Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Är det något särskilt med denna dag? Nja, nån fyller visst 40 ... (4–5 februari 2012)

Jaha, då är det födelsedag då igen. Den här gången blir jag en ”fyrnolla” som jag börjat säga. Jag vill inte ta ordet fyrtio i min mun för att det låter så gammalt. Oj 40 år! Inte lever jag som en sån. Jag menar, jag har ju bara ett enkelt kneg, ingen hög lön och är ogift. Vid det här laget borde jag haft tonårsbarn. Jag är på väg att göra som mina föräldrar, kanske skaffa barn vid närmare 50. Men det är ingen risk att det blir något. Ingen är intresserad. Har flörtat på Match.com men inget resultat. Jag gick på de riktiga tiopoängarna direkt, men fick inga svar. De ratar mig med andra ord. Känner mig ungefär som Magnus Uggla – förbrukad och ointressant. Men förbrukad kanske är fel, jag har ju aldrig ”använts” i kärlekssammanhang. Oförstörd hellre. Grattis då Pär, på den stora dagen! Säger jag till mig själv så här mitt på den stora begivenheten. På facebook finns flera kommentarer till ovanstående lilla text. Det är flera som försöker lindra min åldersångest/noja och det är ju snällt. Klasskompisen Christin Claesson skriver att 40 är det nya 20. ” Javars, man kan ju se det så att man fyllt 20 två gånger. Det går ju.
  Jenny Eklund, som har några år kvar till 40-strecket håller med. Hon skriver så här: ”Grattis Pär! Hoppas du får en fin dag. Här i Gävle är det strålande sol, men iskallt! Och du, jag håller med Christin här ovanför. 40 är det nya 20! Det är aldrig försent! Det blir vad man gör det till. Det är bara siffror. Njut av din dag nu!”De har så rätt, brudarna som hört av sig. Jag måste lida av åldersnoja. Stavas det med två -j? Det hela blev inte bättre när en person på Polyfoto sa att det går an fram till 40 men sedan vill man inte fira eftersom det blir tungt. Kanske den personen också är nojig? Kanske ska jag gå ut i köket från redaktionen och smaka på rulltårtan jag fick för ett par timmar sedan. Den är säkert god. Läste ni om Matts Westin i Ljusnan i dag? Han ska börja sin viktnedgång med att åka skidor. Vet en till som behöver motion. Och som Matts äter för mycket av allt det goda. Det kommer ett träningsredskap inom kort, en Ab-circlepro för magen. Bara det inte är en bluff nu då.

  Själv har jag i sann lördagsanda slumrat en stund på förmiddagen trots att jag hade avdomnade fingrar efter natten sömn på vänster hand. (Jag placerar handen under kudden nattetid och sover så hela natten. Då somnar fingrarna). Plötsligt väcktes jag av att någon sjunger Ja må han leva i köket. Jag ryckte till och steg upp omedelbart. Letade glasögonen och hittade dem i andra änden av sängen. In i köket med yrvaket ansiktsuttryck möttes jag av grannarna Strandberg och Lundman. De hade blommor med sig, en rulltårta och det blev trevligt en stund i köket. Om jag hade varit förberedd på att någon skulle komma så hade jag tinat upp den djupfrysta tårtan jag fick av Ica Kvantum men den hade jag glömt. Ställde den i mikron och hade den inne för länge så när jag skulle ta ut den badade den i smält grädde som hade runnit ut på mikrougnsfatet. Tårtan ser helt enkelt för jävlig ut. Men den går att äta, tror jag.

  Det ryktas att faster Wanda är på ingång i kylan. Det var 24 grader kallt här i morse. Men vi är ju förkylda mor och jag, särskilt mor. Hon har fått det efter mig. Trodde hon skulle klara sig men det gick inte.

  Har varit ner och tagit ut bilder på Polyfoto tagna med både D90:n och nya D7000. Är besviken på nya kameran. Den avger ett fult lila brus på ISO-talen 12 800 och 25 600 vilket är de högsta värdena. Visste om det lila bruset vid köpet men trodde inte det skulle vara så pass omfattande som det visat sig vara. Jag vill ha en D4, men den kostar 55 000 kronor exklusive optik.

  I kväll brakar Melodifestivalen 2012 loss i Växjö. Första delfinalen har flera intressanta inslag. Torsten Flinck kommer att vara med. Jag tycker han är så kalla-kårar-längs-ryggraden-framkallande. Hans svarta blick och i övrigt mörka anletsdrag är skrämmande. Sean Banan inleder med sin hyllning till Sverige. Båda är potentiella finalämnen, men skulle tro att även Loreens Euphoria ligger bra till.

  Just nu är klockan 04.10 på söndagsmorgonen. Festen, som gick lite i nedstämdhetens tecken, är i stort sett över. Smörgåstårtan är slut, det är ett berg av disk i köket, disk som ingen orkade ta hand om i går kväll. Dumt nog fotade jag inte alla gäster som var hit. Faster Wanda och Henrik samt Nils kom aldrig med på bild. Inte bra. Henrik och Nils kan åtgärdas men det blir svårare med faster. Hon är hit så sällan men var modig nog att komma i gårdagens kyla. Tack för det, faster.

Arkiv
Röstebloggen vecka 2
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan