Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist


Foto: Pär Nordqvist.
Mor Märta gäspar när klockan visar rekord i ettor.


Fedagen den 11/11 2011 – en dag med magi

Vilken dag i dag! Så många ettor i datumet har det inte varit sedan 011111. Tror jag. I dag skriver vi alltså 2011-11-11. Jag passade på att knäppa några bilder när klockan var 11.11 på förmiddagen. Och med en stor gnutta flax lyckades jag få till en bild som fick tidsangivelsen 2011-11-11 11.11:11, alltså elva minuter och elva sekunder efter elva. Jag hade som mål att få till en sådan bild, men trodde inte jag skulle lyckas. Men det blev en riktig fullträff med andra ord. Bilden ser ni här ovan. Mor Märta var trött och gäspade ganska ordentligt i samma sekund som bilden togs. Jag vet inte om hon tänkte på vad klockan var, men jag har visat henne bilden och hon gav grönt ljus för att lägga ut den på nätet. Har även skickat den till helahälsingland.se. Har jag tur så kommer den ut där också.

  Denna dag försöker många göra något extra. En del gifter sig, eller nöjer sig med att förlova sig, andra tror på turen och spelar. Ja det finns många sätt att ”fira” denna märkliga dag. Personligen har jag inga planer på att varken förlova eller gifta mig, inte spela heller. Det blir nog ett stadsbesök. Och middag senare. Jag har bilder att hämta på Polyfoto. Bilder från älgjakten. I morgon är det badresa till Sandviken och jag ska med och fota. Problemet är att jag inte tycker det känns bra att springa omkring med den ganska stora systemkameran i badhuset. Fick förklara för en badvakt förra året varför jag hade den med mig. Det vore bra att ha en kompaktkamera med och knäppa med i stället. Men jag har ingen. Har sett Nikon Coolpix S3100. Den ska vara ganska bra. Den finns på Expert och kostar runt tusenlappen. Frågan är då om jag kommer att använda den efter badresan eller om den blir liggande. D50:n är ju föreningens kamera sedan 2007.

  Det blev Mats Kemi, 52, som tog hem titeln Årets Robinson vid gårdagens final. En värdig vinnare, tycker jag. Vältränad och stark. Och han blev 500 000 kronor rikare. och 17 kilo lättare. Han avslöjade för familjen redan när han kom hem i somras att han vunnit och det fick han inte enligt det avtal han skrivit på med TV4. Men han behöver inte betala skadestånd, skriver Aftonbladet.se.

  I kväll ser jag första anhalten på Idols turné som är Läkerol arena i Gävle. Ska bli riktigt intressant. Önskar nästan att jag vore där. I morgon ska de skriva autografer någonstans i Valbo köpcenter. Men då är jag i Sundsvall.
  I kvällens Doobidoo tävlar Anne-Lie Rydé och Anders Eriksson som möter Shirley Clamp och Per Andersson.

  Kanske elva är en bra tid att lägga sig i kväll?Redo för vintern (9 november 2011)

Så där ja. Nu är vintersulorna där de ska vara den här årstiden, det vill säga på bilen. Nu får snön komma hur mycket den vill. Fick dessutom brev från Bilprovningen i dag. Den 30 januari nästa år är det dags för besiktning igen. Då hoppas jag att jag slipper sex tvåor som jag hade i år. Men då måste jag åtgärda drivknuten på höger sida innan. Annars finns risken att det blir en tvåa där. Och centrallåset vänster bak.

  I måndags besökte jag Arkion som avtalat. Pratade med chefen Rose-Marie och vi bestämde att jag börjar där nu på måndag den 14 november. Det blir ett par veckors prövotid fram till 1 december då jag anställs (om det nu går bra med skanningsjobbet). Pratade med ansvarig för Hilding Mickelssons bilder på Hälsinglands museum i Hudiksvall. Varje bild ska skannas, det ska bestämmas vilken kategori den tillhör och sedan ska den beskrivas i korta ordalag. Det känns som om det är min grej.

  Läser Aftonbladets schlagersajt. Där avslöjas den största sensationen i festivalens historia, skriver tidningen. BJÖRN RANELID, författaren, ska medverka i nästa års Melodifestival. Han ska själv framföra bidraget Mirakel. Det är Ranelid och Fredrik Andersson som står bakom bidraget. Jag visste inte att Ranelid kunde sjunga över huvud taget, allra minst i den största musiktävlingen i landet. Det är verkligen årets skräll. Den 4 februari inleds nästa års festivaläventyr.

  I kväll ser jag Bonde söker fru i fyran. Såg att en av de medverkande damerna kommer från Korskrogen. Hon heter Malin Larsdotter och är en av de som hoppas bli flickvän åt Johanna Nordin från Enköping. I kväll ska ett nytt val göras av Johanna så vi får se om Malin blir kvar eller får lämna gården.Arkiv
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan