– Nyheter från Röste, Bollnäs, Sverige och världen –

Nyheter från andra orter än Röste utgörs av länkar till de stora nyhetssajterna som vi bevakar varje dag. Redaktionen finns i byn Röste utanför Bollnäs i Hälsingland. Det är Röste Bygdegårdsförening som är huvudman bakom sajten.
Vad vill du läsa om här och i Bygdens Nytt? Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83 eller mejla redaktionen på nyhetstips@roste.nu. Passa även på att mejla RBF Dina åsikter eller evenemangstips!

Se alla evenemang i jul, nyår och januari!

’’BANDY, BANDY, SPELA BANDY...’’

Bollnäs knep en poäng i slutet mot Villa – se höjdpunkterna här

Oavgjort 1–1 på Sävstaås i novemberrusk

Följ Bollnäs GIF i elitserien i bandy på vår bandysajt!

BILDEN: Cai Parma är ansvarig bartender. Mojitos är mer krävande att tillverka än andra drinkar.

Nyöppnad Mojito-bar hos Små Rätter & Co
Den första i Sverige som bara använder äkta råvaror

BOLLNÄS/RÖSTE 14 november 2017
I början av oktober utökade Bollnäs-restaurangen Små Rätter & Co, ägd av Rösteborna Thomas Eklund och Malin Arefjärd-Eklund, sin verksamhet med en Mojitobar i entréplanet. Från starten har det varit högtryck i den nyöppnade baren. Att endast äkta råvaror används, inga smakessenser, är något som säljer.


Cai Parma är ansvarig bartender i den nyöppnade verksamheten. Han arbetade en hel del i Stockholms krogvärld på 1980-talet och i våras fick han förfrågan av vännen Thomas Eklund om han ville bistå personalen på Små Rätter & Co med sina kunskaper. Efter en tid fick Cai Parma möjlighet att gå in som partner. Drinken Mojito hade han erfarenhet av sedan tidigare.
   – Baren i entrén hade stått lite tom en tid och jag tyckte det var synd. Inredningen andas Kuba så under två veckor laborerade jag med olika smakkombinationer och på den vägen är det, säger Cai Parma till Bollnäs Nytt.
   – Vad jag vet är det ingen annan krog i Sverige som gått ’’all in’’ med Mojitos och bara använder bär och frukter. Vi har inga smakessenser utan allt är äkta. Det enda som jag inte kan göra är fläder. Det är svårt att få tag på just nu, men jag försöker fixa det via kontakter i Stockholm, säger Cai till tidningen.


Mojito för jägare
Mojitobaren har nu haft öppet i ungefär två månader och för närvarande finns 17 smakkombinationer att välja bland. Mango har hittills varit en storfavorit bland gästerna. Cai har nästan dammsugit Bollnäs på mango eftersom åtgången varit så stor. Ananas, passionsfrukt, kokos och vanilj är andra populära smaker. En helt annan smak, som hittills har funnits på prov, är den så kallade jägarmojiton. Den innehåller grankottssirap och enbär som mixats i sockerlag. En skål med torkat kött serveras till.
   Det har varit högtryck på verksamheten sedan öppningen. Cai berättar att det är lite hantverk över Mojitotillverkningen, det är inte lika enkelt som att göra en gin och tonic.
   – De här drinkarna är mer tidskrävande. Jag förbereder en del, men vill också jobba ’’live’’ så att kunderna ser hur det går till när de mixas och görs i ordning, säger Cai Parma till Bollnäs Nytt.

PÄR NORDQVIST
070-365 74 83


MOJITOBAR. Små Rätter & Co har utvecklat verksamheten med en Mojitobar i entréplanet. En unik satsning som hittills rullat på bra.

Foto: Pär Nordqvist, 2017. Kamera: Nikon D7000.
VARMT OCH SKÖNT HOS KOKPUNKTEN. På lördagen var det dags för badresa. I år gick färden till Kokpunkten i Västerås. På bilden syns bland andra Joakim Stigsvala i en avkopplande ställning i poolen.

Avkopplande i (kok)hett bad

VÄSTERÅS/RÖSTE 11 november 2017
Badet heter Kokpunkten, men namnet till trots så var det riktigt skönt och avkopplande att befinna sig i den enorma anläggningen med alla tänkbara, och otänkbara attraktioner. Kokpunkten i Västerås är Sveriges första actionbad och är inrymt i ett före detta ångkraftverk. 46 Röste- och Björktjärabor förlustade sig i fyra och en halv timmar. Totalt varade resan i ett halvt dygn, en tolvtimmarskryssning med andra ord.

I dag:

Gudrun och Rune är dagens namnsdagsbarn.Så når du Röste Bygdegårdsförening:
Postadress:
Röste Bygdegårdsförening c/o Nina Norell, Röste Träskrinnsbacken 1545, 821 94 Bollnäs
Telefon: 0278–200 90
E-post: roste@roste.nu
Organisationsnummer: 886501–0329
Bankgiro: 5877–8143
Uthyrning av Dönjegården: Kontakta Nina Norell, tfn 0278–200 90.

Webbredaktör: Pär Nordqvist


Till toppen av sidan

Amazing Web Counter
X Box Game Rentals
Antal besökare sedan 14 april 2007