Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Bloggen gav upp – men inte jag... (21 december 2013)

I dagarna har det hänt saker. Bland dem det tråkiga att bollnäsbloggen.se kastat in handduken. Bloggen var populär bland ett stort antal Bollnäsbor och drevs av Svensk Internetform. Ett tack för åren som gått är det enda som återstår av denna portal, som de senaste åren drevs ideellt. Det blev svårt att göra affärer med den eftersom annonsintäkterna inte var så stora som de behövde vara. En av sidans mest frekventa besökare var Bollnäsbon Andreas Lundqvist. Han hade överlägset högst antal poäng man samlade på sig utifrån hur aktiv man var. Andreas blev riktigt ledsen när hans bloggkanal försvann.
  Ledsen var inte jag när jag i veckan skrev på papperen för ett års förlängd anställning på Arkion på Heden utanför city. Jag har försörjning och sysselsättning klar ända fram till slutet av 2014. Som anställd får man förlängt i ett år i taget, något mer kan inte kommunen lova. Projektet drivs av Arbetsförmedlingen, arbetsmarknadsenheten inom kommunen och Riksarkivet. Så här före jul håller jag på med en församling i Västernorrland – Attmar. Den är ganska stor och handstilen bitvis svår att läsa. En bit in på nästa år bör det ta att färdigställa den.

   Nu vet jag varför jag är så pigg på att handla. Det finns flera orsaker. Jag vill fortsätta att utveckla saker och ting, kanske i en för stor utsträckning. Hemelektronik är nästan FÖR underbart. Nu när det stod klart att jag får vara kvar på jobbet ville jag ”fira” det med något. Det är det så kallade belöningssystemet i hjärnan som hela tiden vill ha mer och mer. Jag bygger upp anledningar till att fira saker som det egentligen inte finns någon anledning till. Om något krånglar eller går sönder försöker jag hitta anledningar till att få köpa en ny vara eller sak. Mikrovågsugnen strejkade i mitten av månaden. Den fungerade som vanligt, trodde jag, men maten blev inte varm. Vet ej vad felet var. Frågade elfirman där den köptes 2009 om de kunde kolla upp vad som är fel och eventuellt laga den. Men de svarade att det troligen blir lika dyrt som att köpa en ny, men det beror ju också på vilken prisklass man lägger sig på. Jag beslutade att köpa en ny och skrota den gamla. Jag valde dock en ugn från Whirlpool med inbyggd grill och crispfunktion som kostade 1 790 kronor på Elgiganten. Jag tror inte det kostat så mycket att laga den gamla. Men nu har jag ugn i förhoppningsvis fler än fyra år. Men kommer jag att använda grillen? Jag har ju grill i spisen också. Den har jag inte testat på de två år jag ägt den silverglänsande spisen med varmluftsugn och glaskeramikhäll. En enorm finessfixering lider jag av. Jag ser vad ”fantastiskt det skulle vara att ha en sån grej med de finesserna. Vad kul det skulle vara.” Men sen kommer de inte till användning!

  Lönen som kommer nu före jul ska räcka ända fram till 27 januari. Elräkning, busskort och säkert en hel del andra utgifter. (Busskortet är ur världen, förnyade det i fredags). Vad ska jag ge mig själv i julklapp tro? Det lär inte vara någon annan som ger mig något. Jag har köpt några skivor, bland dem senaste med Robbie Williams. Det får nog räcka så, även om jag har andra önskemål.

  I tisdags (17/12) hade jag en bild publicerad i Ljusnan, på småsakssidan. Det var en bild på tingshuset i mörker med julbelysningen i on-läge. Stämningsfullt och relativt brusfritt. Skandal att jag inte fick något i Hälsingetidningars fototävling i höst. Tävlade med en fin bild på barn i träskrinda på midsommarfirandet vid Dönjegården bland annat. Inte ens ett hedersomnämnande blev det. Jag trodde att jag hade segern i en liten ask då jag lämnade in dem i september.
  Ser julkalendern dagligen med stenåldersfamiljen som kom till vår tid. Stenkul! Det är en kanonkalender SVT har gjort. Säger jag som fyller 42 efter nyår. Jag är FÖR GAMMAL för julkalendern... Men till dem som säger så svarar jag att kalendern är utan gräns för ålder, kön och etnicitet. Dessutom har jag även den fysiska papperskalendern med luckor att öppna. Om det finns fler 41-åringar som har den, så hör av er till mig. Jag misstänker att jag är väldigt ensam om denna böjelse... Trodde jag i alla fall när jag kom ut ur garderoben på Facebook häromdagen. Det var flera i min ålder som kollade kalendern och tyckte den är bra. Men hur många som har pappersversionen vet jag däremot inte.Arkiv

2013
Röstebloggen vecka 48
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan