Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Lägger pannan i djupa veck... (7 oktober 2011)

Tankarna mal i huvudet. Vad ska jag göra i stället för Annonsbladet? Funderar igen på att starta någon form av tryckeriverksamhet men jag tvekar, som vanligt. Vad ska man tänka på om man ska starta eget? Hur ska bokföringen skötas och vad kostar det? Hur ska företaget marknadsföras? Finns marknad för tryckeri i Röste? Hittar kunderna hit? Blir det en eller två kunder i veckan? Jag har en färgkopiator på kornet men den kostar 14 900 kronor före moms. Satsar jag på den blir jag utan kapital på sparkontot. Men det kliar i fingarna att testa detta. I så fall skullle Bygdens Nytt tryckas här hemma – i färg. Men då är frågan om föreningen vill betala åtminstone 3 500 kronor per tryckning. Det är osäkert. Livet är en omöjligt ekvation för mig, åtminstone vad gäller jobb och förhållanden. Brukar säga att är det något man ska hålla sig undan här i världen så är det just de två sakerna.
  Synd att det är anställningsstopp på Hälsingetidningar. Men BollnäsNytt behöver väl ingen extrahjälp nu när Polisens dagbok och notiserna är avskaffade sedan flera år. Ljusnan är det omöjligt att komma in på såvida man inte har journalistexamen och är framåt, nyfiken, gå-på-ig, tja allt som jag inte är.

  Ska Sverige gå till fotbolls-EM efter kvällens match mot Finland på bortaplan? Det står 2–0 till oss just nu när matchen börjar lida mot sitt slut. Vinner vi i kväll och mot Holland på tisdag så är biljetterna klara. Ser lovande ut. Det måste gå. Jag vill se Sverige spela i Polen och Ukraina 8 juni–1 juli nästa sommar. NEJ, nu gjorde Sverige självmål! Det står 2–1. Blir det kvittering? Aj, aj, aj...

  I kväll blir det Doobidoo igen (SVT1 20.00.). Då tävlar Ylva Hällen och Ola Forssmed mot Maria Sid och Lennie Norman. Men jag väljer Idol första fredagsfinal direkt efter fotbollen. Måste följa årets idoler från början till slut. Den 11 november (det magiska datumet 111111) kommer Idol att besöka Läkerol Arena i Gävle. Vore inte dumt att vara på plats. Och i morgon lördag kommer Johnny Logan, den irländske schlagerkungen, till Kulturhuset i Bollnäs tillsammans med Roosarna. Det skulle förevigas förstås. Logan lär inte dyka upp här igen, antar jag.


Utan jobb igen... (5 oktober 2011)

Det är väl bäst att tar det senaste med en gång. I går eftermiddag lämnade jag Annonsbladet bakom mig. Jag sade upp mig efter gråtattacken i måndags. Jag kände att jag inte kunde skriva på något anställningsavtal och binda upp mig, om än bara på halvtid. Kalla mig feg eller loser, det tar jag gärna. Jag meddelade Arbetsförmedlingen detta omedelbart och jag pratade med en av de personer jag har kontakt med där. Han ska undersöka om det går att anställa mig hos föreningen och att jag får arbeta med Bygdens Nytt och röste.nu med en mindre ersättning. Om det går i lås tror jag att det blir en tillfredsställande lösning. Samtidigt får jag vara mer hos min mor som har det tufft. Jag är då bara borta om jag ska på stan i något ärende. I morse hade hon ramlat på golvet i salen och toalettstolen var omkullvält. Oj, det hade kunnat bli ett nytt benbrott! Men som tur var så höll hon ihop.

  I dag har jag gett mor en present. Hon har en tid efterfrågat ett nytt armbandsur eftersom det hon hade gått sönder i armbandet. Det blev en ny klocka av märket Tajms. Ljus urtavla och datum. Mor blev glad och nöjd och får nu lägga undan den andra begagnade klockan som jag dumt nog köpte på Sörängs marknad förra året. Den kostade bara tio kronor. Det var riktigt snålt av mig. Nu har jag gottgjort det. Är det så att herrur har fler finesser än damur? Jag tror inte jag har sett en damklocka med belysning och digital visning.

  Tv i kväll? Bonde söker fru i första hand. Uppdrag granskning har ett intressant reportage om de egyptier som avvisades från Sverige under i efterhand uppmärksammade former till hemlandet Egypten. Men jag saknar serien Svenska miljonärer. Har den tagit slut eller har den gjort ett uppehål? Det vet nog bara Kanal 5:s programinformation. Jag har mejlat dem och frågat vad som hänt.

  Otäck krasch norr om Göteborg i dag. Tankbil och lastbil kolliderade och tankbilen exploderade av smällen. Tankbilsföraren omkom. Desto roligare att nya E4-sträckningen mellan Enånger och Hudiksvall invigdes i dag klockan 11. I november åker bygdegårdsföreningen till Sundsvall på badresa. Då får vi åka på nya vägen.


Demensens problematik (3 oktober 2011)

”Det är inte lätt.” Det är ett uttryck som jag ofta säger högt eller tyst för mig själv. Och det är sannerligen inte det heller. Funderar på att försöka sjukskriva mig igen. Jag pallar inte trycket att ha ett jobb som kräver fyra timmar av mig varje dag. I dag bröt jag ihop mitt framför chefen. Det kanske är hemmasituationen som är påfrestande också. Mors sjukdom blir ju inte bättre. Alzheimer. Varför? Och varför går alla som drabbas av sjukdomen bakåt i tiden? De människor mor talar om och frågar efter är i de flesta fall döda. Bromsmedicinen hon åt verkade inte. Hon blev snarare sämre. Men troligen inte av medicinen.

  Hösten verkar ha kommit tillbaka efter förra veckans brittsommar. Det är betydligt svalare ute och regnet hänger i luften. Gräsmattorna är fortfarande oklippta, senast trädgården ansades var den 6 juli. Gräset är långt, tjockt och löven börjar täcka det. Blir kanske ett jobb till helgen att få ordning på det där. Tistlar och annat högt gräs skulle bort från åkerkanterna. Det var bättre förr, på min fars aktiva tid. Då var inget lämnat åt slumpen, då var gräset alltid klippt och grusgångarna rensade. Det är först efteråt som man upptäcker en människas insats på riktigt. Min far gick bort i svår cancer på Bollnäs sjukhus i juni 1998.

  Såg nya Pengarna på bordet i TV4 i kväll. Två miljoner ligger där i prydliga 50 000-kronorsbuntar. Måste vara 40 stycken sådana då. Sedan ska de tävlande svara på åtta frågor och satsa pengarna på rätt svar. Det första paret tabbade sig i slutet och av de två miljonerna blev inget kvar. Hade de svarat rätt på sista frågan hade det blivit åtminstone 50 000 kronor. That’s life!

  Usch, jag är lite deppig faktiskt. Livet är krävande just nu. Det suger ibland musten ur en. Tänker på den föryngringsavverkning vi beställde i skogen. Hur ska jag kunna betala skatt på pengarna som kommer in när jag snart är utan på sparkontot? Finns risk att Kronofogden kommer och mäter ut saker för att skulden ska bli reglerad. Då får de ta bilen, men den ger nog inte mer än 4 000 kronor. Högst!Arkiv
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan