Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Ser illa, har tappat handsken... (18 mars 2012)

Har förlorat en handske jag använder när jag monterar bilder i albumet. Handsken är vit, av bomullstyg. Någon som sett den? Misstänker den jag bor med för att ha tagit den, men har inga bevis.
   Ser dessutom bara 50 procent. Glasögonen är trasiga. Ena glaset for ur i fredags kväll vid kamning i badrummet. Det hamnade i tvättstället och krossades. Väntar på nytt glas, det kostar 1 050 kr. Ska även kolla synen i morgon måndag. Det kanske har försämrats nu när jag är 40.

  Så är läget i korta ordalag denna ödets söndag då Giffarna spelar fjärde semifinalen mot Villa Lidköping på Sävstaås. Förlorar de i kväll så är de borta från årets slutspel och Villa får möta Sandviken i final nästa söndag. Det lär bli folk på Sävstaås, milt sagt.

  Det går allmänt trögt med uppdateringen av nyheterna på röste.nu. Jag vet inte om jag tappat gnistan eller vad det beror på. Det var ett seminarium i Dönjegården den 7 mars. Det handlade om livsmedelshantering i bygdegårdarna. På onsdag har det gått två veckor sedan mötet och jag har inte skrivit en rad om det än. Tänk om andra medier skulle vara så långsamma. De reportrarna fick omgående söka ett annat jobb.

  Tv i kväll? Jag förutsätter att det blir direktsändning av bandyn i TV4 Sport. Den kommer att ”förstöra” övriga kvällen eftersom det är mycket att se på söndagar. Måste spela in Så ska det låta och Kontoret. Ja just ja, det är ju Miljonjakten i TV3 samtidigt också. Ska jag offra det för bandyn tro? Ja det måste bli så.

  Jag avslutar med att berätta att jag gått upp i vikt igen. I morse efter omelettfrukosten vägde jag 104,8 kilo. Har lagt på mig de fem kilo jag tappade tidigare i vintras då jag rörde på mig varje dag och åt lite mindre. Träningsredskapet står ute på verandan fortfarande, övergivet och oanvänt. Det är typiskt. Köpa går bra, men sen använda det går sämre. Det gäller särskilt träningsredskap. Och ändå funderar jág på ett gåband från Attract för 2 995 kronor. Jag inbillar mig att jag skulle använda det om jag köpte det. Priset gäller till den 31 mars. Eller så måste jag anmäla mig till nästa säsong av Biggest loser Sverige. Men då får man träna hela dagarna och det orkar jag inte. Äsch, det löser sig, även fettet. Men det börjar bli bråttom så att ingen sjukdom slår till före...Baku nästa för Loreen (14 mars 2012)

Loreen satte rekord vid lördagens final i Melodifestivalen. Hon fick mer än 670 000 röster från de över fyra miljonerna tv-tittare som såg finalen. Siffran är häpnadsväckande eftersom den är större än vad det kom in sammanlagt till någon av deltävlingarna. Det är alla tiders rekord, fler än vad Carola inbringade 2006. Låten Euphoria, sopade banan med konkurrenterna. Både den europeiska juryn som avlade sina röster i direktsändning och svenska folket var överens om att Loreens bidrag var det bästa att skicka till ESC i Baku i slutet av maj.

  Det var en närmast chockad Loreen som tog emot folkets jubel i Globen efter segern. För hon var ju ALLAS favorit före finalen. Och så här efteråt lär inte populariteten avta. Dessutom är hon väldigt söt med de lysande svarta ögonen och det svarta håret. Är hon singel, undrade jag ganska omgående. Efter några dagar skrev Aftonbladet att hon just nu ligger lågt med kärleken eftersom hon enligt henne själv, troligen skulle sätta förhållandet först, före allt annat. Och jag som trodde att jag hade en chans där... Nej då, jag bara skojar. Tror inte hon är intresserad av en tolv år äldre man som är överviktig och som inte kan försörja sig själv nåt vidare.

  Konstigt att Lisa Miskovskys popdänga inte placerade sig bättre än nia, snäppet före Ranelid och Li. Tycker att Why start a fire förtjänade ett bättre öde. Men både internationella juryn och svenska folket var återhållsamma med poängen. Trodde faktiskt Lisa skulle placera sig i toppskiktet.

  Ranelid kom sist. Ganska befriande. Flincken blev åtta, tack vare telefonröstarna. Den tredje största ansamlingen röster gick till Thorsten Flinck. När det stod mellan Loreen, Danny och Flinck i röstsammanräkningen kände jag ett visst obehag. Skulle Flinck besegra sina antagonister? Nej, så stora skrällar händer inte, inte ens i Melodifestivalen.

  Apropå Ranelid ska han ha sagt upp bekantskapen med en rad av författarkollegor eftersom bara en av dem önskade honom lycka till inför festivalen. ”De har visat sina rätta ansikten”, säger Ranelid till Aftonbladet och menar att de visat brist på generositet och en viss grad av avund. Personligen tror jag att Ranelid inte är så värst populär bland författarkollegorna, Han skryter för mycket om sig själv. Men nöjd var han trots sin jumboplacering.

  David Lindgren, killen som var helt okänd när han tog sig direkt till final från deltävlingen i Göteborg, blev fyra i finalen. Han fick många röster av internationella juryn och det var han stolt över. Det ska han med all rätt vara.

  Startfältets yngste deltagare Ulrik Munther blev trea efter storfavoriterna. Han fyllde 18 år i närheten av sin melodifestivaldebut. Folket gav honom en rejäl pott röster vilket gjorde att han klättrade i listan.

  Loreen är redan favorit till segern i Baku. Vadslagningsbyråerna har låga odds på henne. Men det är fler svenskar som ställer upp i årets stora knasfest i Europa. Greklands bidrag har svenska upphovsmän. Bland flera. Självklart blir det en framskjuten placering för Loreen men vinner hon? Tja, låten är urstark och har internationell touch. Jag tror på det bästa. Sverige tar hem ESC i år, så får vi arrangera tävlingen 2013. Kom ihåg var ni läste det först...Så gick det i Melodifestivalen 2012

1. Loreen – "Euphoria". 670 551 tittarröster 268 poäng.
2. Danny Saucedo – "Amazing". 458 388 tittarröster, 198 poäng.
3. Ulrik Munther – "Soldiers". 112 025 tittarröster, 88 poäng.
4. David Lindgren – "Shout It Out". 102 308 tittarröster, 88 poäng.
5. Molly Sandén – "Why Am I Crying". 94 525 tittarröster, 77 poäng.
6. Top Cats – "Baby Doll". 142 688 tittarröster, 68 poäng.
7. Dead by April – "Mystery". 119 473 tittarröster, 52 poäng.
8. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern – "Jag reser mig igen". 172 715 tittarröster, 43 poäng.
9. Lisa Miskovsky – "Why Start A Fire". 77 559 tittarröster, 39 poäng.
10. Björn Ranelid feat. Sara Li – "Mirakel". 103 200 tittarröster, 25 poäng.

Arkiv

Röstebloggen vecka 10
Röstebloggen vecka 9
Röstebloggen vecka 8
Röstebloggen vecka 7
Röstebloggen vecka 6
Röstebloggen vecka 5
Röstebloggen vecka 2


2011
Röstebloggen vecka 52
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan