Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Trav i Bollnäs gav inget klirr i kassan (10 september 2011)

Jodå, det blev en stund på V75-trav i dag på Bollnästravet. Spelade inget, känner inte till ett skit om hästarna. Jag kom på plats vid 16-tiden och fotade hästar och kuskar. Missade dock att få bild på Örjan Kilström. Vet knappt vem det är å andra sidan. Ska titta på bilderna tagna med den nyserverade D90:n. Det blev en del stolpskott, medan andra blev godkända. Alltid svårt att ta på sånt som rör sig. Tog en kanonbild på Victory Tilly en gång. Det var 2005.

  Det fortsätter strula med Röste.nu på Facebook. Ska man länka till en äldre artikel går inte det om man samtidigt vill se hela sajten med meny och allt genom att den är uppbyggd med frames. Det där är så invecklat att jag knappt förstår det själv. Skulle lägga till en Gilla- eller Rekommendera-knapp men hamnade då på en virussida för Mac, den så kallade Mac Defender. Jag släckte ner sidan direkt.

  Tv i kväll då? Ska se Fångarna på fortet 20.00 samtidigt som Gäster med gester i SVT. I kväll tävlar Camilla Henemark, Johannes Brost, Sanna Ekman och Amit Paul i laget Stora på 90-talet. De möter Små på 90-talet där Jennie Benjaminsson, Gurkan Gashi, Ana Gina och Julia Svan ingår. Sedan visar SVT en två timmar lång föreställning av och med Mia Skäringer, Dyngkåt och hur helig som helst. Den fick strålande recensioner av både kritiker och publik. Men två timmar. Spelar jag in det lagras det på hårddisken ett bra tag innan jag tittar på det, misstänker jag.

  Lyssnar på Kents genombrottsskiva Isola. Är väl ingen Kent-fantast men låtar osom Om du var här och Saker man ser är ju bra, och de toppade listorna på sin tid i slutet av 90-talet. Jag saknar faktiskt Tracks-listan som sändes varje lördag 1984–2011. Finns det ingen lista i dag i radion förutom Svensktoppen? Diggilistan, är den kvar? Jag har lämnat P3 så jag vet inte. Man har ju blivit medelålders och då är det P4 som gäller.Knäpp igen! (8 september 2011)

Fem i tolv. Fem minuter före midnatt. Det är i senaste laget att börja skriva blogg. Men jag har inte haft tillfälle tidigare.

  I dag/i går på eftermiddagen hämtade jag ut kameran på Videohallen. Jodå, det var D90:n som återvände från Solna-äventyret med rengjord sensor och uppdaterad programvara. Och det kostade ingenting, förutom porto när jag skickade in den på 127 kronor. Tur att jag inte åkte ner, för det hade kostat betydligt mer. Bara att knäppa igen nu då. Kanske blir det V75-trav på lördag. Det känns som det.

  Vikten, vikten. 107 kilo visade vågen för en kvart sedan. Har haft en tajtare tröja på mig i dag och känt mig äckligt tjock. Jag MÅSTE komma igång med något nu. Är det gymmet i sporthallen som är lösningen? Men då blir det ett moment till i vardagen, tycker det räcker som det är. Men jag har kollat in Danny Saucedos kropp i bland annat True talent och den är verkligen välvårdad. Men det lär ligga väldigt mycket träning bakom. Dessutom är han omkring 14 år yngre än jag och har inte hunnit åldras så mycket.

   Var på repetition av pjäsen Dom är döda nu på torsdagskvällen. Pratade med Gunnar Steiner, regissör och manusförfattare. Pjäsen skildrar förhör av Oskar Myhrberg och Mimmi From sedan den sistnämnda begått två mord i Röste i september 1954. Det blir reportage i första hand Bygdens Nytt i kommande nummer.

   Har tappat tråden/intresset för Robinson. Vet ej varför. Det var roligt i början när lagen inte hade blivit fulltaliga än. Jag gillade de två tjejlagen. Forsättning nästa torsdag.Mycket intensiv tv-måndag (6 september 2011)

I går måste det varit en rekordmåndag i antal tv-program på en kväll. Jag höll på från 20.00 ända in pål småtimmarna. Började lite lätt med Idol, fortsatte med Svenska Hollywoodfruar, nyheterna i fyran, Gävle-Dala, Rapport, Maestro, Kikki i Fråga Doktorn, Parlamentet, torsdagens avsnitt av True Talent, påbörjade Ensam mamma, blev trött och sov en stund. Vaknade och fortsatte titta och var klar vid femtiden. Väcktes av min ömma moder vid 8-tiden och hämtade tidningen. Kom till jobbet vid 10-tiden. Nu på eftermiddagen ska jag se Moraeus med mera hade jag tänkt. Och i kväll är det Idol igen, samt nya talkshowen med Karin Hübinette och start av en ny omgång av matserien Landet Brunsås. Puh! Dessutom har jag inte sett Breaking News från i går och det kommer igen i kväll klockan 22 i Kanal 5.

  Reparationsstatus på kameran: Pågår. Sak samma med bilen: Ska till igen och laga centrallåset på vänster bakdörr och något i bromssystemet på samma sida bak. Det mest irriterande nu är alla fågelskit som förstör lacken på sikt. Förstår inte varför fåglarna måste släppa ur sig så mycket exkrementer. Men å andra sidan förstår jag inte heller varför jag envisas med att parkera mitt under björkarna, där fåglarna sitter. Skitsamma, bilen är redan slut.

  Omkring 20 000 kvar i kapital på sparboken. Det är en nolla för lite i den summan. När kommer konkursen som jag oroar mig så för? Det var dumt att jag vägrade gå till jobbet de nio första dagarna i augusti. Det kommer att märkas i plånboken. Det blir löneavdrag med största sannolikhet. Fick förresten förlängt aktivitetsstöd häromdagen. Har bidrag fram till 31 oktober. Innebär det att anställningen på Annonsbladet flyttas fram? Vi får se. Säger som Doris Day: ”Que sera, sera, what ever will be, will be...”Arkiv
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan