Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

När tar nyfattigdomen slut? (7 april 2012)

Påskafton. Åt ett ägg i morse. Sedan fick det vara bra.
  Det blev bonden Pär-Ola som fick lämna Let’s dance i går kväll. Vi fick alltså inte chansen att se honom prestera fler gånger än två i tävlingen. Det är tur att man slipper sånt där. Jag skulle inte komma långt om jag vore med ett år. Vapendragaren Henrik föreslog att jag skulle delta i en dansskola nyligen. Man lärde sig bugga, men jag sa nej. Det är inget för mig, särskilt inte när fläsket gungar och dallrar kring magen. Eller är det då man ska till kanske för att bli av med det?

   Livet utan bil går vidare. Dock kom jag inte ner på stan i dag som jag ville. Hade ingen lust att cykla i två plusgrader och blåst. Nej jag tog igen mig en stund och lade sedan ut en påskhälsning på röste.nu. Det är tradition. Men jag saknar gula ljus att tända i den trearmade ljusstaken på middagsbordet. Hade inga hemma och glömde så klart att köpa.

  Dammsög nästan hela lägenheten och tog badrummet. Det är otroligt vad mycket damm det blir när man inte håller undan det så vidare bra. Jag erkänner att jag fuskar med städningen. Det är till och med långt mellan avmoppningarna. Men vem vill städa i påsk?

  I kväll ser jag säsongspremiären av Kvällen är din i TV4 samtidigt som jag spelar in Smartare än en femteklassare. Såg Svenska miljonärer på Kanal5play i eftermiddags. Jag som inga pengar har kvar är intresserad av att se hur de riktigt rika lever och bor. För jag räknar med att jag en vacker dag har bra mycket pengar att röra mig med. Problemet är bara vart jag ska få tag på dem. Men jag menar att denna nyfattigdom i rimlighetens namn inte borde hålla i sig i alla dagar framöver. Någon gång måste det släppa. Det är min fromma förhoppning.


GLAD PÅSK!


Lång fredag blir till slut kort helg (6 april 2012)

Långfredag. Jag hade en lång fredag redan för två veckor sedan. Då arbetade jag in två timmar som jag dagen innan sovit bort. Nu är det en till fredag som är lång. Det där med mannen på korset, ni vet.
  I kväll är det dragspelsgala i Bollnäs kulturhus med Lill-Babs som konferencier. Ska man gå dit? Då blir man omedelbart av med 240 kronor. Dyrt tycker jag.

   I morgon är det påskafton. En dag som ska vara ganska uppsluppen med intag av ägg, påskgodis och andra trevligheter. Somliga tar även in alkoholhaltiga så kallade trevligheter, men jag är så onyttig i kubik ändå så att det är tur att jag inte lärt mig bruka spriten. Om jag gjort det hade jag kanske varit än tjockare i dag. I spåren av avställningen av bilen, som skedde vid tiotiden den 30 mars, så har jag en del problem med att ta mig in till stan. Det är till att cykla eller ta närmaste buss. Jag har gjort båda denna stilla vecka. Men jag har faktiskt cyklat tre dagar av fem. I måndags tog jag en sen buss till jobbet och efter promenad upp till Heden kom jag en timme för sent. Men det tog jag igen senare i veckan då jag cyklade till jobbet. Stum i benen och lätt yr i huvudet (och andfådd!) anlände jag till jobbet. Det känns verkligen i benen efter en sju kilometer lång urladdning på cykeln.

   Förr, i min ungdoms dagar, låt oss säga 1993, blev jag inte så trött efter en tur ner på stan. Då var jag inte heller för rund om magen, hade ingen övervikt eller rubbade värden. Och troligen också bättre kondition. Vågen då? Jo jag har bestigit detta tortyrredskap ett par gånger i veckan för att kolla om cyklandet gett något resultat. En dag visade de digitala siffrorna 103 kilo jämnt, det var 103,8 dagen före. Hurra, jag har gått ner ett kilo, sa jag och tog en bit kladdkaka i skafferiet. Dagen efter hade jag trots motionen gått upp tre hekto och det på grund av mitt stora mat- och sötsaksintag. Sedan såg jag Anna Skipper på skärtorsdagskvällen när hon pressade ur tolv kilo ur sin senaste adept, en 29-årig studerande tjej som åt för mycket pasta.

  Funderar ändå på att göra ett besök på dragspelsgalan. Men jag får inget sällskap, vapendragaren Henrik har sagt ifrån. Han tyckte det var för dyrt och att Lill-Babs sjunger för dåligt. Det är ju också skäl till att inte åka. Ja just ja, då måste jag ju cykla för att komma dit. Trodde jag kunde ta bilen. Glömmer bort att den inte finns i trafik längre. Nej då får det vara. Jag vill inte cykla hem sen i mörkret. Då försakar jag Lill-Babs. Hon var förresten konferencier i Alfta 2006 och då var jag inte heller dit, vilket jag ångrade dagen efter då Ljusnans etta pryddes med en bild på henne.

  Påsken är i sin linda fortfarande. Långfredagen är bara början. Men jag gissar att helgen snart är över. Lång fredag brukar sluta i kort helg. Så det gäller att njuta av påskmaten och tv-programmen så länge det går. I kväll ser jag Let’s dance i fyran. Två timmars dansunderhållning på bästa sändningstid. I SVT leks det minutlånga lekar samtidigt. Jag ska se det också, men senare. Skavlan är slut för säsongen, men jag har ett avsnitt kvar att se.Arkiv

Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan

Lång fredag blir till slut kort helg (6 april 2012)

Långfredag. Jag hade en lång fredag redan för två veckor sedan. Då arbetade jag in två timmar som jag dagen innan sovit bort. Nu är det en till fredag som är lång. Det där med mannen på korset, ni vet.
  I kväll är det dragspelsgala i Bollnäs kulturhus med Lill-Babs som konferencier. Ska man gå dit? Då blir man omedelbart av med 240 kronor. Dyrt tycker jag.