Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Sommarminnen från 1993 (11 juli 2013)

Torsdag. I dagarna är det 20 år sedan P3 Sveriges Radio sände direkt från Tingshustorget i Bollnäs (5–10 juli 1993). Varje dag sände Claes Åkeson ”Åkesons åkeri” och Helénè Benno ”Under solen”. Jag har bilder från tilldragelsen i fotoarkivet. Sedan avslutades Bollnäs-veckan med direktsändning av ”Sommartoppen” med Amanda Rydman som programledare. Det här var på den tiden då jag spelade in mycket från radion på kassettband och jag har ett helt 90-minutersband med upptagning från denna vecka i juli 1993. Svensktoppssändningen har jag också. Det var också på den tid då jag drömde om att arbeta med radio på något sätt, att lägga på skivor eller något annat. Men det blev inget det heller.
  Hösten 1988 skrev jag ett brev till Ulf Elfving där jag berättade om mitt radiointresse men jag fick aldrig något svar. Jag var bara 16 år då så han kanske tyckte jag var för gammal att vara med i Upp till 13 vilket jag också var. Men så här i efterhand tycker jag att han kunnat bjuda in mig till en dag på sitt jobb, dåvarande ”Efter Tre”. Men hade jag vågat åka? Vet inte. Inte ensam i alla fall. Dagens 16-åringar vågar väl åka jorden runt utan föräldrar. Det är ett helt annat ”go” i dagens unga än när 70-talisterna var i deras kläder.

  Kan man leva på sin röst och bli en röst till reklamen i tv? Läsa in säljande texter så att folk lockas köpa varan. Det är också en möjlighet. En gång ville jag bli nyhetsuppläsare på Ekot, men det blev inget det heller. Har hört att det är ett mycket stressigt jobb och man måste läsa med samma tonläge och i samma takt varje gång. Det är nog ganska svårt.

  Försöker komma på alla tänkbara alternativ till arbete, men jag har ju min sjukpension på 3 248 kronor i månaden att luta mig tillbaka på om det inte blir något annat.Gatusopare då? Finns inga sådana numera? Vad tjänar man på att sopa grus? Blir guldet till sand där också?

  Jordgubbsförsäljare! Där har vi det. Behöver bara jobba några veckor per år, sedan lever man på allmänt gubbstöd eller vad det heter. Ska söka det nästa år. Blir garanterat äldst bland mina jordgubbskamrater.

  Det har startats en grupp på Facebook som heter Vi som tjänar under 10 lakan i månaden. Det är fritt att gå med där. Det är undertecknad som startat den. Det är ett problem att sju procent av den svenska arbetskraften är så lågavlönad. Vad beror det på? Sjukskrivningar? Förtidspension? Kanske rent av lättja? Bli gärna medlem så försöker vi påverka politikerna att göra något. Alla borde kunna göra något, om än så lite. Problemet är att lönen går hand i hand med insatsen, prestationen och antalet arbetade timmar. Är man svag så blir det lite i plånboken.
Arkiv

2013
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan