Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Vikingarnas bästa inte alls fel (4 augusti 2011)

Återigen föll jag för frestelsen att köpa skivor vid dagens stadsbesök. Ute på Karlssons hittade jag en dubbelskiva med de 42 största låtarna med Vikingarna, det insomnade dansbandet som var störst under sin tid. Nu på eftermiddagen har Christer Sjögrens sammetsröst flödat ur köksradions högtalare. Den stora dagen, den sorgsna låten om den gamla damens födelsedag som alla glömmer bort, fanns med på en av skivorna. Middagen slank ner till toner av samma band. Nu återstår en skiva att avlyssna.

  Är det någon av läsarna som är bra på att frilägga bilder, det vill säga skära ut till exmepel en människa från bildens bakgrund och göra det snyggt dessutom? Jag har ett hundratal bilder som måste friläggas ganska omgående och jag är inte så bra på det där. Men det tar tid att göra det, även för ett proffs, antar jag. Bilderna ska läggas ut på yogamedrolf.se.

  Lyssnar just nu på en engelsk språkkurs på kassettband. Synd att jag inte har boken som eleverna som en gång läste kursen på Bollnäs folkhögskola hade. Men engelskan är ett språk man kan ha nytta av, om man har otur. Kanske skulle jag åka på en språkresa så här i 40-årsåldern? Det jag inte gjorde som tonåring måste jag ta igen någon gång. Språkresa till Liverpool kanske? Tja, bara någon ger mig stålarna det kostar så.

  I kväll ser mor och jag Sommar med Ernst och spelar in Allsång på gränsen, det norska allsångsprogrammet från Halden. Båda börjar 20.00, i TV4 respektive TV4 Plus.Skrev på för föreningen (3 augusti 2011)

Var tidigt nere på stan denna onsdag. Jag lämnade in mors kofta vars ena ärm fått ett stort hål för lagning på Zax & Tyger. Men huvudsyftet med besöket var att träffa någon ansvarig på BollnäsNytt. Men modet svek mig igen. Jag såg dessutom inte till redaktör Westins bil på parkeringen vid Missionskyrkan. Nej jag åkte hem efter uträttade ärenden. Tog sedan en tur till Holmo där sekreteraren i Röste Bygdegårdsförening, Åse Järpenge, behövde en signatur på protokollet från senaste mötet. Avnjöt samtidigt en bulle och en sockerkaksskiva med saft i hennes kök. Alltid trevligt att besöka damer, även om de är äldre än en själv. Kameran var med under utflykten och jag tog en del bilder på hus, människor och djur.

  Det känns i munnen att jag har hål i ett par tänder, det efter fusk med tandborstningen. Jag har somnat vid tv:n åtskilliga nätter utan att göra ren tänderna. Det i kombination med övervikten så känns det inte alls bra. Jag har satt hälsan på spel, den är eftersatt. Köpte en billig t-shirt på stan av storlek large, men den satt åt kring kroppen mycket mer än xl. Jag kände mig riktigt tjock i den nya tröjan. Kanske kan jag lämna tillbaka den, eller så går inte det när det är ett reaplagg.

  Det är strul med Röste-föreningens sida på Facebook. Det finns nämligen två stycken. Den ena är som en personlig sida trots att det är en förening och den andra är en anpassad sida för just föreningar. Frågan är nu hur den felaktiga ska avlägsnas från Facebook. Jag har inte sett någon funktion att avregistrera användare. Det ordnar sig kanske. Jag släpper inte sidan förrän allt är klart.

  Ankracet rycker allt närmare. Jag måste sammanställa frågor till tipsrundan. Det börjar brinna i knutarna nu. Vetgirig.nu är adressen för nästan obegränsat antal frågor. Testade mina it-kunskaper men fick bara 53 procent rätta svar. Vet ej hur många frågor det var, kanske 30. Det var en del frågor som bara it-tekniker kan svara på. I stort sett. Lite vet man slår jag härmed fast.Namnsdag med oväntad utgång (2 augusti 2011)

Är lite trött i dag eftersom jag tillbringade delar av natten framför tv:n. Såg Octopussy med Roger Moore alias James Bond och Octopussy som spelades av Maud Adams. Sevärd film, mycket äventyr, både i Indien och Östtyskland. Som vanligt redde allt ut sig. Och Bond blev hjälte tillsammans med Bond-bruden.

  Namnsdagen då? Det var få som kom i håg den. Nästan ingen ringde. Jo Sven-Olof Strandberg slog en signal från Funäsdalen på kvällen. Annars var det lugnt. Tja lugnt och lugnt. På eftermiddagen ringde hemtjänsten och ansåg att mor behövde en snabb undersökning på sjukhusets akutavdelning efter en del problem på sistone. Ambulans tillkallades och så åkte hon ner med mig på efterkälken. For ner vid 17-tiden , kom hem lagom till Lotta på Liseberg klockan 20. Fallet ska utredas vidare. Detta innebar att vi helt missade en god namnsdagsmiddag då jag tänkt göra köttfärsröra. Det var lite synd så klart. Men så kan det bli ibland. En annan sak jag missade var styrelsemötet med bygdegårdsföreningen i Dönjegården. Hade nästan tänkt bjuda på något dagen till ära, men är tacksam att jag inte köpt något när det blev akuta förhinder. Hade inte varit roligt att ha en tårta modell större kvar nu i denna värme. Men det finns väl kylskåp, säger ni. Jo men hållbarheten är ändå förkortad denna tid på året, den så kallade rötmånaden.

  Tisdag betyder allsång igen i tv. På scenen på Skansen ser vi i kväll bland andra Fredrik Kempe, Timbuktu, Svante Thuresson, Babsan och Johnny Logan. Undrar vad de två sistnämnda har att säga varandra? En rosa ”dam” och en framgångsrik schlagersångare? Jag ska inte vara negativ, de kanske finner varandra direkt. Kollar gör vi i kväll i SVT1 20.00.Arkiv
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan