Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Fångarna fängslar... (17 september 2011)

Ser Fångarna på fotet just nu men skriver i reklampausen. Det är syskon som tävlar mot varandra i kväll. Minns ni tvillingarna Martin och Fredrik från senaste omgången av Sveriges värsta bilförare? De medverkar, liksom två döttrar till Maria Montazami, Hollywoodfrun, ni vet. Och syskonen Carl och Sharon Dyall. Undrar vilka som få komma in till skattkammaren?

  Mor satte sig i soffan, lade sig i en krok med fötterna på golvet och somnade. Undrar om det är jobbigt att vara 87 år? Om man tycker att man börjar bli sliten redan vid 40 så vad ska det då inte vara när man närmar sig 90? Man kanske inte blir så gammal heller i och med att man är av manligt kön. VI karlar är ju klenare när det kommer till kritan.

  Längtar till måndag. Ja inte för jobbets skull utan för att det kommer pengar på mitt konto igen. Sedan vill jag ha 2 500 kronor av föreningen här i byn. Ligger ute med pengar från bland annat tryckningen av sommarnumret av Bygdens Nytt. Usch det känns som om pengar tagit en alltför stor plats i mitt liv. Pengar är väl inte allt? Nej verkligen inte. Men det är en stark drivkraft för att överleva.

  Jag vill åka till MediaMarkt i Valbo en lördag. Det vore riktigt kul. Men vem vill ha mig med, eller vem vill jag ha med? Det finns väl bara en kandidat, nämligen Hans-Nils-Henrik. Ska fråga honom om vi kan åka. Innan det blir kallt och risk för halka. Det 3 oktober 2009 var vit dit senast och då hade MediaMarkt haft öppet en vecka. Eller skulle man åka till Birsta City utanför Sundsvall? Valbo har man ju sett ganska ofta ändå, men aldrig Birsta. Problemet är väl detsamma vart jag än kommer: Det finns inga pengar. Äsch nu kom jag in på det området igen. Ja se där, så viktiga slantarna är ändå...En Mac kan kosta som en bil (16 september 2011)

Bygdens Nytt är klart. Om en vecka finns tidningen ute i brevlådorna i Röste och omkringliggande byar. Det blev 16 sidor den här gången. Och i går kom nyheten att Hälsingehambon läggs ner. Då blev nästan hela reportaget om Annika Sonefors och Hans Wall inaktuellt. Jag fick ändra slutet till ett uppdaterat sådant med information om det senaste.

  Nu har jag handlat igen. I onsdags blev det en ny rakapparat som man kan tvätta under rinnande vatten. I går blev det ett cd-ställ för alla skivor jag köpt och som ligger på hög. Funderar på att slå till med en gigantisk bokhylla på 2,21 meter att ha fotoalbum i. Det är slut på plats nu igen i arkivet. Men bokhyllan kostar nästan 2 500 kronor så det rör sig om en ganska stor summa. Undrar när jag får lön? Jag kan jobba gratis, förresten. Kravfritt och gratis.

  Tryckmästaren på Heden räknade för skojs skull ut vad det skulle kosta om man beställde värstingmodellen av den stationära datorn Mac Pro med de allra bästa tillbehören. Läs och häpna: det skulle gå loss på 180 000 kronor! Och då följer ingen skärm med, den får man köpa till. Det är ju rena fantasisummorna – för en dator. För den summan får man ju en jättefin bil. Tryckmästaren konstaterade torrt att han inte har råd med en Mac Pro. Den billigaste kostar 24 000 kronor.

  I kväll ser jag Idol-audition i fyran klockan 20 och spelar in Doobidoo i SVT. I Doobidoo tävlar i kväll Sara Varga och Patrik Isaksson mot Babben Larsson och Niklas Källner. Källner kan, om han inte slutat, som flygande reporter i Skavlan som har höstpremiär direkt efter Doobidoo.Tio år efter Nine Eleven (13 september 2011)

I söndags var det tio år sedan terrordåden i New York då World Trade Center attackerades av två flygplan och rasade samman. Världens hittills största terroranfall. Vad gjorde jag då? Jo jag arbetade på kommunkansliet i Bollnäs med att ta bilder och hjälpa till med kommunens hemsida. Minns att jag var ute och fotade och kom tillbaka och fick se och höra det som hänt. Såg bilder från det inträffade på tv-apparater hos Oves Radio. Man blev alldeles kall. 11 september krävde nästan 3 000 dödsoffer om man räknar med alla som omkom både i New York och Washington. George W Bush förklarade krig mot terrorismen ganska omgående och inledde offensiv i Afghanistan för att dels hitta Usama bin Ladin, som pekats ut som hjärnan bakom attackerna, och dels för att eliminera talibanregimen.

  Skrev för ett par veckor sedan att True talent, den nya talangshowen i TV3, var bäst. Men nu vet jag inte längre. Tycker det är mycket roligare att se Idol faktiskt. Idoljuryns kritik är betydligt mer nyanserad än den i True talent. I söndagsfinalen fälldes inga kritiska kommentarer alls om deltagarna, allt var så otroligt bra. Det blev ändå Stig Westlund, med rötterna i Växbo, som åkte ut. Han sjöng på gränsen till falskt. Ändå lade jag min röst på honom. Dumt! Två deltagare från Gävle är kvar, varav den ena heter Jacob Gordin. Får hålla tummarna för honom då om jag nu ska fortsätta titta på programmet.

  Breaking News med Filip och Fredrik tror jag att jag lämnar. Det sänds på fel tid, kl 22. Då vill man se Nyheterna i fyran och Gävle-Dala i SVT. Som nyhetsankare är väl dessa två herrar kanske inte de bästa, men det kanske inte är målet att vara det heller. De blev i alla fall utsedda till årets manliga programledare vid Kristallengalan i fredags. Tänk om tv-mediet är något för mig? Man vet ju aldrig. Men då krävs så klart utbildning på högskolenivå igen. Man kommer ingenstans utan det.

  Återigen funderar jag på vad jag ska göra med mina 5 000 som jag vann i Hälsingetidningarnas fototävling. Funderar just nu på en 46-tums platt-tv från Panasonic. Kostar runt 10 000 kronor, skulle alltså få lägga till omkring lika mycket som priset. Men då har den modellen INTE möjlighet att visa 3D-material. Ska man ha en sådan motsvarande blir det en prislapp på närmare 15 000 kronor. Görman bort sig om man väljer bort 3D? För att kunna se 3D-filmer måste man ha en 3D-kompatibel Blue ray-spelare som måste köpas till. Sedan måste man ha glasögon, de där av papp som delades ut gratis på 80-talet fungerar inte. Mycket att fundera på. Frågan är också om bilden verkligen blir bättre? Glas-tv:n i vardagsrummet ger en glasklar bild utan störningar. Den släpar inte efter som jag sett att bilden på platta tv-apparater gör. Äsch, platt-tv. De kommer aldrig upp i samma kvalitet som bildrörs-tv. På Oves Radio mitt i stan sa de en gång att de hade en 36-tums glas-tv med vassare bild än de platta. Det säger väl ganska mycket.Arkiv
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan