Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Förkyld och ont om pengar... (23 mars 2014)

Det var då så skönt i morse (22/3) när jag vaknade och undrade vad det var för dag, när jag insåg att det är LÖRDAG. Vilken lycka! Men sen började jag att hosta igen och då blev jag inte längre så glad. Men nu ska jag hämta tidningen och äta frukost samtidigt som Melodikrysset står på i radion. Sen borde jag börja med Bygdens Nytt, men materialet är så tunt denna gång att jag inte vet vad det blir. Måste bli en riktigt tunn tidning. Familjedagen blev inställd på grund av vår. Tycker för övrigt att det är märkligt att ingen vill annonsera i tidningen. Tycker folk inte att det lönar sig? I andra byar består byabladen av BARA annonser nästan, inget redaktionellt i vissa fall. Föreningens medieverksamhet med tidning, nyhetssida på nätet och bilder på papper går hela tiden med förlust. Förra året fick vi in 100 kronor på verksamheten, som nog tog ca 8 000 av föreningens pengar. Jaja, det kanske löser sig.

Tänk att det är räkningar till förbannelse. Jag fick ’’lön’’ häromdagen, hjälp med elen av mor via god man och dito hjälp med faktura från LRF Konsult, ändå är det bara ca 3 000 kvar på kontot. Då är räkning för den kommunala maten obetald liksom avbetalningen för den fina julklappskameran som jag INTE skulle ha köpt. Förr tog jag aldrig saker på avbetalning, vet ej varför jag börjat med det. Är ha-begäret så stort att jag inte kan avstå när inte kontanta medel finns? Ja det verkar så. Men jag har i alla fall avvecklat Postkodlotteriet, Kombilotteriet och de kontaktsajter som drog pengar förr. Sedan har jag sagt upp prenumerationen på Vi Bilägare eftersom jag inte läser den längre. Men det är dumt att jag inte kan avsätta en summa till sparande varje månad. Pensionssparandet har legat nere flera år nu. När det är pensionsdags blir man ännu fattigare.Foto: Pär Nordqvist

Var hemma från jobbet hela veckan till följd av svår förkylning. Slutet var nära... Eller så illa var det nog inte. Men snuvan tog jag som en ursäkt för att slippa promenera på ett par dagar. Detta kommer att ordna sig. Man får inte sjåpa sig så här för en förkylning.

När jag som bäst arbetade med allas vår sajt www.röste.nu i går (16/3) bröts plötsligt strömmen. Jag var inte glad då! Elen var borta kanske tio minuter. Det visade sig senare i ett sms från Fortum att ett träd fallit över nån ledning sedan en bäver varit framme. Dessa bävrar! Man får inte jobba en lördag utan att de ska lägga sig i. De är ju i Gävle också och gnager sig in i landstingsledningens huvudkontor.Nyss drömde jag om Plura Jonsson i Pluras kök, som jag såg lite av i går kväll innan jag slocknade. Undrar hur många matlagningsprogram det finns i tv numera. Det är Sveriges Mästerkock, Pluras kök, Köksmästarna, Vad blir det för mat. Finns säkert fler. Ju fler kockar desto sämre... tv!
  I torsdags (13/3) gav min fysioterapeut mig ett recept på motion. Nu måste jag promenera minst tre gånger i veckan i minst 20 minuter. Om jag går fram och tillbaka till Dönjegården blir det ungefär den tiden. Och i dag är det söndag, som är en klassisk motionsdag.Arkiv

2014
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 3

2013
Röstebloggen vecka 51
Röstebloggen vecka 48
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 21
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 4

2012
Röstebloggen vecka 52-1-2012-2013
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 27
Röstebloggen vecka 22
Röstebloggen vecka 20
Röstebloggen vecka 14
Röstebloggen vecka 13
Röstebloggen vecka 11
Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan