Röste.nu – Motorrevy i Bollnäs ishall 2018

Nyheter

Foto: Pär Nordqvist., 2018 Kamera: Nikon D7100.
FORD ROADSTER REDO FÖR STRANDEN, MOTORREVYN I BOLLNÄS 21 APRIL 2018.

112 unika fordon passerade revy
Stort intresse för Motorrevyn i Bollnäs ishall

BOLLNÄS/RÖSTE 21 april 2018
Den 39:e upplagan av Motorrevyn gick av den berömda stapeln i Bollnäs ishall i helgen. Det var kö till parkeringen vid travbanan på lördagsförmiddagen, likaså vid entrén till ishallen. Inomhus var det nästan trångt i gångarna mellan utställningsobjekten. Det kändes som om det var ett publikrekord på gång. 112 fordon fanns på plats, allt från mopeder till Hot Rods, rosafärgade Fordar, dragracingbilar till Volvo Amazon med liter och krom, dock ej Kalifornia-vit. Alla fordon ställdes ut efter mycket slit. En bil som fick uppmärksamhet var Harry Hådéns Chevrolet Bel Air från 1959, som stått på museum mellan 1962 och 2012.FÖRE DETTA MUSEIFÖREMÅL. Denna Chevrolet Bel Air har stått på museum i
många år, men ägs nu av Harry Hådén i Bollnäs. Harry är 83 år men forfarande en bilentusiast.FERRARI MED V8. En Ferrari F1 430 Spyder från 2005 med en automatväxlad V8,
ägd av Lars Englund i Bollnäs.VW TRIKE FRÅN 1959. Trehjulig motorcykel som ofta byggdes med VW 1200,
1300 eller 1500 motor och växellåda. Även motorer från Porsche 356, Porsche 911
och HD användes. Det här exemplaret hittades i dåligt skick i Stockholm och har renoverats. Ägare är Gasoline Magazine, Stockholm.FINPUTSNING AV CHEVROLET. Ägaren till den här Chevroleten passade på att
visa hur man snyggar till lacken inför många nyfikna.’’EN GAMMAL AMAZON, MED LISTER OCH KROM, RATT I BAKELIT, KALIFOR-NIAVIT...’’ Nja här är en blå Volvo Amazon turbo från 1967, ägd av Torbjörn Wallin i Älvdalen.


53 ÅR MEN GLÄNSER SOM NY. En Chevrolet Bel Air från 1955, ägd av Per Svedberg i Fågelvik.


CHEVROLET FRÅN ARBRÅ. Chevrolet från 1957, ägd av Eloteknik AB beläget i Arbrå.


FORD FRÅN 1932. Ford Kupé, 6-växlad, ägd av Stefan Persson i Umeå.


SNABBRENOVERING AV KALIFORNIEN-FYND. Närmast kameran: En imponerande förvandling av en Oldmobile Tornado från 1966 som hittades som mer eller mindre skrotbil i Kalifornien i februari i år, transporterades till Sverige och renoverades. Ägare är Janne Bodin i Gävle.


OLDSMOBILENS URSPRUNGSSKICK. Här är den gula Oldsmobilens skick när den hittades i Kalifornien i vintras.


FORD FRÅN RÄTTVIK. Ford model A-Coupe från 1930, en Hot Rod, ägd av Jimmy Nyström i Rättvik.


MOPEDER PÅ RAD. Närmast en Puch MS 50 från 1960, ägd av Mats Gustafsson i
Bollnäs. Den ljusblåa är en Puch Alabama från 1963 med samma ägare. Den tredje mopeden är en Yamaha FS1.NOSTALGI FRÅN NYKÖPING. I grunden en Plymouth Arrow från 1979 som byggts
om till racerbil. Tre Kronor Nostalgia Nitro Funnycar är dess nya namn. Bilen ägs av
Anders Molund i Nyköping.HD-CYKLAR. Två fina exemplar av märket Harley Davidson.


TILL SALU. Här en saluvagn, en Mercury Monarch från 1949. Pris: 298 000 kr.


FORD I POPPINK-ROSA. En Ford T23 cab med en iögonfallande färgsättning.


SNYGGA BAKPARTIER. Fyra klassiska bilar med varierande bakljus. Alla med den för tiden karaktäristiska vingen.


AMERIKANSK TUNGVIKTARE FRÅN 1971. En Peterbilt-lastbil från USA. Det är egentligen en Kenworth men Peterbilt är ett dotterbolag som tillverkade lastbilarna samtidigt som Kenworth.

Publicerad: 2018-04-24
Fler nyheter:


Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7100.

Sångsvan flyger över smältvattensjö

RÖSTE 20 april 2018
Ute på åkern bakom tidningshuset (Lasses gård) i Röstesamlas fåglarna vid den stora smältvattensjön. På fredagsmorgonen (20 april) var det morgonmöte för ett 40-tal sångsvanar. Emellanåt tog de en flygtur över ’’ägorna’’. Dessutom har en måsfamilj byggt bo i skorstenen på nämnda hus, det händer varje (v)år. (OBS! Bilden är en delförstoring).


Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.
SNÖRIK ISBANA. Så här såg det ut på isbanan den 11 april. Inte läge för någon majkase, direkt.

Snön sätter stopp för majkasen – men Valborg blir det ändå

RÖSTE 16 april 2018
Den snörika vintern har fått våren att dra ut på tiden. Det är ovanligt att det ligger kvar så här mycket snö i mitten av april. På isbanan vid Dönjegården är det flera decimeter som inte töat bort och Valborg närmar sig. Det innebär att årets Valborg får firas utan kase i år.


Röste Bygdegårdsförening har inte haft någon is på isbanan denna vinter och således inte heller hållit den fri från snö. Nu är det så pass mycket på både isbanan och i nedfarten att det är omöjligt att köra ner material till en majkase.
   – Lyckas man mot förmodan komma ner med bil och släp, lär man inte komma upp, säger ordförande Nina Norell. I nedfarten ligger en rejäl snövall som har packats ihop och är hård som ett golv. Det är inte aktuellt med någon snöröjningsinsats, tiden är för kort, marken hinner inte torka upp. Det innebär att det inte blir någon stor traditionell majkase på Valborgsmässoafton, men föreningen planerar att tända eldar på annat sätt, i mindre format.
  – Vi får se vad det blir, det är inte riktigt klart än, men på något sätt ska våren hälsas välkommen, säger Nina Norell.
   Förutom det så blir det dragning i kontantlotteriet och försäljning av korv och fika på Dönjegårdens altan. Under första veckan i maj är det nedmontering av sargen och vårstädning av gården som står på schemat. Sargen ska läggas på lager efter 35 år. Det är oklart om det blir någon mer is, intresset är inte längre på topp.

PÄR NORDQVIST
070-365 74 83


INSNÖAD NEDFART. Den lilla backen ned till isbanan är helt insnöad. Här kan man åka kälke!
Stjärnproducenten och DJ:n Avicii är död
Hittades avliden i hotellrum i Oman • Sörjs av en hel värld • Hade enastående karriär med miljontals sålda skivor
Till toppen av sidan