Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Dunder, blixt, hockey och – Fi

Det blev en fullspäckad helg den som passerade för två veckor sedan. Det åskade, dundrade och blixtrade så gott som hela lördagen. Man fick hålla sig inne och titta på hockey-VM från Vitryssland, om man hade det intresset. Av och till försvann strömmen och man funderade på om det var riskabelt att ha tv-n på under ovädret. Passade på att dra ur anslutningarna till datorn och telefonen, men även till platt-tv-n i vardagsrummet. Fortsatte titta inne på redaktionen. Det blev medalj till Tre Kronor, av valören brons. Det sedan Tjeckien besegrats i bronsmatchen på söndagen. Finland förlorade sedan finalen mot Ryssland, som var obesegrat genom hela turneringen.
  Tidigare på söndagen bar det av till Lottefors för avläggande av röst i valet till EU-parlamentet. Bestämde mig i bilen att rösta på Feministiskt initiativ, Fi. Samma sak kom chauffören Henrik fram till. Vi stegade in i kapellet och smusslade med kuvert bakom den gröna duken. Nu ska det väl bli fart på karlarna nere i ”huvudstaden Bryssel” när partiet får ett mandat i parlamentet. Men tänk om det blir en karl som får uppdraget att representera Fi där nere, hur blir det då? Det skulle väl bli ett väldigt liv om det blev så. Finns det över huvud taget några karlar i Fi:s organisation? Tror inte det. Det är väl i så fall könsdiskriminering. Å andra sidan är Fi ett parti för jämställdheten och den äventyrar inte Schyman genom att släppa in män där.

Det blir alltså ett mandat i EU, Soraya Post åker. Sedan om det blir något liknande i riksdagen efter höstens val är en annan fråga, men Schyman själv tror på minst ett mandat. Det borde behövas minst tio mandat för att kunna påverka politiken i jämställdhetsfrågor och göra villkoren bättre för kvinnor på arbetsmarknaden.Så här efteråt känner jag mig tveksam om Fi var rätt val. Hade funderat på Socialdemokraterna innan, men jag valde alltså ett av de partier det gick bäst för när valresultatet stod färdigt. Men det visste jag ju inte när jag röstade. Gjort är gjort.

Gräset växer så inåt skogen. Eller något annat ställe. Är det dags nu igen? Jag vill ha en robotgräsklippare, men har inte råd. Jag måste ha byns värsta trädgård i negativ bemärkelse med halvdöda bärbuskar, ett dött träd, en annan buske som bara få blad till hälften, igenvuxna sandgångar. 1999 lade jag på porfyrgrus från Dalarna. Gruset är mörkrött. Passar egentligen inte i en trädgård, men det förstod jag inte då. Jag var bara 27 år då. Sedan behöver infarten grusas, ogräset rensas bort från densamma och... det finns hur mycket som helst! Finns det inga tonåringar i byn som vill jobba lite? Dessvärre för noll i ersättning, har inga pengar över till löner och leverantörer.

Snabb fråga: vad gör man åt en vinande dator? Jag ville bli av med ljudet från Mac Pro:n som jag köpte förra våren och skickade den på verkstad i april. De lyssnade på alla fläktar men hörde inget onormalt ljud. Men den viner ju, det hörs på flera meter! Endast vid grafikkortet var ljudet felaktigt. Man bytte det på garantin och bedömde sedan allt som bra. Men så fort jag knäpper igång datorn börjar det vinande ljudet igen. En dator för 19 989 kronor ska vara TYST! Men modellen är några år nu, och Apple uppgraderade den inte när den nya cylindern kom förra året. USB 3.0 lanserades enligt en fototidning i november 2009. Varför sattes den nya versionen inte in i Mac Pro? Obegripligt...

Rent ekonomiskt är det kräftgång nu igen. Sedan jag haft min bärbara MacBook Pro på service, då en fot monterades och hårddisken gicks igenom, blev jag 650 kronor fattigare. Sedan köpte jag till mer minne till nämnda dator, det gick på över 800 kronor. Har problem med att montera in det eftersom jag inte kan öppna bottenplattan. Sedan behöver jag nya skor, beställde på populära Footway men de passade inte, fick skicka tillbaka. Elfaktura på drygt tusenlappen har kommit. Blev medlem i Aftonbladets Plusklubb för 1 krona första månaden, därefter 29 kronor. Nog kunde jag hushålla mer med pengarna, om jag ville, och inte bara strö dem omkring mig.

En enorm mobilräkning har nått mig. För maj månad har jag använt telefonen för 1 101 kronor, men då ingår betalning för nytt abonnemang i tre månader framåt, bara det är värt runt 600 kronor. Jag bytte abonnemang för att det skulle bli lägre räkningar, men jag vet inte om det blir så. Sedan ska jag till tandläkaren och laga två hål den 18 juni, då Björn Borg har namnsdag. Laga två igen. Alltid finns det hål att stoppa pengar i...Arkiv

2014
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 19
Röstebloggen vecka 16
Röstebloggen vecka 12
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 3

2013
Röstebloggen vecka 51
Röstebloggen vecka 48
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan