Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Blir lokal lokalreporter om allt vill sig väl (29 oktober 2011)

Det ser ut som om jag har en chans att bli ännu mer lokal som reporter. Om allt går i lås kan jag få en anställning via jobbet jag gör för Röste Bygdegårdsförening. Det blev resultatet av mitt besök på Arbetsförmedlingen i går fredag. Detta sker i bästa fall, om det nu går att göra en anställning av mitt extraknäck. Föreningen kan ju inte betala något. Och vad säger övriga styrelsemedlemmar om jag får betalt och inte de? Men jag ska inte måla den onde på väggen nu igen. Det ska jag låt bli.
  Jag har troligen en utbetalning kvar på mitt aktivitetsstöd. Undrar om jag skulle fråga om jag kan få pröva vingarna på en annan tidning här i stan under den månaden? Eller är det dumdristigt? Stressar jag ihjäl mig om tempot blir högre än på Annonsbladet? Jag vet inte. Jag funderar på BollnäsNytt. Jag vet dock att de inte anställer så det kan jag inte vänta mig. Vi får låta tiden utvisa vad som händer. Arbetsförmedlingen tyckte i alla fall att jag ska fortsätta med journalistiken. Okej sa jag.

  I dag lördag har jag slagit rekord. På en och en halv timme gjorde jag 2012 års almanacka färdig. Jag valde alla bilder och skrev motivförklaring. Jag kan inte erinra mig att jag varit snabbare förr. Kom ner till Expert Polyfoto vid 13.30-tiden och fick beställa fem almanackor för 99 kronor styck. Redan på måndag dubblas priset till 199 kronor. Nackdelen med Expert-almanackan är att det inte finns några flaggdagar utsatta eller att man man göra anteckningar i den. Många vill ju skriva upp vad som ska hända kommande dagar/vecka. Jag brukar aldrig notera något i väggalmanackorna. Jag har förresten ingen annan kalender heller. Jag lever helt planlöst.

  I kväll lördag såg jag premiären av Så mycket bättre i TV4. Jag måste säga att serien är underbar. Det var väldigt roligt att se och höra Tomas Ledin berätta om sitt artistliv och ta del av de musikaliska hyllningar som de andra gav honom. De andra är Lena Philipsson, Mikael Wiehe, Laleh Pourkarim, Eva Dahlgren, Martin ”E-Type” Eriksson och Jason ”Timbuktu” Diakité. Nästa vecka är det Eva Dahlgrens tur att stå i centrum.


Blev blåst på ”lingonfilm” – hamnade på Af (26 oktober 2011)

I måndags åkte jag ner till Röda Kvarn för att se Hur många lingon finns det i världen, ni vet filmen med Glada Hudik-teatern. Men det visade sig att det var nu på måndag, den 31 oktober, som filmen visas. Då är det filmvecka i Bollnäs igen. När jag ändå var nere gick jag till Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan för att få ett papper med ansökan om sjukersättning. Jag tänkte innan jag gick dit att må jag inte träffa på min arbetsförmedlare. Vem var det jag sprang på nästan omedelbart om inte hon? Jojomänsan. Jag slapp dock att få en avhyvling för att jag slutat på Annonsbladet. Vi gick in till handläggare nummer två och kom fram till att jag ska träffa dem på fredag klockan ett. De hade medvetet legat lågt med att kontakta mig eftersom de ansåg att jag behövde vila efter en svår skilsmässa. (Det där sista sa de inte, det lade jag till nu).

  Det verkar stå mellan Annonsbladet och BollnäsNytt nu. Den här veckan hade BollnäsNytt bara en 20-sidig tidning trots att det var utdelning även i Ovanåker. Annonsbladet hade också 20 sidor vilket får betraktas som mycket för dem. Det verkar som om BollnäsNytt inte går så bra numera. Men jag har inga belägg för det egentligen men jag antar att det skiljer bra mycket i pris gällande annonser i de båda tidningarna. Annonsbladet är billigare.

  Stor Rosa Bandet-gala i TV3 i kväll direkt från Norrköping med Renée Nyberg som programledare. Insamlingskvälll för forskningen kring bröstcancer. Det förväntas att man ringer och ger en slant. Det har jag redan gjort. Satte in 100 kronor på kampanjens konto. Jag spelar in Bonde söker fru och Arga snickaren.


Arkiv
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan