Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

I Söderhamn finns billiga cyklar... (25 september 2011)

Söderhamn. Staden vid kusten. Dit kom jag i dag söndag, om än bekymrad. Jag hade lämnat min mor i nedstämt skick, hon ville inte att jag skulle åka. Utflykten till grannstaden blev därför inte så rolig som den kunnat bli. Vi besökte i alla fall en loppmarknad intill E-Center. Och sedan begav vi oss in till det stora varuhuset Coop Forum. Jag ramlade på en stor cd-rea och gick nästan igenom den. Hittade ett par guldkorn men ställde tillbaka dem. Henrik tänkte köpa en ny cykel, en utan lås och lyse. Är det så numera när man ska köpa cykel att man måste köpa till lyse och lås? Objektet kostade 1 995 kronor, men Henrik avstod eftersom han sett samma på Coop i Framnäs. Väl där kollade vi priset – 2 995 kronor! Och det gick inte att få den för det lägre priset heller trots att det är samma kedja. Så det blev inget cykelköp, i alla fall inte då.

  Intensiv tv-kväll igen med två timmars True talent och sedan premiär för Gustavsson 3 tr med Robert Gustavsson i tre roller. Roligt, underhållande och sevärt. Ska följa serien i höst. Starke man i SVT var också ovanligt bra detta avsnitt som var det första av 13. Tyckte tidigare att serien var seg, men den verkar bättre denna gång. Sedan ser jag Partaj och Sommarspelen i Kanal 5. Åtminstone Partaj är kul.Buggar i nya systemet (24 september 2011)

I dag var det tänkt att jag och Henrik skulle åka till Söderhamn. Men jag slocknade vid lunchtid och kontaktade inte honom. Så det blev ingen resa till grannstaden i öster. Lite trist eftersom det varit så vackert väder denna lördag. Att allt ska gå mig ur händerna. Det är märkligt.

  Allvarliga buggar upptäckta i Lion. Så står det på MacWorlds hemsida. Om en främmande person sitter vid ens dator kan denne ändra lösenord för inloggning och göra det omöjligt att komma in i systemet nästa gång man knäpper på den. Datorn frågar inte efter lösenord för att byta det samma. En allvarlig bugg i det nya systemet alltså. Och jag som köpte Lion på två USB-stickor för sammanlagt 1 190 kronor. Dom sa att jag behövde två eftersom det krävdes två licenser, en för varje dator. Jag har inte installerat programvaran än. Det känns inte bra nu när man fått veta vad som man kan utsättas för. Debattens vågr går höga på Mac Worlds forum.

  Det blev inga fem miljoner för den 25-årige yngling i gårdagens avsnitt av Postkodmiljonären. Han stannade på miljonfrågan som handlade om sikherna. Det blev alltså 500 000 kronor för honom, en tiondel av högsta vinsten. Det var i samband med att programmet firade 500 avsnitt som högsta vinsten höjdes med fyra miljoner.

  Fångarna på fortet. Lag The Poodles består av Pontus Egberg, Jakob Samuel, Christian ”Kicken” Lund och Christoffer Gustafsson. De möter lag Love generation där Sasha Jean-Baptiste, Melanie Taylor, Cornelia Jakobsdotter och Charley Q ingår. Jag känner inte igen de där namnen. Jo Kicken. Men det blir nog bra det där. Huvudsaken är att man slipper Fortet. Där hade jag inte mycket att hämta. Jag var usel på gymnastik redan i småskolan.
Foto: Pär Nordqvist

Claes vill ut på turné (23 september 2011)

Jag skickade ett kort mejl till Mix Megapols Claes Åkeson häromdagen. Och i morse läste jag hans svar. Jag skickade en bild föreställande honom själv framför en mikrofon. Bilden togs i början av juli 1993 då Åkeson gästade Tingshustorget här i Bollnäs med sitt direktsända aktualitetsprogram Åkesons åkeri. Claes svarade så här:

”Tja Pär!
Fan vad kul att du hörde av dig. Och superkul med bilden. Long Time........
Ska ligga på om turné. Vore skitkul.

Lev bäst /C.Åk”

Verkligen hedrande att få svar av Claes. Och med anledning av detta publicerar jag bilden. Troligen var det före sändning eftersom Claes håller upp ett finger för att visa att han vill ha uppmärksamhet. Jag föreslog att Mix Megapol ska dra ut på turné till sommaren, vilket han tyckte var en bra idé.

  Denna fredag har jag varit ut på restaurang och ätit lunch. Jag följde med Hans-Nils-Henrik, hans mamma och syster. Trevligt att komma ut och äta. Problemet var bara att jag åt crêpes en stund innan så jag var delvis mätt när jag anlände till Rengården. Så det blev alltså nästan dubbel lunch. Ja inte blir det någon viktnedgång på det sättet. Den 4 oktober ska jag till farbror Doktorn och då lär vikten vara ett givet samtalsämne.

  Jag kan meddela att jag inte deltar i årets fototävling i Hälsingetidningarna. Tyckte inte att jag hade några bilder att ställa upp med. Det var kanske dumt att inte ens leta någon, men det är för sent nu. Sista anmälningsdag var den 19 september. Äsch, nu ångrar jag mig att jag inte lämnade in åtminstone ett bidrag.

  Tv-kvällen pågår. Ser Idol där de sista kandidaterna går vidare i tävlingen. Doobidoo gästades i kväll av Sara Sommerfeld och Karl Dyall som mötte Jessica Marberger och Richard Herrey. Vem som vann har jag inte en aning om. Och jag vlll ha det så.Mera tryck i tillvaron? (20 september 2011)

Måste möblera om på redaktionen. Den gamla byrån måste nog tyvärr flytta på sig om jag ska få plats med en stor, fyrkantigt schabrak till bokhylla. IKEA har visst den jag är ute efter, men IKEA har ju inget varuhus här utan det närmaste finns i Valbo. Det ska väl lösa sig hoppas jag.

  Var ut till Koneo i går och frågade om den gnisslande skrivaren och passade samtidigt på att titta på en färgkopiator. Drömmen vore att äga en sådan och att kunna trycka Bygdens Nytt i färg. Men den billigaste kostade 27 000 kronor var liten. Intill stod en fullstor som gick lös på 60 000 kronor. Kravet för att det ska vara ekonomiskt försvarbart att ha en sådan maskin är att man trycker ut minst 1 000 sidor i månaden. Och det gör inte jag. Bygdens Nytt skulle nog inte täcka kostnaderna. Men det vore ändå ett stort lyft om föreningen fick en produkt i fyrfärg. Frågan är vad jag skulle ta betalt av densamma. Kommuntryckeriet tar 4 kronor per sida. Vad skulle jag vara tvungen att ta? I viss mån har jag planer och tankar på hur man kan lösa olika problem men det fattas... ja det där vet ni. Nordas tryck, vore det ett bra namn på ett tryckeri? Kunde jag starta eget om jag inveserade i en färgkopiator?

  Jag var ute på Match.com och deras sida med damer som är online. Men jag blev inte långvarig där. Jag har inte betalat in mig som aktiv medlem så det är svårt att eventuellt ta kontakt med någon. Man är starkt begränsad om man inte betalat. Blev lite inspirerad av realityserien Kaos i Båstad som går på femman tisdagkvällar 21.00. Där, i Båstad, är det mer eller mindre kaos varje sommar under tennisveckorna. Brudar, bärs, fest, party och säkert en hel del sex. Där skulle jag inte trivas. Å andra sidan är det mer än fem år sedan jag var ute och åt plankstek på Tranan här i Bollnäs. Fem år. Kanske dags igen då? Men det är väl mest 25-åringar där. Och jag är ju lite äldre än så.Slarv och lättja (19 september 2011)

Ser att jag under några av de senaste veckorna bara skrivit tre eller fyra bloggar. Det är alldeles för lite. Min ambition att skriva varje dag har verkligen kommit på skam. Slarv och lättja ligger delvis bakom. Just nu finns inget internet till min dator på jobbet, så det kan ju vara en godtagbar ursäkt. Jag hoppas nätet återvänder för man behöver det av någon outgrundlig anledning. Ska jag skicka en fil till vår art director så måste jag för tillfället gå till bordet mittemot och ge henne usb-minnet och tillbaka. Kan bli för jobbigt för mig det där.

  Lyssnar på Ulf Lundell i mina hörlurar. Det finns tre dubbelskivor med de bästa Lundell-hittarna från 1975–2005. Jag har alla tre. Det kommer att ta tid att lyssna igenom dem. ”Bara en fråga om när” heter låten som spelas. Ja när ska något hända som får framtiden att se ljusare ut? Det som händer efter nyår i februari vill jag helst lägga bakom mig så fort som möjligt. Nästa låt heter ”Bättre tider” Det verkar vara bra för mig att lyssna på Lundell, han verkar inte vara så melankolisk som jag. Lundell, var inte han ihop med en 33 år yngre kvinna för några år sedan? Men vad hette hon? Sedan blev väl Lundells dotter ihop med Mikael Persbrandt i ett drama 2005. Håller den relationen än? Jag har ingen aning.

  Senaste projektet är att formatera om så gott som alla sidor som gjorts till Röstes hemsida. Jag lägger till kod och ändrar till nya loggan och gör en del andra justeringar. Det kommer att ta tid; det handlar om mer än 4 000 sidor och jag har bara fått 187 klara än. Om jag nu orkar ro det i land. Jag brukar ju tröttna efter ett tag med stora och till synes oändliga arbetsuppgifter. Och sajten skulle göras om i grunden för att fungera bättre med Facebook. Men jag besitter inte kompetensen. Men det har jag skrivit om förr.

  I kväll ser jag Idol i TV4 medan jag spelar in sista Maestro i SVT1. Vem ska bli bäst på att dirigera? Jag tror det kommer att stå mellan Petra Mede och Ola Rapace. Och sedan glömmer jag inte Hollywoodfruarna. Det var storbråk mellan Gunilla Persson och hennes hemsamarit förra veckan. Det urartade riktigt så att polisen fick komma och reda ut det hela. Men jag inleder med Lilla Sportspegeln.Arkiv
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan