Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Jag fick jobb när pengarna är slut! (17 november 2011)

I dag på eftermiddagen kallades jag in till chefen Rose-Marie. På hennes kontor satt representant för Bollnäs kommun. Papper för anställning på Arkion låg framför mig. Jag fattade pennan och skrev under handlingen. Fick veta att jobbet blir en halvtidstjänst som inleds den 1 december och varar fram till och med 30 november nästa år. Det är fråga om en trygghetsanställning. Lönen? 19 148 kronor! Om jag arbetar heltid, det vill säga. Så hög lön har jag aldrig haft. Men som sagt, det blir alltså hälften av den summan, alltså 9 574 kronor, minus skatt. Det blir då runt 6 000 kvar. Plus sjukersättningen på 3 123. Omkring 10 000 i månaden blir inkomsten. Tja, rätt skapligt ändå. Frågan är om jag ska försöka gå upp på 75 procent eller heltid, men jag vet inte om det går sedan jag skrivit på för 50 procent. Men att erhålla runt 12 000–13 000 rent på lönekontot varje månad skulle inte vara fel alls. Men då skräms jag av arbetstiderna. På Arkion kör de igång klockan sju på morgonen, har bara halvtimmeslunch, en kvarts fikapaus och slutar 15.30. Hur ska jag orka upp vid 5.30 varje morgon för att hinna iväg? Jag tycker nästan att åtta eller halv nio är för tidigt. Hur ska mor klara sig på morgnarna om jag försvinner redan 6.30 och blir borta till 16.00?

  Jag gjorde något dumt i eftermiddag. Jag lagade crêpes till middag och när de skulle in i ugnen gick luckan inte att öppna. Jag lirkade och till slut lossnade glasskivan med handtag och allt. Även låsflärpen for loss. Samma sak som för en dryg månad sedan. Jag lyckades inte montera tillbaka ugnsglaset. Dessutom var det hett i ugnen så man brände sig på glaset till innerluckan. Jag lyckades till slut få in pannkakorna men blev så less på spisen att jag gick in till datorn på redaktionen och beställde en ny spis på trettio.se på nätet. Jag fick betala 9 290 kronor för den i rostfritt stål byggda spisen med varmluftsugn och glaskeramikhäll. Försäkring kostade 269 kronor, installation och bortforsling av den gamla spisen 495. Allt blev 10 449 kronor. Jag hade 10 481 kvar på sparkontot. Alltså har jag 33 kronor kvar där. Frågan är nu om jag ska häva köpet och få pengarna tillbaka. Det blir tufft att klara sig utan backup. Jag har alltså mer eller mindre gått i konkurs i eftermiddag. Jag har ingen säkerhet kvar. Oj! Vad har jag ställt till med? Det gäller nog att jobba heltid nu framöver. Köpgalning!

  En annan sak som är glädjande faktiskt är att jag kommer att få en ny skrivare av HP. Den jag köpte i november förra året tjuter och skriker vid användning som jag skrivit om tidigare. Skrivaren kommer med posten om en vecka, sa teknikern på HP. Han sa att han bott i Kilafors förr när jag uppgav min adress. Skulle väl ha frågat om hans namn. Men det blev inte så.

  Bingolotto firade 20 år i kväll. Det är så många år sedan Leif ”Loket” Olsson startade upp tidernas största lotteriprogram i Sverige. Loket var själv med i sändningen och delade ut vinster. Liksom övriga programledare genom åren, bortsett från Gunde Svan som drabbats av en ”mystisk sjukdom”, som tidningarna skulle uttryckt det. Jag hade ingen lott. Var det en nit? Nej troligen inte. Vet ni att det är en chans på ungefär sex miljoner att vinna på Lotto? Inget vidare odds alltså. Ska aldrig rikedomen komma? Någon gång måste det väl lossna. Eller vad tror ni?Är inte död... (15 november 2011)

Jag lever även om det inte verkar så här på bloggen. Jag får inte tiden att räcka till. Började på nya jobbet på Arkion i måndags. I korta ordalag kan jag säga att jag trivs. Ingen stress, ingen chef att vara rädd för och arbetsuppifterna känner jag mig inte underkvalificerad inför. Jag känner att jag kan bidra med något bra, det kände jag sällan eller aldrig på Annonsbladet. Så jag hoppas att det här blir bra. Jag skulle gärna stanna på Arkion resten av mitt yrkesverksamma liv. Men det är inte möjligt.

  Badresan till Sundsvall avlöpte bra, även om det var jobbigt med fotandet eftersom det rådde fotoförbud i lokalerna. Jag kände mig som en paparazzi nästan med systemkameran och allt. Hälften av bilderna blev minst sagt dåliga med mycket rörelseoskärpa, brus och dåliga motiv. När jag kollade i Himlabadets tidning blev jag brädad direkt av deras fotograf. Han hade tagit jättefina badbilder utan det minsta oskärpa och med fartfyllda poser på badgästerna. Proffs kallas det.

  Jag är ledig fram till 11.30 på dagarna. Det känns skönt att slippa jäkta på morgonen eftersom den innehåller så många moment. Jag vill äta frukost med mor och sedan i lugn och ro borsta tänderna och ta medicin.

  Dags att vila. En ny dag väntar i morgon. Onsdag heter den. Det innebär köp av Aftonbladet och den utmärkta tv-tidningen som jag har Sveriges största privata samling av. 2004 var jag med i tv-bilagan när den firade tio år. Nån som minns det?Arkiv
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Tillbaka till veckans blogg
Startsidan