Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Ny kontorsstol, ny bokhylla och en... skanner! (24 januari 2013)

Torsdag. För ett par veckor sedan blev jag tvungen att flytta en hel massa fotoalbum från redaktionen. Alla hyllor var fulla med bilder. Jag tömde mors bokhylla på böcker och ställde dit der äldsta albumarna i stället. Det blev en stor bokhög på golvet i hennes rum. Efter en vecka började mor klaga på alla böcker, och vem hade haft fräckheten att rensa hyllan från böcker? De hade stått där sedan slutet av 70-talet. Jag köpte en ny bokhylla på Jysk för 400 kronor, en vit. Den står nu i salen, tom. Frågan är om jag ska ha bilder i den eller de gamla böckerna, som nu står i kartong i tamburen.

  Bygdens Nytt blev försenat denna gång också. Tidningen skulle ha varit ute nu men är på tryck. Ska få den i morgon fredag om allt går i lås. Har jag slappat av när det gäller produktionen? Förr var jag nästan aldrig sen. Åh, jag önskar fortfarande att jag hade en färgkopiator i detta hus. Men jag vågar inte binda upp mig på någon långvarig avbetalningsplan. Efter det här årets slut har jag åter inget att göra. Arkion upphör 31 december.

  Vikten ligger på omkring 98 kilo just nu. Jag har tappat 7 kilo sedan förra året den här tiden. Om jag inte vore så stel och krampaktig i nacken skulle jag kunna promenera mer än vad jag gör. Jag begriper inte vad jag fått i mig. Det kan inte vara medicinerna jag äter som orsakar problemen. Och kontakten med sjukgymnasten sa jag upp i december. Det var kanske dumt.

  Den nya kontorsstolen är på sin plats – äntligen. Jag fick den av mor i julklapp. Den är kanonbekväm, mycket bättre än den gamla. Nu kan jag luta mig tillbaka och vila huvudet mot dess nackstöd. Det var Henrik från Fröste som gjorde sista ihopsättningen åt mig. Sedan byggde han även ihop den nya bokhyllan i stora rummet. Ja han är snäll den mannen.

  Nytt exempel på min köplust. Jag beställde en ny skanner till datorn, eftersom den jag har har förlorat ett platskydd som ska sitta i filmadaptern under locket. Jag letade flärpen bra länge men fick ge upp. Den var borta. Det blev en ny skanner för 850 kronor.Jag tog en av de billigaste som fanns att få. Men jag skannar sällan så det var kanske en oklok investering. Trots att jag beställt skannern gick jag ut och tittade på platta tv-apparater ganska omgående. Men jag köpte ingen. Lön kommer nu i natt och det finns en tv för 7 990 på Inwarehouse i Stockholm. Men slår jag till blir jag helt utan pengar ända fram till 18 februari då sjuklönen kommer.

  I kväll ser jag Sveriges roligaste klipp i fyran. Björnfilmen där damen skriker svordomar när en björn kommer in på tomten tävlar i kväll om 50 000 kronor för bästa klipp. Det är Maud Ljungberg och Ola Håkansson som fick en hit med sin film. Det hela blev en världsnyhet.Arkiv

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan