Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Granen står ej grön i stugan (24 december 2012)

Julafton 2012. Granen är fortfarande på övervåningen, oklädd och kall. Jag har stressat med annat denna förmiddag, har inte hunnit längre. När ska jag ta ner plastträdet och dekorera det? Efter herr Ankas julhälsning? Julkrubban bör också tas ner prompt. GOD JUL!


Mor får vänta på julklappen (25 december 2012)

Juldagen 2012. Nej det blev ingen gran i år. Och ingen julklappsutdelning heller. Det är så trist att veta exakt vad alla paket innehåller, år ut och år in. Det är ju jag själv som köpt allt, både till mig själv och till mor. Tyvärr uteblev mitt paket till henne, hon får det EFTER jul. Skandal! Den kontorsstol jag slog till på i Söderhamn står i sin kartong fortfarande. Det känns inte bra att öppna ”julklappar” när mor inte får något förrän senare.GOD JUL(DAG)!


Klapparna fortfarande orörda (26 december 2012)

Annandag jul 2012. Har sett återträffen med Så mycket bättre-gänget i eftermiddag. Såg även större delen av Lady & Lufsen som gick i SVT. Intressant att följa hundarnas äventyr efter den klassiska julaftonsscenen i Kalle Anka. Julklapparna? De står på golvet i salen. Jag har öppnat två och de var det skivor i. All musik ur Så mycket bättre, skiva från tidningen OKEJ med 80-talshits och så en best of-skiva med Darin. God fortsättning!


Måste komma till sans 2013 (31 december 2012)

Nyårsafton 2012. Ett nytt år står inför oss, det gamla lägger sig att dö. Får man visa två glas champagne så här i dessa tider, eller blir det upprört hos nykterhetslogen inne i Bollnäs? Nja numera är det nog ingen som reagerar, skulle förvåna mig om så vore fallet. Jag är själv nykterist men kan ta ett glas cider vid festliga tillfällen, som i kväll vid tolvslaget.
Skulle sitta fint med en platt tv-skärm nu, men det går inte, ni vet säkert varför. Problemet är att jag är alldeles för frikostig på många områden. Hoppas jag kommer till sans under 2013, och börjar spara.
Ett synnerligen Gott slut och lika Gott nytt år önskar jag alla som läser denna digitala publikation på det oändliga nätverket som kallas internet.Valser, polskor och marscher... (1 januari 2013)

Nyårsdagen 2013. Har just sett den traditionella Nyårsdagskonserten från Musikverein i Wien, Österrike. Det var som vanligt ett utbud av valser, polskor och marscher. Vi hade inga med oss i år. Det brukar vara familjen Edvall som vi umgås med denna årets första dag, men det fallerade i år igen. Beror det på tidens gång? Ja kanske. Nästan alla i min närhet är kring de 80. Själv blir jag 41 om en dryg månad. Jag önskar siffrorna vore omkastade, 14 vore en lagom ålder. Jag svettas inomhus i dag. Är inte alls vidare fräsch. Ska försöka bättra mig sen nån gång. GOD FORTSÄTTNING!


Sista helgen före oxveckorna (5 januari 2013)

Trettondagsafton. Den sista av helgerna kring jul. Snart är det alltså så kallade oxveckor igen. Påsken infaller ganska tidigt i år, långfredag 29 mars, på min mors 89-årsdag.
Jag flyttade fotoalbumar i går eftermiddag och tömde mors bokhylla. Det ligger således en stor hög böcker på golvet i hennes rum. Vad göra? Mor verkar inte upprörd, konstigt nog. Har gjort plats för framtida bilder inne på redaktionen, har även flyttat ut kassettarkivet från min garderob till min mors, gjorde en kupp där. Det hände mycket här i går kväll, jag putsade och torkade på ställemn där det låg damm sedan flera år. Slarv med den allmänna städningen med andra ord.
I kväll ser jag Stjärnorna på slottet med Lill-Babs i centrum, SVT1 20.00.Arkiv

2012
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan