Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Väntar på spis och skrivare (den ena gratis!) (22 november 2011)

Vad händer med mitt bloggande? Jag känner bara motstånd när jag ska till. Det är nästan skönt att slippa. SÅ ska det inte vara. Jag har troligen tappat gnistan igen. Det verkar som om den störste motståndaren i mitt liv är jag själv. Så är det nog.

  I morse ringde chefen och bad mig komma lite tidigare till Arkion för att få vara med när personal från Hälsinglands museum i Hudiksvall var på besök inne på skanningsavdelningen. Vi fick flera kapslar med bilder och så gick en av damerna igenom hur man registrerar bilderna på korrekt sätt, hur man avgör vilken kategori de tillhör och hur man skriver in bildtexter. Det jag hittills gjort har godkänts vid genomgångar vi har en gång i veckan.

  Den nya spisen har inte kommit än, ej heller skrivaren som jag fick utbytt på garantin. Spisen borde komma i slutet av veckan. För den är ju beställd och betald. Jag väntar på att det ska komma in lite pengar. Få se nu, de dagar jag arbetar på Arkion fram till 1 december då anställningen träder i kraft, hur ersätts de? Jag får fråga chefen i morgon. Jag tyckte jag hörde tidigare att det skulle bli ersättning ändå även fast anställningen inte börjat löpa.

  Bygdens Nytt är på gång. Väntar på klartecken att få skriva om Röstetjejen Ida Hansemons medverkan i hästprogrammet Ponnyakuten i somras. Programmet ska sändas i januari nästa år. Ida medverkade och fick lära sig att bli vän med sin häst. Hennes pappa heter Andreas Hansemon och tidigare i höst kunde man se honom jaga bovar i 112 – På liv och död i Sjuan. Det blir bara fler och fler tv-kändisar i Röste. Programledaren för Ponnyakuten, Anna Habringer, har ju också rötterna i Röste även om hon bor i huvudstaden numera. Just nu är hon i Thailand och gör tv.

  För övrigt besökte jag Tomas E i kväll för att beskåda hans nya platt-tv. Den var riktigt fin och av märket Samsung. 43 tum stor och med HD-bild. Mina tv-planer grusades i och med spisköpet, men jag kanske får möjlighet längre fram. Men jag upplevde 43-tummaren som väldigt stor, hur skulle jag då inte uppleva en 46:a som jag tänkt köpa? Det blir som rena bioduken, i alla fall i början.

  Såg Kär & galen i Kanal 5 i kväll. Såg det även 1993 med Lotta Engberg. Det är nästan bättre nu. Det är andra tider nu också. Mycket har hänt med tv-mediet sedan 1993. Vigselakten går snabbt. Snabbare än förr. Blir paren verkligen ordentligt gifta? Hoppas den nattliga akten efteråt blir mer utdragen...


Arkiv
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan