Röste.nu – Logdans i Farmorsladan

Nyheter

Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.
DANSEN HAR JUST BÖRJAT. Marie Nygårds och dottern Elin i en av kvällens första danser. Pelle Med Två har just spelat upp. Till vänster Erika Sannefur och Eva Sannefur.

Svängig festkväll i Röstelada

RÖSTE 2 juni 2018
På lördagskvällen spelade Pelle Med Två upp till logdans i Farmorsladan för tredje året. Exakt 70 personer hade betalat entré och dansen pågick i flera timmar. En försommarfest i Röste med anor från den gamla goda tiden.


Ute på ängen vid ladan hade några tagit med sig picknick och satt på filtar i gröngräset och åt och drack. Det var familjen Arefjärd-Eklund som efter öppningsdagen i lanthandeln i Växbo kopplade av i Röste tillsammans med vänner och bekanta från Stockholm.
   – Det var skönt att få ta igen sig efter öppningsdagen, som var hektisk. Logdanskvällen var jättetrevlig, men vi tycker att fler skulle ha kommit, säger Malin Arefjärd-Eklund.
   Klockan passerade 21, som var utanonnserad tid för första dansen, men livebandet var försenat så dansen fick vänta. Under tiden anlände allt fler danssugna. Majoriteten löste biljett på plats, förköpsmöjligheten nyttjades i liten omfattning den här gången. Många kom på cykel, bland dem Clara Forsman och Johanna Strandberg. De kom i ett jehu efter Fröstevägen, och med solglasögon och i övrigt sinsemellan snarlik look blev de kvällens coolaste tjejer.
   Utanför ladan pågick ett knytkalas på kabeltrummorna. Här åts, dracks och skålades. Det var med andra ord en riktig försommarfest i Röste denna kväll och natt.
   Inne på dansgolvet släppte alla hämningar man gått och tryckt på under vintern. Stora som små, ung som äldre svängde loss till musiken. Pelle Med Två inledde med en cover, ’’Vägen hem’’ som Östen me’ Resten spelar i vanliga fall. ’’Ta mig tusen dagar härifrån’’ var en annan klassiker som spelades under kvällen. Den kommer från Perssons Packs repertoar. Livebandet beskriver spelningen i Röste som ’’magisk’’ och återkommer gärna nästa år.

PÄR NORDQVIST
070–365 74 83


HÄR SVÄNGER DE LOSS. Jessica Eriksson och Lena Persson, från Arbrå respektive Järvsö, inleder dansen.


HÄR SVÄNGER DE OCKSÅ LOSS. Henrik Olofsson med sällskap.


BIRGITTA OCH ULRIKA. Kvällen är ung, dansen ska pågå länge än. Det tycker Birgitta Svanberg och Ulrika Sollander.


DANS PÅ LOGEN. ’’Det var dans bort i vägen’’, står det i visan. Och visst var det så i Röste i lördags. Farmorsladan bjöd in till party.


’’SKÅL FÖR KVÄLLEN OCH SOMMAREN!’’ Per Röstberg, Lars Nygårds, Gert Frisk och Göran Andersson i en gemensam skål för allt det trevliga i tillvaron.


FOLKTÄTT KRING KABELTRUMMA. Även i år fick kabeltrummor vara bord. Kring dessa hade många festdeltagare samlats.


HÄR ÄR PICKNICKFOLKET. Några av dem som inledde kvällen med picknick har nu flyttat till en av kabeltrummorna. Här ser vi bland andra Kristina Lundman, Cecilia Hulin och Thomas Eklund.


LOGDANS I FARMORS LADA, 2 JUNI 2018. Dansfesten pågår.


LOGDANS I FARMORS LADA, 2 JUNI 2018. Dansfesten pågår.


PARDANS 1. Den tidigare lite mer spontana dansen har blivit pardans när klockan blivit lite senare.


PARDANS 2. Till höger Magnus Persson och Sandra Warner.


FULL SVÄNG PÅ DANSGOLVET. Sandra Warner och Magnus Persson


’’TACK FÖR DANSEN!’’ Jessica Eriksson och Lena Petersson hade roligt på logdansen i Röste.


LOGDANS I FARMORS LADA I RÖSTE, 2 JUNI 2018. Här är några av de 70 personer som deltog. Många umgicks utanför ladan.


PELLE MED TVÅ ÄR HUSBANDET. För tredje året spelade Pelle Med Två på logdansen och i ett Facebook-inlägg beskrivs spelningen som ’’magisk’’.


BÄSTISAR DANSAR MED VARANDRA. Alva Englund och Nelly Göransson i en mysig dans, lite av en tryckare.


ALVA OCH NELLY PÅ LOGDANS I RÖSTE, 2 JUNI 2018.


DE KOM PÅ CYKEL. Många cyklade till Farmorsladan. Det gjorde bland andra Clara Forsman och Johanna Strandberg.


LOGDANSARE ANLÄNDER. Här anländer ett gäng fest- och danssugna.


PICKNICKEN LOCKAR. Picknicken i det gröna en bit bortanför ladan drar till sig folk i väntan på att dansen ska börja. Närmast kameran Kristina Lundman, Thomas Eklund och Cecilia Hulin.


EN KVÄLL I JUNI. En kväll när sommaren är som vackrast. Kalvberget och fälten i sommarskrud.


CYKLISTERNA FRAMME. Clara Forsman och Johanna Strandberg har nått sitt mål efter cykelturen. De har sällskap av Oscar Jonsson, Fredrik Lindholm, Elin Nygårds och Niklas Larsson.


VID ENTRÉN. Utanför entrén väntar bland andra Marie Nygårds, Lisa Fürst och Hans Lindberg på att få lösa in sig.


TIMMEN ÄR SEN. Men musiken och dansen pågår fortfarande.


LOGDANS I HÄLSINGESOMMAREN. Här lämnar föreningsfotografen årets logdans. Cykeln väntar för färd mot redaktionen. En sista bild blir den här som är en bra beskrivning av den hälsingska sommaren.

Publicerad: 2018-06-06, uppdaterad 2018-06-16
Fler nyheter:


Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.
SVERIGES FLAGGA 1. Lars Järpenge hissar flaggan vid Dönjegården. Klockan är strax efter åtta.

Nationaldagsfirandet i Röste inleddes med flagghissning

RÖSTE 6 juni 2018
Nationaldagsfirandet i Röste inleddes på tisdagsmorgonen när flaggan hissades vid Dönjegården. Senare i dag firas Sverige på samma plats.


Vid 8-tiden kom Åse och Lars Järpenge med medföljande fotograf till bygdegården för flagghissning. Det har blivit tradition att makarna Järpenge hissar flaggan på nationaldagen. Sakta steg flaggan mot toppen. Tyvärr var det vindstilla så den vecklade aldrig ut sig och kunde därmed inte visa sin prakt, i alla fall inte just då. Det var soligt väder och det bådar gott inför firandet som inleds klockan 13.00 på Dönjegårdens altan. Det blir nationaldagsfika och lite annat smått och gott.


SVERIGES FLAGGA 2. Lars Järpenge hissar flaggan vid Dönjegården. Klockan är strax efter åtta.


FLAGGAN I TOPP. Nationaldagen 2018 har inletts.
Se de bästa bilderna från Hälsingegymnasiets studentbal
Nova Arefjärd och Ida Hansemon från Röste med på festligheterna
Brotorget expanderar när Brogatan byggs om till nytt huvudstråk
En förlängning av torget ska vara klar till hösten • Ska även knyta samman centrum med Gärdet

Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.

Picknick i det gröna inledde logdanskväll

RÖSTE 2 juni 2018
Thomas Eklund och Malin Arefjärd-Eklund med sällskap åt picknick i det gröna inte långt från ladan i Röste där logdansen skulle hållas på lördagskvällen. Vädret var strålande, och maten var på samma nivå.FÖRFEST. Fler ansluter till förfesten. Kvällen har bara börjat. Och det här var väl en perfekt start?

Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.
BRÅDA DAGAR I VÄXBO. Det rådde febril aktivitet i Lanthandeln Kafé & Keramik i Växbo på lördagen. Affären öppnade inte bara för sommaren utan gjorde en nyöppning efter att försäljningsplanerna gått i stöpet. Malin Arefjärd-Eklund, dottern Nelli och Elin Lundman hade fullt upp med att ta emot glassbeställningar.

Nypremiär för glass- och keramik-butiken
Nu satsar Thomas och Malin helhjärtat på ännu mera glass i Växbo i sommar
Till toppen av sidan