Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Jag har varit både på fest och varit döende

Grillfest på Dönjegården 16 augusti. Jag deltog (se bilden), dock utan mat att grilla. Jag blev bjuden på grillat av bland andra Arne Dahl, P G Hansson med flera. Stort tack för det! Hade dock drycken MER med mig. Arne frågade om jag ville ha vin, och jag sa att ’’jag dricker gärna MER.’’ Det tog han som att jag var pigg på vinet, så jag måste visa PET-flaskan med den sötsliskiga pärondrycken. Ungdomarna spelade fotboll nästan hela kvällen. Funderade på att gå med men ville inte bli kvällens farfar eller morfar på plan. Jag knäppte ungefär 150 bilder, på tok för många. Under gårdagens ankrace blev det 323. Jag konstaterar att det blir en avsevärd framkallningskostnad av det antalet snapshots. Föreningen riskerar att gå omkull av mina bildbeställningar. Då får jag sparken.


Foto: Sandra Warner

Sedan missade jag att lösa Sommarkrysset på grund av festen. Kom hem lagom till Lotto-dragningen. Men när alla vill att man ska stanna på festen, när man liksom är det stora dragplåstret för kvällen så måste man ju ställa upp. Pelle Med Två och Nån till spelade vid 21-tiden. Jag hade fotat dem när de soundcheckade tidigare, medan det fortfarande var ljust. Tänkte inte då på att inte alla bandmedlemmar var med. Har nu bilder på bandet med fem av de åtta medlemmarna. Vilken usel konsertfotograf jag är! Knäpper på soundcheck, går hem när konserten ska börja! Har inga uppgifter att gå på när jag ska skriva om det sen. Var det bra eller...? Hur reagerade publiken på musiken? Det får jag aldrig veta. Förra året var jag i alla fall kvar under halva konserten. Ja amatörernas afton...

För några veckor sedan var det dags igen. Jag var döende i förkylning! Blev hemma från jobbet två dagar. Senast det begav sig var det mitten av mars och jag fick hosta i flera veckor efteråt. Och i morgon (19 augusti) skulle jag till Gävle, men det har jag avbokat. Det känns i alla fall bra att undgå det. Så om det kommer en annons på familjesidorna i Ljusnan den kommande tiden (vem som nu skulle sätta in den) så vet ni orsaken till frånfället. Blir säkert hemma från jobbet resten av veckan. Jag tror att jag smittades på ankracet i lördags, men man kan ju inte veta säkert. Men det ska väl ordna sig så småningom. Om jag överlever...


Foto: Pär Nordqvist

Ingen som sett min bild i Ljusnan i går (18 augusti)? Bilden som jag kallat Pojken och byråkraten. Jag lägger ut den så får ni se den. ’’Mästerfotografen’’ har varit i farten igen...


Foto: Pether Hedin

Sedan har det blivit ett flygfoto över residenset. Det är dock inte jag som är upphovsman utan grannen Pether. Han med blixtbilderna om ni minns eller har läst senaste Bygdens Nytt.

Såg ni Retro i SVT i augusti?En utmärkt serie tillbakablickar från tiden då det begav sig, åtminstone för oss 70-talister. I ett av progammen intervjuades Per Dunsö och Ola Ström, männen bakom Solstollarna på 80-talet. Jag blev så nostalgisk! Jag höll nästan på att bryta ihop. Skumberg, Ulla-Bella,lättklädda damer, danska wienerbröd, Gösta och Hjördis och Knegoffs goda choklad. Sommaren 1985 satt man som klistrad vid tv:n på morgnarna. Minns inte om Solstollarna gick varje dag, eller bara en gång i veckan. Sen kom en ny upplaga av serien hösten 1987. Fredrik Virtanen sa att man inte skulle kunna visa en sån här serie i dag, den är alldeles för sexistisk. Snygga lättklädda flickor serverade Dunsö och Ström drinkar på stranden. Skulle aldrig gå hem i dag. Gudrun Schyman skulle gå i taket. En av få fördelar med att man var ung då. Så pass tidigt.

I måndags (8 september), efter mitt besök i ett kaffe- och massavedsstinkande Gävle, passade jag på att klippa mig och göra en snabbfärgning av håret. Jag har nu en svagt brun ton och det bästa av allt – jag är inte gråhårig längre! Ett bekymmer mindre. Nu känner jag mig faktiskt 10 år yngre när jag slipper se det gråa i spegeln.Vid mitt läkarbesök i Gävle sa min läkare Daniela att jag tappat i vikt. Jag nekade till detta, men hon stod på sig. En annan bekant sa häromdagen att jag gått upp i vikt, eller han frågade om jag gjort det. Jag kunde varken bekräfta eller dementera. I detta fall måste vågen fälla avgörandet. Den visade 96 kilo för några dagar sedan, det är varken mindre eller mer. Denna morgon har jag inlett med promenad och utdelning av ett antal Bygdens Nytt som skulle varit ute för en vecka sedan. Tidningen kom från tryckeriet i går.
  I dag blir det körkortsfotografering hos Polyfoto, för att förlänga körkortet. Rent tidsmässigt alltså. Om jag nu får något. Vi får se vad Transportstyrelsens läkare säger när de läst intyget om dystoni som skickats in. Det börjar bli bråttom, körkortets giltighetstid löper ut 15 september.

Nu äter jag medicin mot dystonin. Har gjort det sedan 9 september, men än märks ingen skillnad. Jag var så nervklen när jag var till neurologen i Gävle sist så jag ville inte ta Botox. Sen har jag slutat med två mediciner för andra problem av psykiatrisk karaktär. Jag önskar det funnes en medicin mot lättja och ont om energi och motivation. Skulle jag inte haft jobbet nu skulle jag troligen sovit bort större delen av dagarna. Jobbet håller mig i alla fall kvar på en skaplig nivå. I går den 24 september var det ett år sedan jag återvände till jobbet efter den långa sjukskrivningen.
  Körkortet har kommit. En man från Trafikverket har varit hit och tittat på mina besvär. Han såg inget hinder för att jag ska kunna köra bil igen, men själv är jag mer tveksam med tanke på att jag så lätt kan få panik i vissa situationer. Sedan har jag ju inte kört sedan juni 2012, så man är kanske ringrostig.
  Pappersversionen av tidningen MacWorld har gått i graven. Hädanefter ska den bara publiceras på nätet så att man ska kunna läsa den på surfplattor och mobiler. Detta upprör mig ganska mycket. Jag vill ha tidningen hem så att jag kan läsa den på vanligt sätt och inte behöva ha en skärm framför mig. Snart blir det väl så att man måste ha datorn med sig på frukostbordet för att kunna läsa morgontidningen. Usch, det lockar inte alls. Förstår inte att folk är så förälskade, ja till och med beroende, av mobilen och surfplattan. Jag prenumererar även på FOTO och Kamera & Bild. Hur länge kommer de i pappersform? Och om alla papperstidningar försvinner på sikt, hur ska arkiveringen av de digitala versionerna gå till? En papperstidning håller i alla fall många år om den läggs undan med omsorg, men de digitala tidningarna kan försvinna om datorerna kraschar vid olämplig tidpunkt.De som föds i dag kanske inte kommer att få vara med om att läsa papperstidningar. Vem vet. De frågar sina föräldrar när de hittar gamla tidningar på vinden, vad det är för något. Tryckerier och pappersbruk kanske också försvinner när ingen vill läsa tidningar längre. Tragiskt!

Ägnade stora delar av kvällen (20 oktober) till att uppgradera systemet i den bärbara Macen. Nu är Yosemite på plats med nytt gränssnitt. Det är verkligen snyggt. Och nedladdningen var helt gratis! Det är en av fördelarna med att vara Mac-ägare, att få ladda ner systemuppgraderingar kostnadsfritt. När datorerna är så svindyra så är det helt rätt av Apple att kompensera det på detta sätt. Förra måndagen installerade jag en ny skrivare. Den kan skriva ut på båda sidor av papperet och det kommer jag att använda när ett dokument har flera sidor. Allt för att spara papper, bli miljövänligare.Arkiv

2014
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 23
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 19
Röstebloggen vecka 16
Röstebloggen vecka 12
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 3

2013
Röstebloggen vecka 51
Röstebloggen vecka 48
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan