Röste.nu – Bygdens Nytt-logotype 2018
Nummer 1 – januari 2024

Nyheter
Röste.nu – Bygdens Nytt nr 1 2024 – Nyheter – Tomtekväll med blyga barn
Foto: Pär Nordqvist, 2023. Kamera: Nikon D7000.
LYKKE FRAMME HOS TOMTEN TILL SLUT. Efter lång tvekan och påtaglig blygsel vågade Lykke, 1,5 år, sig fram till tomten och det blev ett fint möte för båda.

RÖSTE 17 december 2023
I ett hörn av altanen vid Dönjegården satt tomten och tog emot önskelistor under en timme på söndagskvällen. Tomtekvällen var här igen. Sammanlagt lämnade sju barn sina önskningar.


Först ut bland barnen var Alice Alfredsson som hade mamma Hanna med sig. Alice var riktigt blyg för den stora lurviga varelsen. Hon önskade även för sin bror Elis, som tyvärr inte fanns på plats. Ett annat barn som tvekade länge innan hon vågade sig fram var lilla Lykke, ett och ett halvt år. Hon ville inte närma sig tomten, även fast hon hade mor och far alldeles intill. Det blev mamma som fick överlämna önskelistan. Lite senare repade Lykke dock mod och gjorde inget annat än att springa fram och hälsa på tomten, som skrockade gott.
   Syskonen Lilly och Lukas Delin från Vallsta var på plats med pappa Gustav. De hade varsin handskriven lista i igenklistrade kuvert, som tomten måste sprätta för att se vad som önskades. Bland Lillys önskningar fanns en radiostyrd New Holland (ett jordbruksfordon) och en leksakskorv (det serverades ingen korv på tomtekvällen i år, men Lilly kanske fick en i alla fall). Lukas önskade sig en lastbil, grävmaskin, hjullastare, liten Claas-traktor och en betongbil. Inte illa!
   Glögg och pepparkakor gick åt under tomtekvällen, men det var inte som tidigare år riktigt. Förra året, när tomtekvällen gjorde comeback, besöktes den av fler barn. Huvudsaken var att åtminstone sju barn fick lämna sina önskningar, då det endast var en vecka kvar till dagen då allt är som rena julafton.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83

Röste.nu – Bygdens Nytt nr 1 2024 – Nyheter – Tomtekväll med blyga barn
ÖNSKADE FÖR FLERA. Alice Alfredsson hade även brodern Elis önskelista med sig, som mamma Hanna här överlämnar till tomten.

Röste.nu – Bygdens Nytt nr 1 2024 – Nyheter – Tomtekväll med blyga barn
LILLY OCH LUCAS. Båda var fascinerade av tomten, men efter att önskningarna överlämnats bar det av ut i snön för att leka.

Se fler bilder från tomtekvällen vid Dönjegården!
Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida