Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Länge leve tjock-tv:n! (19 september 2013)

Torsdag. Blev med platt-tv i slutet av juli, installation 13 augusti. Det blev en Panasonic-skärm, 47 tum, HD-visning, dock ej 3D, vilket jag delvis ångrar nu. Dess bild var inte bra när idrottsmännen och -kvinnorna sprang under friidrotts-VM, då blev det eftersläpningar och i viss grad grillig bild. Sedan har jag insett följande: Länge leve tjock-tv:n! Stabil bild, inga störningar, klara färger, inget brus. Men att ha en 50-60-kilospjäs i vardagsrummet med liten bild är inget kul heller.
  Nu har jag flyttat den HD-box som stod i vardagsrummet in till min redaktion för att användas till tjock-tv:n där, men då går det inte att koppla in dvd- och vhs-spelaren för att den saknar HDMI-ingång och det krävs eftersom boxen bara har en scart medan DVD:n har två. Det finns ett fåtal nya kombinerade spelare på nätet men de kostar från 3 500 kr och uppåt. Vill ha möjlighet att spela VHS eftersom jag har så många band. Krångel! Gammal teknik ställer till det. Och ny kostar.

  För att lösa en del av problemen blev det till att öppna plånboken igen. Jag beställde en dvd-brännare med hårddisk i tron att det skulle bli helt perfekt. Då skulle jag installera den till den nya tv:n och flytta den gamla in till redaktionen. Se där, då skulle jag kunna spela in från en kanal och samtidigt se en annan även där. Men till priset att vhs-banden inte går att spela upp eftersom dvd-spelaren inte har vhs-del. Spelaren kom, jag installerade, men det fallerade! I den gamla apparaten finns ett guidesystem där man genom att trycka på guide-knappen på fjärrkontrollen får upp en kanallista med alla tv-program för dagen och kommande dagar. Sedan är det bara att välja ett program och klicka OK så bokas inspelning in. Det innebär att man kan se ett program och samtidigt spela in ett annat. Jag trodde väl aldrig att det skulle bli strul med den funktionen i den nya brännaren. Men det blev det. Guiden har förnyats och bytt namn till Guide +. Men det nya systemet finns bara i fem länder på europeiska kontinenten, inte i något av de nordiska länderna. Det kommer fram ett meddelande när guide-knappen aktiveras där det står att aktuellt land (läs Sverige) inte har byggt ut för det nya systemet. Så nu kan jag alltså inte spela in från en kanal och samtidigt se en annan. På Panasonic säger de att jag ska använda ShowView-tekniken, alltså skriva in den sifferkod som står vid varje program i tidningarna och få saker inspelat. Men jag tycker mig ha hört att ShowView inte fungerar om man har kanalerna från tv-antenn, bara om man har kabel eller parabol. Så i värsta fall står jag helt utan möjlighet att göra timerinspelningar! Dvd-brännaren är inte betald än. Returrätt gäller fortfarande. Det är nog läge att använda den.
  Har nu testat ShowView – allt blev svart ruta. Har talat med en elektronikbutik i stan och de kom fram till att min nya dvd inte har inbyggd digital tuner som den gamla har. Det är roten till problemen.

  Stod i samma kassakö som Peter Jöback och Kikki Danielsson för en tid sedan, men jag såg dem inte, men det gjorde mitt boendestöd. Att jag missade detta var ju dumt. Jöback småsprang sedan till sin bil, en VW Passat av ny modell. Kikki såg jag inte alls. Undrar vad Jöback gjorde här? Han var nog bara på genomresa och stannade till på Kvantum. Så nu har jag sett kungaparet och Jöback från sidan den senaste tiden. Bara Obama fattas. Han besökte oss den 4 september under stor uppmärksamhet. Till och med gatorna i Stockholm stängdes av och utsläppen minskade med 30 procent. Efter detta diskuterar man nu att fortsätta stänga av stan för miljöns skull. Det är märkligt att USA:s president måste avlägga ett statsbesök innan man kommer underfund med det.

  Mina nack- och ryggproblem går aldrig över. Nu försöker jag att undvika att hålla handen under hakan när jag går men då åker axlarna upp i stället och jag ser ut som en 85-åring igen. Det hela grundar sig i en sorts stark ångest med panikinslag. Men nu när mor har flyttar borde väl bördan lätta, men icke. (Med det inte sagt att jag anser att hon är en börda, men sjukdomen Alzheimer är det).

  Förra torsdagen (12 september) besökte jag Sörängsskroten tillsammans med herr Olofsson som skulle ha reservdelar till bilen. Jag föreslog att vi skulle lämna hans gamla 945:a där och gå hem, men det gillade han inte. Jag såg inte till min vita 460 där längre. Troligen har den gått in i bilhimlen via den stora pressen. Men flera andra 460-bilar stod där, även äldre S40 som var av ungefär samma kvalitet.

  Jag har gjort investeringar de senaste månaderna som jag kanske inte borde gjort. Bytt bland annat dator, mobil och tvättmaskin. Det låter dyrt. Varje gång jag ser Lyxfällan på TV3 känner jag mig så oerhört träffad av köpmissbrukarnas problem. Nyligen var det en dam som beställt en fettreduceringsmaskin som kostade 10 000 i månaden i fyra år! Alltså 120 000 per år vilket blir 480 000 totalt. Av den kalibern är inte mina investeringar. Än.
Arkiv

2013
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan