Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Ni kanske aldrig ser mig bakom ratten igen...

Den 27 juli var det 20 år sedan tog jag körkort efter att ha kört upp från Mossbo trafikskola till Röste, genom byn och tillbaka via Norrborn. Det var varmare här än i Egypten den dagen. Min far stod på en stege och målade på ladugården. ’’Det var mig en tuff en’’, sa uppkörningsförrättaren när vi passerade hemma. Efter en del strul med namnteckningen där jag stavade mitt förnamn med -ä men det stavades med -e i folkbokföringen måste stavningen först ändras där innan kortet kunde utfärdas. Först den 15 september fick jag kortet i min hand. Hade en lös lapp liggande i bilen som bevis innan dess. Det var hos Wåhlstedts jag tog den första körkortsbilden. Det var Eje själv som hjälpte mig. Jag var alltså drygt 22 då jag blev bilist. Tur att det blev av då, medan man fortfarande var ung. Det satt hårt inne, kan jag väl säga. Eftersom ingen av mina föräldrar hade körkort och vi levde utan bil var det ett stort steg för mig att bli den förste att skaffa just det. Synd bara att jag började med en strulig historia till bil, en Volvo 440 från 1989 som gått 15 000 mil. Skulle ha tagit något annat, men jag föll för den lilla röda bilen på Tuppz i Häggesta. Dessvärre köpte jag en till bil i 400-serien, en 460 från 1995 fyra år senare. Den var ännu värre när det gäller krångel och reparationer. Det är dags att förnya körkortet snart, men risken finns att jag får körförbud av min läkare i Gävle på grund av min stela nacke (lider ju av dystoni sedan två år tillbaka) och då får jag inte sätta mig bakom ratten på ett tag, eller så är det på livstid, det är det ingen som vet.

Måste lämna in en Lotto-kupong denna vecka med tanke på att Drömvinsten ligger på 188 000 000 kronor! Det är försvinnande liten chans att kamma hem potten. Men är man inte med lär chansen vara ännu mindre, men det är hårfint. Vad skulle man göra om pengarna kom in på kontot? Jag tror jag skulle bjuda mina vänner på en ny bil och så en till mig själv förstås. Sen skulle huset helrenoveras och bli riktigt tipp-topp. Trädgården skulle förvandlas till något exceptionellt fint. Kanske en pool i ena hörnet. Sen skulle det självklart bli en digital färgkopiator så att Bygdens Nytt skulle kunna tryckas i färg. Ja det bleve nog det bästa av det mesta. Men ändå skulle man känna som om summan inte vore tillräcklig med tanke på att Zlatan varje år tjänar 20 miljoner MER än denna drömvinst. Han får alltså detta och lite till varje år ända tills han lägger fotbollsskorna på hyllan, under förutsättning att han är lika bra fram till dess och får vara skadefri. Men å andra sidan lär han leva under stark press att prestera det den franska klubben PSG kräver. Inget jobb för nån med nervdaller precis. Kanske lika skönt att tjäna mindre och må bra?Arkiv

2014
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 23
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 19
Röstebloggen vecka 16
Röstebloggen vecka 12
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 3

2013
Röstebloggen vecka 51
Röstebloggen vecka 48
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan