Röste.nu – Så hyr du vår bygdegård

Så hyr du vår bygdegård
Välkommen till Dönjegården – Röstes bygdegård!

Är det fest på gång? Ska släkten träffas igen? Eller vill ni bara vara för er själva en helg? Då kan ni hyra Dönjegården i Röste! Gården kan ta in upp till 80 personer och passar utmärkt till privata fester och middagar. På senare tid har flera bröllop förlagts hit och de som gift sig har varit nöjda. Är man medlem i Röste Bygdegårdsförening har man ett mer förmånligt pris, det gäller alla dagar. År 2003 utrustades gården med nätverk för datorträffar, så kallade LAN-partyn. Det är möjligt att koppla ihop upp till 24 datorer samtidigt i lokalen. Sedan juni 2013 finns trådlöst bredband installerat. Man kan surfa på nätet med mobil, surfplatta eller bärbar dator. Hastigheten är upp till 8 megabit per sekund.
  Det finns tillgång till dvd-kanon med duk som kan användas vid film- eller bildvisning, konferenser, möten eller föreläsningar.
  Gården har investerat i nytt möblemang. Sedan 2013 finns 10 nya bord och 60 nya stolar att nyttja vid olika aktiviteter i föreningens regi och privat uthyrning.

Låter det här bra? Kontakta uthyrningsansvariga Nina Norell på 0278–200 90 och boka in Er, gärna i god tid före aktuell dag eller helg.


Priser vid uthyrning av Dönjegården 2018:
Söndag–torsdag: 500 kr/dygn
Fredag eller lördag: 1 000 kr/dygn
Helg, fredag–söndag: 1 500 kr
Barnkalas, söndag–torsdag: 100 kr (endast för medlemmar)
Hyra av möbler, wok, grill och porslin vid outhyrd bygdegård: 100 kr (endast för medlemmar)
Datorträff (LAN-party): 30 kr/dator på vardagar för medlemmar, ordinarie taxa på helger.

För att hyra gården måste man uppnått lägst 25 års ålder. Den relativt höga åldersgränsen ska motverka skadegörelse. Föreningsmedlemmarna hyr till reducerade priser. Föreningar inom Röste-Fröste-Åsbacka-området hyr gratis. Föreningar utanför området hyr för medlemspris vid flera hyrningar på rad.

Observera att avbokning måste ske fem dagar före aktuellt datum, annars debiteras full hyra.


våren och sommaren 2018


Foto: Pär Nordqvist
DÖNJEGÅRDEN ÄR RÖSTES BYGDEGÅRD. Den byggdes av engagerade ungdomar i byn i början av 1950-talet och invigdes i juni 1952. Den ligger ett par hundra meter från gamla skolan. Här samlas Rösteborna och andra för möten, privata fester och aktiviteter i bygdegårdsföreningens regi. Gården värms upp av bergvärme som installerades 2006. I augusti 2008 påbörjades bygget av en altan. Altangolvet färdigställdes i oktober samma år. I augusti 2011 påbörjades bygget av taket. Vid midsommar 2012 stod altanen färdig, och samtidigt firade gården 60-årsjubileum. På hösten invigdes altanen under pompa och ståt.


POPULÄR GÅRD. Uthyrningen av Dönjegården ökade kraftigt under andra hälften av 2017 enligt statistik från Röste Bygdegårdsförening. Altanen är en bidragande orsak.


SOMMARGÅRD. Våren blev till försommar snabbt i år. Bilden togs den 23 maj men det ser ut som om den är tagen en månad senare.


MÅLNING OVANFÖR SCENEN. Ovanför scenen finns en målning från
samma år som gården invigdes. Det var 1952. Emil Clar i Edsbyn är mannen
bakom målningen som föreställer skapande ungdomars kraft.LJUDISOLERADE VÄGGAR OCH TAK. I november 2015 installerades ljuddämpande plattor i gården så att det ekande ljudet försvann nästan helt och hållet. Plattorna skänktes av Bollnäs kommun och har suttit i före detta Gärdesskolan, nuvarande Alirskolan.
STORA SALEN 1. Här får högst 80 personer vistas samtidigt.


STORA SALEN 2.


STORA SALEN 3.

BARDISK. Här kan man få något att fukta strupen med.


TAKSPONSORER. Namnen på de personer både från Röste och utifrån som
sponsrade Röste Bygdegårsförening när taket över altanen skulle byggas. Varje andel kostade 200 kronor och sammanlagt kom 24 000 kronor in.FÖRE DETTA ÄLG. En trofé från en älgjakt i Röste för ett par år sedan har
skänkts till föreningen och pryder nu en av väggarna i gården. Det är Karl-Erik Sörquist som är jägaren.FÖRE DETTA ÄLG. En trofé från en älgjakt i Röste för ett par år sedan har
skänkts till föreningen och pryder nu en av väggarna i gården. Det är Karl-Erik Sörquist som är jägaren.FÖRE DETTA ÄLG. En trofé från en älgjakt i Röste för ett par år sedan har
skänkts till föreningen och pryder nu en av väggarna i gården. Det är Karl-Erik Sörquist som är jägaren.FÖRE DETTA ÄLG. En trofé från en älgjakt i Röste för ett par år sedan har
skänkts till föreningen och pryder nu en av väggarna i gården. Det är Karl-Erik Sörquist som är jägaren.KANONGREJ. Gården är utrustad med en dvd-kanon som kan användas vid föredrag och andra informationsträffar. Vit duk finns.


I KÖKET. Det mesta som ska finnas i ett modernt kök finns. Kyl, frys, diskmaskin
och spis är standard.PROFESSIONELL DISKMASKIN. Diskmaskinen är av en modell som är
anpassad för restaurangkök och man kan använda den enligt de instruktioner
som finns på köksluckan ovanför.SMÅ RÄTTER VÄRMS HÄR. Mat i mikroformat kan värmas här, och vatten kan kokas i vattenkokaren.


VÄGGMONTERAT SKÖTBORD. De som har spädbarn med sig kan använda skötbordet vid behov.

Till toppen av sidan

Till Bygdens Nytt
Till startsidan röste.nu