Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Att gå är livets lott... (15 oktober 2011)

Promenad på mellan tre och fyra kilometer i dag på förmiddagen. Höll högt tempo och fick upp pulsen. Det är så det ska bli varje dag framöver. Men jag gissar att vikten stannar kvar på 105 kilo. Vad göra då? Gym? Riktig hårdträning?

  Fem lotter i Postkodlotteriet. Det har jag just nu. En av dem är gratis, fram till årsskiftet. Jag betalar 610 kronor i månaden för alla fem. Smart sätt av lotteriet att lotta ut gratislotter till 60 000 abonnenter och sedan ”tvinga” dem att behålla den vunna lotten. Man ringde till mig och sa att jag absolut ska ha kvar den lott som jag vann först så att den inte försvann när tre månader gått. Men jag var starkt ifrågasättande av det. Men gick med på att ha kvar den en tid. Programledaren för Postkodmiljonären Rickard Sjöberg tjänar fem miljoner per år på sitt uppdrag. Jag tycker mig ha fått den uppgiften någonstans ifrån.

  I Fångarna på fortet i kväll deltar lagen Biggest loser och Biggest winner. Det förstnämnda är deltagarna i Sveriges största bantningssåpa som gick i tv för ett drygt år sedan. Eller om det är andra i produktionen bakom. Medverkar gör i alla fall Mårten Nylen, Karl Fredrik Jonsson, Maria Forsberg och Linn Fors. I det andra laget, som enligt dess namn ska segra, deltar Magnus Samuelsson, Kristin Samuelsson, Jimmy Nordin och Anders Holmertz, alla med idrottsbakgrund och Magnus Samuelsson som före detta världens starkaste man. Vilken kamp det måste bli. De sistnämnda är ganska storvuxna men den har varken övervikt eller för höga blodsockervärden. De är fulla av muskler som inte ger sjukdomar.

  I SVT trollas det samtidigt. Det är Jonas Björkman, Ylva Hällen och Sara Sommerfeld som ska bistå trollerimästarna i olika nummer. Undrar vilket program som drar flest tittare, Fortet eller trolleri? Helt magiskt är ju ett nytt koncept, Fortet är 15 år gammalt. Ibland säger man att gammal är äldst, men gäller det i det här fallet?Foto: Pär Nordqvist

40 år tror jag visst att han blev... (14 oktober 2011)

Jag var på 40-årsskiva i dag fredag. Det var min barndomskamrat Tomas Edvall från ”Semyrernes” som slog till och blev 40-åring. Fint väder hade han på sin stora bemärkelsedag. Det blev naturligtvis en hel del godsaker i samband med festen och jag kunde tyvärr inte knipa igen utan tog för mig av bullar, kakor och läsk, det som jag inte ska äta med tanke på blodsockret. En stund senare, då fler anslutit sig till festen, bland annat faster Karin från Gävle, var det dags för smörgåstårta. Och då blev det en slurp läsk till. Aj, aj, aj, Pär! Men jag tror Tomas blev nöjd med den finessrika elektriska tandborsten som låg i mitt paket. Ren i mun blir han i alla fall, herr Edvall. Och om ett par månader så är det en annan person som fyller, säger inte vem.

  Var in på Rusta på jakt efter tom kartong för eltandborsten. Fick då syn på promenadbandet alldeles vid kassorna. Det skulle sitta fint med ett sådant. Att gå inomhus när det är 20 grader kallt ute vore riktigt guld faktiskt. Det på Rusta kostar 2 495 kronor, ganska billigt med tanke på att Attracts gåband kostar 3 950 kronor. Jag tror jag slår till i morgon lördag. Provlåg en säng på Jysk i går kväll. Höll inte på att komma upp ur den. Ryggen stretade emot. Kan det vara fettdepån kring magen som tynger så mycket att sträckningen i ryggen inte läker?

  Det blev Denize som överraskande nog fick lämna Idol i kväll. Jag trodde Linni skulle åka med tanke på att hon kom av sig tre gånger under sitt framträdande. Denize rodde i alla fall numret i hamn, utan problem. Att se Idols fredagsfinaler tar nästan tre timmar av fredagskvällen. Men det är roligt. Extra kul var det förra veckan då Anders Bagge kallade Laila Wahlgren Bagge för sin fru. Visst, de var gifta en gång i tiden men nu är Laila Niklas Wahlgrens fru och herr Bagge har en annan kvinna vid sin sida.

  Juholt blir kvar. Det blev resultatet av sossarnas vu-möte i dag. Tidningarnas krigsrubriker och hårdbevakning lugnar nu ner sig. Antar jag. Och utredningen om bedrägeri läggs ner. Politikersverige kan andas ut. Allt är precis som vanligt inom kort.


På väg mot allvarlig sjukdom (13 oktober 2011)

Eländet kommer slag i slag verkar det som. I går onsdag fick jag svar från hälsocentralen på de prover jag tog för en vecka sedan. De var inte alls bra. Övervikten har lett till att jag är på gränsen till att få diabetes. Blodsockervärdet låg på 6,3 på fastande mage och det ska i normalfallet ligga på 4,0–5,6. Jag fick en smärre chock av resultatet. Blodfetterna hade också stigit till 7,0 och får vara högst 6,9. Det här innebär att jag måste börja motionera varje dag, minst 30 minuter, helst mer. Jag måste sluta att äta sötsaker i det stora hela. Bukfettet måste reduceras kraftigt. Har fått motion på recept av min läkare och hade tänk börja omedelbart men har fått ryggproblem. Tror inte det är ryggskott men jag måste ha sträckt mig ordentligt i korsryggen för jag är stel och sår när jag ska röra mig. Jag kan inte vara ute och gå i det här tillståndet. Kalla mig inte ynkrygg nu bara. Jag är så otränad att jag får väl träningsvärk av att röra stortån snart. Men det här med blodsockret är väldigt jobbigt. Varför har jag inte tagit tag i intaget av mat och godis tidigare?

  Den 8 september var en delegation från Bygdegårdarnas Riksförbund till Dönjegården och gjorde en inspektion. Tyvärr var det ingen som tänkte på att kontakta mig för att göra ett reportage. Det var faktiskt förbundssekreteraren Monica Eriksson som ledde delegationen. Dönjegården fick godkänt även om de tyckte att gården ser sjabbig ut på utsidan. Röste.nu fick beröm för snabba uppdateringar och bra innehåll. Och alla aktiviteter föreningen anordnar var också något som berömdes.

  Såg ni bilderna från Röste i tisdagens 112 – På liv och död i Sjuan? Man fick se en polisbil åka nerför Träskrinnsbacken med Abrahamssons gård på höger sida. Från Max hamburgerrestaurang dokumenterades ett bråk senare i avsnittet. Andreas Hansemon åkte ut på en husrannsakan för att leta narkotika. Verkligen roligt att följa den lokala polisen i sitt arbete. På måndag fortsätter serien med nya uppdrag.

  Håkan Juholt är på allas läppar och har så varit i över en vecka. Ska han bli tvungen att avgå som S-ledare efter alla misstag han gjort? Svårt att säga, men det är inte mycket som talar emot det. Å andra sidan så kan han sitta kvar om han har stödet kvar från partiet men det kan bli svårt att vinna nästa val. Men 2014 borde detta nästan vara glömt. Affären rullar på. Förundersökningen får visa om han gjort något brottsligt med sitt bidrag för övernattningslägenheten.

  Kvällens tv-utbud domineras av Robinson 2011 som börjar gå mot sitt slut. Trots att jag sett hela serien minns jag inga namn på deltagarna. Det får gå ändå. Man är liksom trött på företeelsen Robinson vid det här laget. Men jag tittar ändå.


Tuff tid efter avhoppet (10 oktober 2011)

Trots att jag sade ifrån jobbet förra veckan och att det var en befrielse från början så har jag inte mått bra de senaste dagarna. Jag har saknat jobbet faktiskt. Det trodde jag inte att jag skulle göra när jag slutade i tisdags. Och bekymren för ekonomin och var jag ska få pengar från blev påtagliga. Det här med egen firma, tryckeri, är nog bara en vision, en schimär. Jag skulle troligen få panik om jag skulle ha något eget. Det är så oerhört mycket som ska klaffa och det kostar betydligt mer än det smakar. Chefen ringde i dag på förmiddagen då jag vilade efter en natt med lite sömn. (Det berodde inte på avhoppet. Mor ville inte lägga sig förrän 02.30). Han undrade om jag inte ville återvända till jobbet och jag svarade att jag ska fundera på saken. Vi ska höras igen under veckan.

  I dag startade älgjakten, men jag var inte med. Anser det vara alltför riskabelt att åka till skogen när det skjuts så pass mycket. Sedan är frågan hur man ska skydda öronen från de farliga smällarna. Hörselskydd är ett måste. Vet ej om jägarna själva har det. Omkring 5 000 älgar ska skjutas i vårt län under årets jakt. Ska kontakta någon i jaktlaget under kvällen och fråga hur läget är.

  I kväll börjar inspelningarna från polisens arbete i Bollnäs, Ovanåker och Söderhamn att visas i 112 – På liv och död i Sjuan klockan 20.00. Vi får följa polisens dagliga arbete på de tre orterna och en av polismännen som är med är Andreas Hansemon från Röste. Han bor med sin familj i Valles gård på Träskrinnsbacken, faktiskt mittemot en annan polis, nämligen Sven Lind. De färdiga avsnitten kommer att sändas tre gånger i veckan, måndag till onsdag, under två veckor med start i kväll. I det första avsnittet kommer vi att följa Mattias, som är ungdomsutredare med placering i Söderhamn. Fia, BF-polis och Andreas, ungdomsutredare i Bollnäs är fokuspersoner i tisdagens avsnitt och på onsdag presenteras Rickard, områdespolis i Ovanåker. Jag ska försöka se allt och även spela in valda delar. Eller det vore kanske lika bra att ”recorda” alltihop. Problemet är att antalet skivor som bränts från televisionen bara blir fler och fler. Jag har ingen ordning på dem heller, vet inte vad de innehåller.Arkiv
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan