Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Nya glasögon bara för syns skull?

Dags för nya glasögon. Det konstaterades hos optikern i måndags (7 juli). Det rör sig om åldersförändringar, åtminstone på vänster öga. Jag var nära att behöva slipade glas för att kunna läsa men det undvek jag denna gång. Så dåligt var det inte. Jag har fått de nya glasögonen nu och jag ser mycket bättre. Frågan är om jag gjorde detta enbart för syns skull eller om jag hade andra avsikter...

Nya rön har kommit angående dystonin. Det är medicineringen som är bov i dramat. Jag slog upp biverkningar av Risperdal på nätet och bland de hundratals olika biverkningar som nämndes fanns dystoni. Mellan 1–10 av 100 användare av medicinen får dystoni. Jag ska nu fasa ut aktuell tablett och sluta med den. Dessutom stod det att det är vanligt med förkylningssymptom när man äter Risperdal. Jag är tät i näsan ofta, så troligen har vi svaret på den gåtan också. Nu har jag alltså gått och lidit i två år av denna dystoni, helt i onödan. Men flera läkare har sagt att mina problem INTE beror på medicinen medan läkaren som ger mig botox säger att den orsakas av den. Men med stor sannolikhet så vet jag varför jag är som en pinne i nacken och ser ut som om jag vore helt bortkommen ibland. Hoppas dystonin försvinner om medicinen gör det.

Jag ska erkänna att jag var lite skraj under de senaste dagarnas åskväder. Dessutom regnade det in vid ingången till köket, den så kallade köksvägen. Jag försökte lokalisera läckan och sökte på våning 2 men hittade inget. Det är inte lätt att vara ’’gårdskarl’’ när man varken har fallenhet eller intresse för det. Det enda jag vill är att bo här, inte syssla med fastighetsskötsel. Men vem ska göra det då? Det kan ju inte bara stå och förfalla. Målningen t ex. Jag skulle väl tagit itu med den nu under semestern. Nu är det bara ett par dagar kvar, sen börjar höstterminen. Det enda jag gjort under ledigheten har varit att jobba åt föreningen, åka på stan med boendestödet och se på fotbolls-VM. Och SOVA, dag som natt, nästan.
  Nu ska körkortet förnyas. Frågan är om jag ska förnya det eller ogiltigförklara det. Jag tänker då på dystonin. Jag vill inte ta risken att köra nu när jag inte är frisk. Dessutom finns inga pengar till någon bil. Jag funderar på att ogiltigförklara det. Men skulle jag mot alla odds vilja köra längre fram måste jag ta om det. Vad kostar det och hur jobbigt skulle det inte vara? Man är ju inte 22 längre. Eller så skickar jag in papperen med en nytagen bild och ett läkarintyg så får Transportstyrelsen bedöma situationen. Även om jag inte hade dystonin så skulle jag vara ganska ovan att köra eftersom det är mer än två år sedan jag satt bakom ratten. Dessutom vill jag bara köra Volvo och då blir man väl stående på vägen när som helst. Jag vet av erfarenhet. Ändå vill jag har en sån bil. I Morden i Midsomer kör Barnaby en S60 och den verkar sköta sig. Och vem var det som vann en V60 D2 för 326 800 kronor i Postkodlotteriet i går? Personen bor i Bollnäs och har postnummer 821 30. Tur att inte 821 94 drogs för jag är inte med i lotteriet längre. Lämnade det i mars efter drygt åtta år – utan vinst.

Förra året den här tiden vägde jag ca 91 kilo. Nu står vågen på drygt 98 igen. Jag äter bara ett lagat mål mat om dagen för det mesta, men ändå går jag upp. Det kan vara kvälls- eller nattmålet som är orsaken. Det händer att jag äter yoghurt och smörgås vid midnatt eller senare och sen går jag till sängs. ’’Trött, fet och femtio’’ var ett uttryck som Täppas Fogelberg lanserade för ganska många år sedan. Jag känner mig ungefär så fast det är några år till 50. Nej rygg, mage, bröst och armar skulle hårdtränas på något sätt. Men min spända nacke och efterföljande spasmer gör det svårt att träna. Men promenader regelbundet borde vara en början. Bättre än att ligga och jäsa på sängen i alla fall. Jag är ju extremt otränad i hela kroppen och vore jag starkare på de nämnda områdena så kanske dystonin skulle bli bättre. Men nu blir det värmebölja några dagar och då orkar jag inte mycket. Jag svettas kraftigt och mår inte bra. På måndag börjar jag jobba igen.

Det är så varmt att jag har svårt att sova nattetid, men på dagarna går det hur lätt som helst. Bådar inte gott inför måndag då jobbet är tillbaka. Hur ska jag orka resten av sommaren och hela hösten?Arkiv

2014
Röstebloggen vecka 23
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 19
Röstebloggen vecka 16
Röstebloggen vecka 12
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 3

2013
Röstebloggen vecka 51
Röstebloggen vecka 48
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan