Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Nu har jag koll på nackdelarna... (30 november 2013)

Dystoni. Ordet låter inte roligt. Fenomenet, eller den obotliga sjukdomen, är det inte heller. Fredag den 8 november var jag till neurologmottagningen i Gävle och fick veta varför jag är så stel i nacken, varför jag har spasmer och vill vila hakan i handen. På senare tid har problemen drabbat hela ryggen. Det gör ont, det blir värre vid stress och väldigt besvärligt vid panik. Det enda man kan göra är att behandla nackmuskulaturen med botoxsprutor var tredje månad. I bästa fall lindras besvären men helt bra blir det inte. Man vet heller inte orsaken till att mellan 5 och 20 individer per 100 000 drabbas. Dystoni är en sorts störning i signalerna mellan hjärnan och musklerna.
   Sedan har jag funderat på om jag ska botoxa mig eller inte. Har jag verkligen sjukdomen eller är jag bara fixerad vid symptomen rent psykiskt och inte kan släppa det? Har tid i Gävle för botoxbehandling. Blir jag bättre av det? Vill jag bli bättre eller är spasmerna och stelheten en sorts ”skydd” mot verkligheten, som i dag består av ett ensamliv i stort hus på landet med en mor på hemmet för demenssjuka och snålt med pengar. Osäkert om jag får ha jobbet kvar efter nyår. Är snart 42 och utan ”ordnade förhållanden”. Ingen bil. Inga pengar till någon heller. Då är det inte konstigt att man reagerar på olika sätt, kanske även med stelhet och spasmer.

   Har sett klipp på youtube om dystoni. En amerikan hade haft sjukdomen i 14 år och genomgått flera botoxbehandlingar utan resultat. Han hade också testat akupunktur och det gav en timmes befrielse. Men det finns de som blivit riktigt bra av botox också. Men de får göra behandlingen var tredje månad, annars kommer besvären tillbaka. Sjukdomen är vanligast i min ålder och fler kvinnor än män drabbas. Jag är man och ändå drabbades jag. Ibland funderar jag på om fettvalken kring magen kan bidra till besvären men jag tror inte det. Då borde jag fått dem redan 2009 då jag sprängde 100-kilosvallen.

   Jag har i alla fall brutit sjukskrivningen och jobbar halvtid på Arkion sedan september. Det fungerar bra, även kollektivtrafiken passar med arbetstiderna. Jag är fri att påbörja mina fyra timmar när jag vill under dagen. Jag har valt att börja 11.30. Får jag lift av boendestödet, som kommer två dagar i veckan, börjar jag tidigare.

   Det är valår nästa år. Ska försöka ta mig till vallokalen. Det är det enda säkra jag vet om nästa år. Jag planerar aldrig framåt, ser just nu ofta bakåt och nuet är ganska jobbigt. Jag jobbar så mycket jag klarar av, men det blir inte någon miljon på banken direkt. Ska man jobba dygnet runt för att få in skapligt med pengar? Försöker vinna på spel. Vann 500 kronor på Bingolotto söndagen den 20 oktober. Passade på att förse mig med ett busskort för den slanten. Är fortfarande med i Postkodlotteriet, men kammar alltid noll. Även Kombilotteriet har mig som medlem, men det verkar inte bli något där heller. Sedan har jag kommit på att en miljon egentligen inte är så mycket som man tror. Köper man en bil, en professionell kamera, en färgkopiator och ett nytt kök har nästan halva miljonen försvunnit i ett nafs. Nej det ska vara Drömvinsten på Lotto man ska få in på kontot. Den är på närmare 100 miljoner nu igen. Problemet är att jag troligen får ”köpslag” om jag vinner mycket. Jag skulle nog förköpa mig. Och sedan må dåligt.

   Botoxade mig i Gävle i torsdags (21/11). Det blev fyra stick varvid botox injicerades. Märker ingen skillnad än. Dosen var låg och det kan enligt neurologen ta flera behandlingar innan eventuella resultat märks. Om tre månader är det dags igen...
Arkiv

2013
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan