Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Bond var bättre förr (21 augusti 2011)

Jag skulle se Bondfilmen Tid för hämnd i natt. Hade avverkat cirka tre fjärdedelar när jag somnade. När jag vaknade igen var tv:n fortfarande på och visade annat våld. Jag tycker att Bond blev våldsammare sedan Roger Moore slutade. Under hans tid fanns det någon sorts handling i filmerna. Från 1987 och framåt är det mest en våldssklidring. För att inte tala om dagens Bond. Jag begrep ingenting av senaste filmen Quantum of Solace som kom för ett par år sedan. Den skulle vara en fortsättning på Casion Royale men eftersom jag inte mindes hur den slutade eller knappt dess innehåll, så blev det svårt att knyta an till den när hag såg Quantum.

  Såg sista Sommarkrysset i går, ringde in på samtliga korsord men det blev inget klirr i kassan. På alla de sex säsonger jag varit med och löst så har jag ALDRIG kommit förbi första gallringen när man ringer. Det är väldigt konstigt tycker jag. Statistiskt borde väl någon lucka komma någon gång. Men har man inte flytet jag talade om i fredags så funkar inte mycket. Jag såg däremot inte Gäster med gester, nya upplagan som inleddes i går lördag. Men jag ska självklart se den. Rickard Olsson är programledare. Tack för musiken ska jag också beta av. Niklas Strömstedts musiktalkshow kan bli intressant.

  Jobbar just nu med yogabilder och texter till yogamedrolf.se. Bilderna från ankracet, bykampen och grill- och familjefesten får vänta lite till. Men visst är det skandal att två veckor nu gått och jag inte ens har börjat med bilderna. Kan ingen hjälpa mig att tillverka webbanpassade bildfiler?

  Jag ska nu se Timeout – förlängning och straffar i fyran. Eller ska jag arbeta vidare i yogans värld? Nytta går före nöje, sägs det. Det lärde mig min SO-lärare på högstadiet. Ibland kan man dock kombinera de två. Varför inte göra det nu?Oflyt är världens lön (19 augusti 2011)

Tog cykeltur till Eva en bit upp efter Åsbackavägen med en tidning vid namn The School Times. Hon var inte hemma så jag la den i brevlådan. Jag håller högt tempo när jag cyklar. Tragiskt nog behövs ingen längre sträcka förrän jag blir trött. Det märkte jag även senare när jag i brådska for ner med kameran (D90:n) för att posta den på Ica Kvantum. Jag måste infinna mig på deras postkontor senast kl. 13.50 eftersom posten gick 14.00. Klockan var 13.30 när jag åkte hemifrån. Äntligen har jag fått iväg den för sensorrengöring hos Nikon. Har ju funderat på att åka ner med den personligen och få den direkt, men eventuell bilresa kostar och buss kostar så det blev helt klart billigast att göra ett paket och skicka iväg. Det kostade 127 kronor i porto för ett rekommenderat brev med möjlighet att spåra. Hade jag tagit någons bil (min egen håller inte för Stockholmsresa) så hade det blivit flera gånger dyrare.

  Nu är det bara att hålla tummarna för att kameran kommer fram och att den kommer tillbaka inom en vecka eller tio dagar i gott skick. Men vad ska jag fota med nu under de kommande dagarna? Är det kanske läge att slå till med D7000 nu när D90:n är ur funktion? Använda pengarna från fototävlingsvinsten. Nja, det är tveksamt. Har ju förlorat mellan 3 000 och 4 000 kronor på börsoron. Det är en ganska stor förlust på det kapital jag hade. Det uppgick till cirka 18 000 kronor.
  Sedan krånglar skrivaren, den tjuter och låter illa vid utskrift. Blir tvungen att få den kontrollerad av kunnig personal på Koneo. Men jag har ju ingen bil så det blir svårt att få ner den till Ren. Skulle inte ha köpt tonern till skrivaren innan jag vet vad som är fel. Dumt, dumt, dumt...
  Ringde Norell för verkstadstid i dag fredag men han hade ingen förrän tidigast 30 augusti, såvida ingen avbokar sin tid. Det är inget flyt just nu. Och helgens postkodpengar gick till Nås i Dalarna. Och i dag fredag fick jag räkning för kommande månader.

  Hoppas att ni inte läste Ljusnan så noga i dag fredag. Där fanns en sammanställning av de största tv-kanalernas höstutbud. Jag skulle ju skriva om vad som händer på tv i höst, men hann alltså inte före vår morgontidning. Hur ska jag lösa det då? Det är ju lockande att ”låna” lite därifrån. Men det får man väl inte och har mina läsare dessutom läst det redan så är det ju ingen idé. Undrar om kanalerna erbjuder pressmaterial för sina höstprogram? Det kostar säkert att få ta del av det.

  Fredagens tv-utbud bestod av bara ett sevärt program: Postkodmiljonären. Ice Age 2 och Falkenbergsrevyn föll mig inte i smaken. Men jag kanske ser det sistnämnda i alla fall senare. Kanske.Jag är ingen händig man... (18 augusti 2011)

Bygget av altantaket vid Dönjegården fortskrider. Jag var på plats i går kväll och fotade arbetet. Takstolarna lades på plats med extraförstärkning vid väggen och stolparna reglerades så att de blev exakt raka. Jag påpekade att skåror i takstolarna inte gjorts på några av dem men det skulle vara så. Skårorna skulle göras sedan det justerats in i minsta detalj. Jag kommenterade sedan inte läget ytterligare utan lät kameran jobba i stället. Jag är som bekant väldigt oinsatt i snickeriverksamhet. Jag kan knappt slå i en spik. Som man, ska man skämmas över det? Ska man till och med kalla sig för omanlig om man inte behärskar hammare, spik och byte av vattenpump i bilen? Tja, jag vet faktiskt inte. Nog för att det vore lättare att ha tummen mitt i handen/inte vara intresserad av snickeri om man vore kvinna.

  Tog bilen in till stan i går kväll för att köpa limpa. Parkerade utanför Kvantum och kände bensinångor direkt när jag steg ur bilen. Det var blött under densamma. Är det bensinläckage också, tänkte jag. Kollade upp det hela med min nyckelringslampa. Men jag såg inte att det droppade någonstans. Fläcken på asfalten måste ha kommit från en annan bil. Jag körde hem och åt smörgås. I dag måste jag på stan igen. Frågan är vilket fortskaffningsmedel jag ska använda. Cykeln är smidig, men går sakta beroende på att jag inte är någon tävlingscyklist. Bilen, ja den är som den är. In på verkstad så fort som möjligt.

  Sista Sommar med Ernst i kväll i fyran. Sjöladan i Värmland ska äntligen bli färdig. Dessutom är det premiär för den sura fisken i dag, surströmming alltså. I Ljusnan finns ett stort test av alla sorter som finns i affärerna, men jag bryr mig inte. Jag äter inte denna fiskrätt. Med all rätt.Allsången tar farväl i kväll (för i år alltså...) (16 augusti 2011)

Tappade röret på väg hem i går eftermiddag. Avgasröret alltså. Det lossnade och skrapade i vägen före. Det lät inte så bra. Jag svängde av till Bollevägen, vågade inte köra riks-83:an ända hem eftersom jag var rädd att det skulle lossna. Strax hitanför Braxenbor lossnade nästan hela röret. Ljuddämparen satt kvar. Jag fick hämta det på vägen och packa in det på golvet bak. Nu låter bilen för jä**ligt när man gasar. Måste ha hörselskydd på om jag ska köra. Så i dag cyklar jag till jobbet. Efter de fem kilometerna in till stan var jag stum i benen när jag nådde Annonsbladets redaktion. Och svettig på ryggen. Frågan är om jag orkar cykla hem på lunch, sedan ner igen och sedan hem i eftermiddag. Eller är jag för otränad ännu? För 20 år sedan blåste jag ner på stan i ett huj, innan jag blev bilist.

  Det måste bli vinst på Postkodlotteriet snart så att jag får byta bil. Vinsten kan bara inte utebli. Eller kan den det? De ringde häromdagen från Bingolotto igen och ville ha mig som prenumerant. Jag upplyste om att jag sagt upp lotterna före sommaren på grund av kostnadsskäl. Lika bra var det för jag tittar inte på programmet längre.

  I kväll ser jag däremot finalen av årets Allsång på Skansen. Få se nu om Anton kommer tillbaka, den lille sidekicken till Måns, han som vill sjunga Triad hela tiden. Kanske får han sin vilja genom i kväll? ”Tänd ett ljus för allt du tror på, tänd ett ljus för planeten vi bor på, tänd ett ljus – för jordens barn...” Det var väl så den går jullåten från 1988? I övrigt medverkar Nanne Grönwall, Björn Skifs, Loa Falkman, Peter Jöback och Anders Berglund som leder Sveriges Radios symfoniorkester. Allt presenterat av Måns, elake Måns. Nejdå, snarare söte, charmige Måns. (Den elake Måns är katt i Pelle Svanslös-böckerna tror jag.) Allt i fint inpackad förpackning i SVT1 20.00. Kanske ska jag se ett av de avsnitt av Morden i Midsomer jag ännu inte sett direkt efter allsången. Bäst att titta undan program nu innan höstsäsongen startar i alla kanaler. Vad blir det då att se? Det kan jag återkomma tilll en annan dag. Men det blir ingen Dansbandskamp, det vet jag. Lite synd tycker jag som börjat digga dansband mer nu än förr. Har det med åldern att göra? Kan det ha med 40-årsåldern att göra? Börjar man bli sentimental och faller för smörsång? Jaa, jag vet inte...Gammal buskis gör få glada (15 augusti 2011)

Besökte Bollnäs höstmarknad igen i går söndag och fick faktiskt prata med generalen själv, Yngve Norgren. Ska försöka sno ihop en kortis till Annonsbladet.

  I eftermiddag var det tänkt att det skulle bli fortsättning på bygget av altantak vid Dönjegården i Röste, men fortsätter regnet så här lär det bli inställt. Otur. Antingen är det vädret som trilskas eller så har folk inte tid. Vardagen är som sagt inrutad av allehanda måsten och det är inte alltid man kan rucka på de där kraven eller önskemålen. Det gäller kanske främst dem som har barn. Alltså inte mig.

  Lunch. Ska åka hem och äta. Hem till mor i stugan. Finns revbensspjäll kvar sedan i går. Och äppelkaka. Problemet är vad vi ska äta till middag sen. Hmm, kan det finnas något i frysen? Full frys har vi hemma. Är inte det en humorserie också? Jo men visst, är det så.

   I Lotta på Lisebergs frånvaro blir det i stället buskis i fyran igen. Finns det inget annat att visa? De där revyerna från Vallarnas friluftsteater i Falkenberg har repriserats duktigt av kanalen genom åren. Men sommaren är ju en tid för repriser, det vet vi. Och långa är de där föreställningarna. Vi får se om jag böjer mig för faktumet att det inte finns mycket till alternativ. Skulle vara 112 Poliser i TV4 Plus då. Inom kort lär väl det som filmats hos Bollnäspolisen sändas i nämnda kanal. Det ska bli mycket intressant.Arkiv
Tillbaka till veckans blogg
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan