Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

En ny Röstebo har sett dagens ljus... (31 juli 2011)

I dag flaggar/flaggade grannen. Elin har namnsdag. Så heter Kristina och Fredriks dotter. I morgon måndag är det min tur. Per-dagen ska firas ordentligt Frågan är bara med vilka och på vilket sätt. Ska försöka göra det bästa av dagen. Roligt att ha namnsdag på sommaren och fylla år på vintern. Omväxling förnöjer.

  Om bara några dagar blir det årets höjdare i Röste – ankracet. Det skulle sitta fint att vinna 5 000 kronor att stärka upp kassan med. Chansen är 1 på 304. Hyfsade odds kan tyckas.

  Anders Krigh och Kristina Rönn har just fått förstärkning av familjen. Den tredje dottern föddes för bara ett dygn sedan. Enligt deras utsago på Facebook ska allt ha gått bra. Mor, barn och far mår fint. Grattis, säger alla vi andra. Både vi som har och är utan småttingar. För er nyfikna kan vi berätta att flickan ska heta Inez och hon är 50 centimeter lång och väger 3 778 gram.

  Kvällsmacka före sängen? Ja inte är det omöjligt. Ska fråga mor om hon är inne på samma tankebana. Troligen är hon det, om hon är vaken där i vardagsrumssoffan.Bollnäsbo framme i etern i morse (30 juli 2011)

En Bollnäsbo vid namn Flykt var framme hos Lisa Syrén i Ring så spelar vi på lördagsmorgonen. Tyvärr hörde jag inte hela samtalet. Det är alltid roligt när någon härifrån kommer fram till det klassiska ring-in-programmet som funnits i etern sedan april 1968. Det är dock inte ofta man har möjlighet att ringa själv. Det är evigheter sedan slutsiffran 46 drogs. Men vad skulle jag önska i musikväg om jag skulle komma fram? Jag har nått slussen två gånger; 1989 och 1996. Det var på den tiden då Thord Carlsson och Mona Krantz hade programmet, båda framlidna för övrigt.

  Jag blev namnsdagsfirad redan i kväll (lördag) trots att namnsdagen inte infaller förrän på måndag. Lingonsylt och ett kilo ägg kom John och Gunnel med. Det åts tårta och löstes Sommarkryss. Men några pengar blev det inte. Kul att lösa ändå. Men korsordet är ju för lätt. Annat var det med Kryzz på Arne Hegerfors tid.

  Cruising i kväll i stan. Hur gick det när Stadshusparkeringen var stängd, om den nu var det? Blev det inga burn-outs? Inget däckbränneri? Jag var aldrig ner. Det går inte att komma med en slutkörd Volvo 460 på en cruising-träff. Då får man skämmas ögonen ur sig. Hade jag haft annat fordon skulle jag kanske åkt. Men Volvo över huvud taget gör sig inget vidare i sådana sammanhang. Det ska vara Chevrolet helst, eller Pontiac Firebird.

  Det blir förhoppningsvis reportage i Ljusnan på måndag om cruisingen. Då får vi alla veta hur det gick. Vissa år har det bränts däck så att fälgarna har nått asfalten. Och motorerna har varit nära att ge upp.Det är knappt jag tror det... (29 juli 2011)

Det känns som om mina datorer börjar komma ordentligt på efterkälken. I dag läste jag i ett mejl från MacWorld att på de senaste MacBookPro-datorerna har symbolerna på två knappar på tangentbordet bytts ut till symboler som stämmer bättre överens med de nya funktionerna i nya Mac OS X Lion. Det innebär att på min bärbara Mac får jag dras med felet. Det går inte att byta tangetbord på den. Men den stationära kan tangentbordet bytas mot ett nytt. Tänk då de som nyss köpt ny bärbar Mac och det kommer en ganska stor förändring i och med ett systemskifte. Skulle inte förvåna mig om jag i min iver att få det senaste köper en bärbar historia bara ett år sedan den jag har nu införskaffades för omkring 14 000 kronor. Men då, om jag gör det, går jag i konkurs. Bara för två knappar. Knappt man tror det...

  Är det bara helgen kvar på semestern 2011? Tar den slut till veckan? Jag vet faktiskt inte. Jag är hemma minst en vecka till, låtsas som om det regnar. Jag ska fira min namnsdag i lugn och ro på måndag. Det ska visst bli fint väder. Flaggan ska i topp, men stången är inte vad den borde vara. Men det gör inget. Det är så få som ser det ändå.

  Ack Värmeland du sköna spelar Nils Landgren just nu på trombon i min dator. Det gjorde han i Sommarkväll som sändes den 2 juli. Jag såg programmet först nu. Men vad nu? Nu blev det något annat. Nu spelar han på munnen. Och på trombonen igen. Se detta program innan det plockas bort från SVT Play. Ni har helgen på er. Godnatt!Det är mörkt nu igen...(28 juli 2011)

Det är mörkt om kvällarna nu igen. Lamporna måste knäppas på. Augusti står strax vid dörren. Men det är väl sommar då också men det känns som om den blivit naggad i kanten på något vis. Har redan sett björkar som fäller gula löv. Usch, det känns inte bra. Om en månad så är hösten här. Var det inte sommaren 2011 som skulle bli extra lång och skön? Jaa, jag vet inte.

  Jag rotade bland tidningarna vid Kvantum i dag igen. Det var andra gången sedan i söndags. Och jag hittade ett perfekt exemplar av Aftonbladets tv-tidning för förra veckan. Det tog jag hem. Men jag hade samtidigt skuffen full med sopor i en svart säck. Dem kom jag däremot inte ihåg utan körde hem allt tillbaka. Men jag var ju vid sopstationen för bövelen. Skulle jag inte kastat skräpet då? Nu får jag transportera ner säcken igen. Börjar man bli vad man kallar utan minne? Är det åldern?Skaterampen invigd (27 juli 2011)

I kväll onsdag invigdes skaterampen nere vid Karlslundsbadet. Det blev en invigning av föreståndaren Leif Fernqvist som klippte av ett snöre och sedan fick en liten knodd invigningsåka. Allt hade varit bra om det inte varit för den hemska musiken. Hårdrock högt påskruvat, ljudet kom från undermåliga högtalare utan bas. Ljudet var vasst och skränigt. Jag blev inte kvar länge, sedan jag tagit bilder och blivit nöjd lämnade jag området där ett 50-tal ungdomar samlats för att åka skateboard på det nya ”golvet.” Ljusnan var där med reporter och fotograf så det står säkert en del om det i morgondagens/dagens tidning.

  Det är ett elände att jag inte har så mycket på fötterna rent utbildningsmässigt att jag skulle kunna eventuellt jobba på Ljusnan. Jag gillar nyheter, men jag vet inte om jag skulle bli lika duktig som tidningens samhällsreportrar. Men Ljusnan är i alla fall den tidning jag helst vill synas i av dem som finns häromkring. Men som sagt; det är svårt att komma in obildad. Och sedan tempot. Frågan är om jag borde lämna journalistiken och tidningsvärlden åt sitt öde. Man kanske skulle rikta in sig på något helt annat. Frågan är bara: vad? För några veckor sedan, i samband med att senaste Bygdens Nytt skulle ut, funderade jag på att starta eget tryckeri med en färgkopiator från Koneo på Ren. De säljer begagnade sådana för omkring 15 000 kronor och med ett års garanti. Men då måste man trycka stora upplagor för att få det att gå runt. Det räcker inte med att trycka Bygdens Nytt i 310 exemplar fem gånger per år. Egen röresle betyder jobb nästan jämt. Och jag som är så arbetsskygg! Skulle inte hålla länge...

  Varför skriver min färglaserskrivare ut så mörka utskrifter? Svartvita bilder blir nästan omöjliga att se vad de föreställer. Färgutskrifter blir också för mörka. Det verkar inte gå att justera kontrasten och ljusstyrkan i datorn heller. Billig skrivare, säger jag. Men det konstiga är att den skrivare jag hade innan var dubbelt så dyr men den skrev också ut för mörka kopior. HP ColorLaserJet CP1515n, ska det vara något att ha? Den kostade i runda slängar 1 800 kronor att köpa för ett halvår sedan. Billigt, billigt, men ingen vidare kvalitet.

  Nej det blir inget Stockholm i år heller. Har tappat sugen för storstan efter terrordåden i Oslo. Åker hellre till handelsmeckat Birsta City utanför Sundsvall. Där finns 90 butiker att besöka. Och där finns hemelektronikparadiset i form av MediaMarkt och Elgiganten antar jag. Mot Birsta! Om någon bil går att använda. Både min och Hans-Nils-Henriks har sett sina glansdagar redan. Inget säkert kort någon av dem.Jag fick mig en rotblöta (26 juli 2011)

Det blev sent i går. Det är en av anledningarna till att bloggen uteblev. Utöver det så blev Grillnatta en rekordstor sådan i år. Mellan 20 000 och 25 000 uppskattas ha besökt Bollnäs city under kvällen. Eric Saade var så klart kvällens stora dragplåster. När konserten inleddes vid 20.30-tiden så befann jag mig nästan längst bak i publikhavet. Jag stod nog omkring 200 meter från scenen, och på det avståndet var ljudnivån alldeles lagom. Jag såg visserligen inte skymten av Saade och inte kunde jag ta bilder på honom heller, men jag nöjde mig vid att bara vara närvarande. Jag tog några bilder på scenen och på folket, den stora publiken, men det blev inga mästerverk. Molnen tornade upp sig och ett svagt muller hördes. En stund senare började stora skaror lämna Kolgården av fruktan för regn. Då hade ungefär halva konserten gått. Jag gick också och fick aldrig höra Popular. Jag begav mig in till centrum igen köpte två grillbiljetter hos Expert och så blev det en en grilltrallrik. Gott var det med kyckling, potatissallad, tomat och grönsallad. Och en läsk till. Direkt efter maten tog jag promenad mot bilen som jag parkerat på Gärdet. När jag passerat Torsbergsgymnasiet började stora regndroppar falla. Allt tätare kom dropparna. Jag ökade takten men innan jag hunnit fram till bilen så vräkte regnet ner. Jag kände nästan att hag hade svårt att få luft, så mycket regnade det. Jag var blöt som en katt i bilen och när jag kom hem. Det är länge sedan jag blivit så blöt. Nattpatrullen frågade om jag duschat och det hade jag väl i och för sig. (Den andra grillbiljetten blev aldrig utnyttjad. Hade tänkt köpa en till grilltallrik till mor men det regnade bort).

  Och i dag fortsatte festen på torget. Mojje, barnstjärnan från TV4:s barnprogram bland annat, gästade torget med sin lilla orkester och spelade en stund. Då dök en yngling med en ros upp. Fick läsa på en lapp hur illa ställt han hade det och jag skulle så klart ge honom pengar. Jag började med 100 kronor. Nej han ville ha 300. När han fick det bönade han med sina ”please” om hundra till. Jag tömde alltså plånboken för att ge en okänd person 400 kronor och fick en liten usel ros tillbaka. Den dyraste blomma jag någonsin köpt. Hoppas han fick något bra för pengarna. Se upp för människor som säljer blommor. De ska ha rena ockerpriserna för dem.

  Förresten har jag varit på tivoli i dag. Inte åkt något men fotat när Erikssons Tivoli besökte Biograftorget i stan. Eller torg och torg, det är ju parkering där i vanliga fall. Men det var ett mysigt tivoli, det var tätt mellan attraktionerna.
  Allsången i kväll gästades av ingen mindre än – Eric Saade! Då sjöng han sin Popular och jag blev nöjd och glad.Arkiv
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan