fel aktiviteter, eller om något annat är galet. Hör gärna av er med önskemål eller synpunkter. All kritik är bra kritik.

   Flera med Röste-anknytning har medverkat i tv på sistone. Systrarna Elin och Anna Nygårds, tidigare Röstebor, medverkade i På spåret i SVT när ett av resmålen var Bollnäs i december 2023. Frågor ställdes om Peter Stormare, Arbrås egen Hollywoodstjärna, som ska ha bott i samma trappuppgång i Arbrå som systrarnas mamma. I samma program ställde Röstebon Gerhard Habringer en fråga om flygning. I SVT:s historiska serie Historien om Sverige rider Åsbackabon Tobias Åström genom en skog i sällskap av kung Sverker på väg till julottan någon gång på 1100-talet. Tyvärr mördas kungen av en av sina egna under färden, dock inte av Tobias. Avsnittet kan fortfarande ses på SVT Play, det gäller även På spåret. Roligt med uppmärksamhet härifrån. Om På spåret återvänder till Bollnäs skulle de kunna ställa frågan vad gården som Snoddas var med att bygga heter. Vet ni det?
   Vi ses på föreningsstämman!

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening


Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, maj, augusti och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Upplaga: 308 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke bestält insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida