Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Sverige tog bronset i VM (16 juli 2011)

Så där. Nu finns Bygdens Nytt i html-version att läsa. Och ni vet väl redan att den även finns som pdf? Det går bara framåt på Röstes nyhetssajt, eller är det förmätet att kalla den så? Ja kanske med tanke på att nyheterna inte uppdateras så ofta ibland.

  Nu är skaterampen vid Karlslundsbadet färdig. Snickarna slog i sista spiken i regnvädret i går eftermiddag. Nu kanske det blir bilder från bygget i tidningen, men då måste man vända sig till mig eftersom bara jag har bevakat händelsen. Såvitt jag vet i alla fall. Kan ju ha varit någon fotograf där medan jag varit hemma, men det har inte synts något i Ljusnan denna vecka. På onsdag den 20 juli ska rampen invigas officiellt. Det är bara att köpa en bräda, en skateboard, och börja träna. Jag undrar om det finns brädor som håller för oss tungviktare? Jag tror inte det. Man ska nog vara normalviktig eller kanske riktigt smal för att bli en bra skatare. Övervikt är ju som sagt aldrig en fördel.

  Röjning på tio hektar och slutavverkning på fyra är vad skogsbolaget Stora Enso föreslagit oss. Att röja så mycket kostar minst 30 000 kronor. Jag har ingen vana att röja så jag kan inte göra det själv, äger dessutom ingen såg. Men jobbet måste göras, skogen får inte hindras från att växa av busk och sly. Man kansk kan dela upp jobbet på två år. Det blir inget gjort i sommar i alla fall. Semestertider är alltid semestertider. Folk vill vara lediga då.

  Och jag får inte glömma att skriva att Sverige tog brons i fotbolls-VM i Tyskland i dag efter seger mot Frankrike med 2–1. Jag såg matchen. De svenska spelarna gjorde en bra match, mycket bättre än den mot Japan. De var värda bronset, helt klart, efter en bra turnering. Senast vi tog brons i fotboll måste ha varit 1994 då fotbollsherrarna blev nationalhjältar. Sedan fick vi ett silver i VM 2003, vi förlorade mot Tyskland. Man kan säga att damlandslaget är mer framgångsrikt än herrlaget. På måndag kommer tjejerna hem. Men de landar inte i Stockholm utan Göteborg. Men ska det inte firas i Rålambshovsparken inför 70 000 åskådare? Så var det -94, ju. Man ska väl hålla på traditionerna. Eller?Grattis Victoria! (14 juli 2011)

Har just avlyssnat Ekots 15-sändning. I väderprognosen utlovades regn i södra Sverige i eftermiddag och här i södra Norrland i morgon. Lite synd eftersom skateboardrampen vid Karlslundsbadet troligen blir färdig i morgon och då vill ungdomarna provåka den. Om inte annat så ska jag dit och ta bilder när den är fulländad. Men å andra sidan behövs regnet. Gräset i trädgården är alldeles snaggat och brunt. Ser nästan torkat och bränt ut.

  ”Japaner, japaner, japaner.” Orden är radioman Sven Jerrings vid den berömda Japan-matchen 1936 mot Sverige. I går kväll handlade det mesta om japanskor, snabba, passningsskickliga och orädda som satte dit vårt svenska fobollslandslag så att vi gick miste om biljetten till finalen. 3–1 blev det till Japan i semin. Vi är borta från guldet. Men vi har ett brons att plocka hem. På lördag spelas bronsmatch mot Frankrike. Det måste gå vägen då, annars blir vi utan metallbricka.

  Nu är mina ankor slut. De sista gick åt i dag. Ska nu räkna pengarna för att se om det går ihop. Men det ska det väl göra. Jag har inte försnillat några pengar, även om jag skulle behöva kanske.

  Kronprinsessan fyller år i dag. Hon blir 34 år. Firandet sker på Solliden på Öland, den så kallade Victoriadagen. Jag hissade flaggan 8.20 i morse. Det är inte så många som flaggar i dag. Jag framför ett stort grattis till kronprinsessan om hon nu läser min blogg. Det är inte särskilt troligt att hon gör det. Bilden har jag tagit själv vid hennes besök på Brotorget i stan (innan det ödelades) i maj 2008.Mor i dagens Ljusnan (12 juli 2011)

Dagens bild på småsakssidan i Ljusnan föreställer... ja just det, mor! Hon läser tidningen, och jag passade på att föreviga ögonblicket i våras. Hon blev förvånad i morse när hemtjänstpersonalen påtalade att hon är dagens bild i Ljusnan. Roligt att få saker publicerade där, verkligen.

  På de två senaste dygnen har två människor mördats i Sverige. I alla fall vad som framkommit i media. En sjuårig pojke dödades av sin far i söndags och i går knivskars en 18-åring av en okänd gärningsman med kniv. Ser vi en ökning av antalet våldsbrott och mord eller är det bara mer uppmärksamhet kring brotten? Svårt att säga men det verkar som om brottsligheten i varje fall inte tar semester. Den snarare ökar den här tiden på året. Törs man åka till Stockholm eller ska man ha skottsäker väst på sig? Ensam där är inget att rekommendera. Säger jag med viss feghet i stämman.

  Nu drog jag på stereon. Kärlekens tunga med September flödar ur högtalarna. Har jag originalet på skiva med Eldkvarn? Vet faktiskt inte. Det har kommit en samlingsskiva med Eldkvarns bästa låtar, där finns den säkert. Jag fick en ingivelse att köpa dansbandsmusik i dag. Jag kom över ABSOLUTE Dansband –tre skivor kramgoa låtar. Priset var endast 89 kronor. Man gör kap ibland.

  Allsången i kväll blir het som vanligt. I kväll gästas Måns av bland andra Veronica Maggio, Elisa’s, Eric Amarillo, Sara Varga och Kjell Lönnå. Amarillo har jag anklagat att bara vilja ha sex på Facebook men det kanske inte är så. Det är ju bara en sång. Han är säkert en sjysst kille i verkligheten. Ska erkänna att jag inte sett förra veckans morddrama i Midsomer än. Intresset är inte på topp längre. Men jag spelar in det för senare påseende.Såg rampen på nära håll (11 juli 2011)

I dag har jag sett den stora skate-rampen som byggs intill Karlslundsbadet i Bollnäs på nära håll. Leif Fernqvist, pappa till skapelsen, visade mig runt och så tog jag naturligtvis bilder. Inom kort står den färdig att användas och då är det nog ingen vild gissning att det blir en stor samling ungdomar som vill skata. Det är Ängabyggen som står för konstruktionen medan Beijer Byggmaterial skänker materialet. Det var roligt att få se den, för andra gången. Första gången var den bara ett stycke trä i en industrilokal på Häggesta.

  Elin Björklund på Ljusnan tog väldigt fina hambobilder som publicerades i tidningen i dag. Blev lite avis på den där närbilden på vinnarparet Erhardsson/Eriksson när de kramar varandra. Fin bild! Jag har laddat in bilderna i min dator men inte kollat på den så noga. Ska byta minneskort och se om problemen med felmeddelandet försvinner. Jag beställde ett snabbt kort på Dustinhome.se. Det laddar ner 45 megabyte i sekunden men är inte större än det jag har. Det är åtta gigabyte stort. Skulle kanske tagit ett större när jag ändå höll på.

  Synd att den nya dvd-spelaren till stereon inte kan uppge fakta om skivan som finns i den. Den gamla cd-spelaren visade hur många minuter skivan var på, hur långt det är kvar på låten som spelas, hur långt det är kvar på hela skivan och kunde också spela låtarna slumpmässigt. Inget av detta klarar dvd:n. Det tänkte jag inte på vid köpet, jag ville bara spara ca 1 500 kronor på att inte ta en ny cd-spelare. Den som fanns tillgänglig hade dessutom möjlighet att spela sex skivor samtidigt. Att man bedrar sig alltid när man ska ha något billigt.

  Lotta får det bli klockan åtta. Ikväll gästas hon av Jessica Andersson, Charlotte Perrelli, Linda Pritchard och Alcazar. Kan det vara något? Ja jag tror det. Men en och en halv timme känns långt, men det är bra att spelmomentet plockats bort. Det var de ju tvungna till nu när Lotta inte ska leda Bingolotto mer. Allt börjar alltså 20.00 i TV4.
Arkiv
Röstebloggen vecka 27


Tillbaka till veckans blogg
Till Bygdens Nytt
Startsidan