Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Förlustade mig i Söderhamn igen (1 oktober 2011)

Jag måste berätta att jag var till staden vid havet igen i går. Jag tog en tur dit på förmiddagen i det fantastiska höstvä... nej sommarvädret. Det var 20 grader varmt, jag hade långärmad tröja på mig under jackan. Blev tvungen att ta av mig den. Jag besökte Expert för att höra om de hade några fotoalbum för 10x15-bilder. Och tur som jag hade så hade de precis fått hem en kartong med 12 stycken. Det blev affär! När jag köpte så många fick jag tio procents rabatt, kom ner till 89 kronor styck. Fick pröjsa 1 068 för alltihop. När jag sedan kollade kontot på internet så var det bara 73 kronor kvar. Suck sa jag. Och bröt ihop. Har i alla fall albumar ett tag framöver. Besökte även Björkmans Möbler i går och kollade på storhyllan som är 2,21 meter hög för 2 523 kronor. Provsatt samtidigt en skinnsoffa. Jätteskön att sitta i och fint kvalitetsskinn. Pris: 12 195. Fåtölj i samma stil stod intill. Pris: drygt 7 000. Och ett lågt ganska stort fyrkantigt bord. Pris: dygt 5 000. Allt skulle bli över 20 000 kronor om man vill köpa det.

  Måste vara lustigt att komma hem till mor och mig ibland. Som i dag på eftermiddagen. När personalen kom låg två vuxna människor och sover i varsina rum. Jag slocknade vid 12-tiden efter en natt med dålig sömn. Hade tänkt åka ner och titta på visningen av nya Kulturkvarteret, men jag somnade och sov över alltihop. Vid 17-tiden vaknade jag med ett ryck och kom ihåg att det blev surströmmingsskiva trekvart senare. Jag hann vara med. Ett 30-tal personer kom och åt sig mätta på surströmmingen och sillen. Jag kan berätta att mor fortfarande snusar och sover i tv-rumssoffan. Frågan är hur hon ska kunna sova i natt efter detta.

  Då är vi inne i oktober. Älgjaktens och vinterdäckens månad. Apropå vinterdäck. Blir jag tvungen att köpa nya sådana i år? De jag har är sedan 2004. Dubbarna börjar nog bli i sämsta laget och jag tror inte det går att dubba om dem. Inte nya däck till denna bil. Då måste jag ju ha kvar den i minst fem år till. Men vad har jag för val? Det finns ju inga pengar. Återigen detta trista faktum.

  I morgon blir det omelett igen till frukost. Därförmåste jag koka både sås och potatis innan sängen hägrar igen. Apropå sängen. Det är en grop i den där man ligger. Fjädringen har gett med sig, den hänger under sängen som en ölmage. Dags för något nytt? Hade en på gång 2009 men fick elräkning som var för hög för att ha råd. Men visst ska man ligga skönt när man som jag är så aktiv i sängen. Ja när det gäller sömn alltså, ska jag kanske tillägga.Rör på er, gott folk! (29 september 2011)

Det blev en kort promenad till Dönjegården i dag på förmiddagen. En bybo kom ikapp mig i sin bil och berättade att hon följer mig här på bloggen – dagligen. Kul att höra.
   När jag kom hem surfade jag ut på Aftonbladet och läser där en kort och intressant artikel om vad som kan hända när man lever ett stillasittande liv. I Finland har man kommit fram till att finländarna sitter i genomnsitt sex timmar per dag. Och docent Raija Laukkanen pekar på hälsoriskerna: musklerna förtvinar, blodomloppet störs, det uppstår problem i rygg och axlar, diabetes, sjukdomar i hjärtat och blodkärlen samt förhöjt blodtryck. (Undrar om det är bögarnas fel det också? Nej jag bara skojade, vill inte ha någon polisanmälan över mig. Har lyssnat på Grotesco-gängets sångnummer som fick på pälsen efter att det framförts i sista allsången i somras). Ut och rör på er gott folk. Det går inte att sitta stilla hela dagarna. Tänk om ni drabbas av flera av sjukdomarna ovan. Jag ska erkänna att jag blev nästan trött efter att ha gått uppför skolbacken i högt tempo, på gränsen till andfådd. Och på tisdag ska jag till doktorn. Får nog höra ett och annat om min livsstil då.

  Det doftar höst ute. På väg från Dönjegården såg jag två grupper Kanadagäss som flyr Sverige medan tid är. Hade jag haft kameran med så hade det kanske blivit en fin höstbild. Men det var många träd i vägen.

  Upptäckte i går kväll att röste.nu inte är utskriftsvänlig. Menyn till vänster är så bred att nyhetsmaterialet inte får plats på ett A4-ark. Man kan göra menyn smalare men då blir det problem med länkarna. Aftonbladet.se, ja även helahälsingland.se har smal meny men inga problem med att få plats med länkarna. Dessutom har de annonser i flera spalter. Ja dom kan, dom riktiga webbmastrana.

  Idol igen denna afton. Sista chansen för resten av gänget att nå fredagsfinalerna. Ring och rösta på era favoriter. Innan det är för sent. Kom just på att jag presenterade alla deltagare förra året här på bloggen. Det har jag alldeles glömt bort nu. Jag skämtade häromdagen med hemtjänstpersonalen när jag tog fram USB-minnet: ”Det här är det enda minne jag har kvar!” De skrattade. Jag har förstått att det här med minnet inte blir bättre framöver heller. Minnets storhetstid är sedan länge förbi.Tv-funderingar igen... (28 september 2011)

I dag har jag hållit mig vaken hela dagen. Vilken prestation! Det har blivit en hel del ärenden uträttade, bland annat till Sävstaås avfallsanläggning där jag lämnade den tjutande skrivarens tomma tonerkassetter och till Expert på Ren för koll av pris på platt-tv av plasmatyp. Den jag vill ha, Panasonic TX-P46G30Y, kostar 8 990 på nätet men i affären ville de ha 9 999 kronor. Hade tänkt utnyttja min fotovinst på detta. Men inga beslut är fattade än. Jag är som jag skrivit tidigare rädd för att bildkvaliteten ska bli sämre. Men något måste jag göra med pengarna!

  Jobbet. Jag var dit en timme efter lunch. Satt där och läste MacWorld och lyssnade på intervju med Fredrik Skavlan i P4 Extra. Tidningen kom i dag. Annonsbladet alltså. Blev bra tycker jag. Första gången med redaktionell etta, i stort sett. Snyggt!

  Bonde söker fru får flytta på sig i kväll och släppa fram ännu ett kvalheat i årets Idol. Känns lite jobbigt att behöva vänta en vecka till på böndernas fortsatta äventyr. Men Idol är spännande det också. Ett gäng killar i kväll igen. Det förra killgänget blev sågat jämns fotknölarna av både juryn och Aftonbladets läsare. Hela 86 procent av dem ansåg att tjejerna som sjöng i går gjorde det mycket bättre. Jag är benägen att hålla med.

  Smugglade ner en bild i en brevlåda på förmiddagen. Bilden föreställer Yvonne Jönsson vid en åker med höstvete i samband med skörden tidigare i sommar. Jag tror den blev uppskattad. Bilden togs med ett 70-300-objektiv. Man ska inte smygfota sina grannar men den gången var motivet så uppenbart så jag kunde inte hålla fingret från avtryckaren.Sömntutan har slagit till igen (27 september 2011)

Besökte Stenes lunchrestaurang i dag i sällskap med List, uppfinnarföreningen. Jag blev bjuden på lunch som tack för jobbet med uppfinnarutställningen i slutet av augusti. Det serverades stekt fisk med dillmajonnäs. Gott! Väl hemma kom tandhygienisten på besök till mor och det visade sig att hon inte hade några hål i tänderna. Fantasiskt! Men vad hände sedan? Jag skulle ha jobbat vidare med Bygdens Nytt på nätet, men jag lade mig... och somnade. Förstår inte vad jag lider av. Jag är trött mest hela tiden. Det måste vara övervikten som får mig ur balans. Det här resulterade i att det inte blev någon middag. Nu är klockan över åtta och det är inte direkt läge att ställa sig med matlagning. Men vad gör man när ”kocken” är i drömmarnas rike?

  Idols kvalvecka pågår just nu. I kväll är det tjejernas tur att framträda och göra sitt bästa för att bli kvar i tävlingen. Amandor finns det två av. Persson och Fondell. Den första är kaxig och tar plats, den andra är lite mer tillbakadragen och försiktig. Jag hoppas båda går vidare. Amanda P fick mycket fin kritik av juryn. Alexander Bard tackade för att hon ”gör Idol coolare.”

  Irriterande med årets Idol är att resultatet presenteras redan 21.55 mot tidigare 22.40. Det beror på att nyhetstimmen i fyran inte får avbrytas av Idols resutat. Problemet ligger i att det ofta sänds andra program mellan 21.00 till 22.00 och då får man antingen offra slutet på dem eller spela in resultatpresentationen. I kväll är det till exempel Kaos i Båstad som krockar med Idol.

  Är hungrig. Vad göra? Laga mat? Det är nog enda medicinen som fungerar. Men ska man ner i vikt ska man inte äta efter klockan sju på kvällen. Det säger experterna. Jag får strunta i dem den här gången.Arkiv
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan