– Nyheter från Röste, Bollnäs, Sverige och världen –

Nyheter från andra orter än Röste utgörs av länkar till de stora nyhetssajterna som vi bevakar varje dag. Redaktionen finns i byn Röste utanför Bollnäs i Hälsingland. Det är Röste Bygdegårdsförening som är huvudman bakom sajten.
Vad vill du läsa om här och i Bygdens Nytt? Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83 eller mejla redaktionen på nyhetstips@roste.nu. Passa även på att mejla RBF Dina åsikter eller evenemangstips!Foto: Pär Nordqvist, 2016. Kamera: Nikon D7100.
AFFÄREN UTEBLEV. Den gamla lanthandeln i Växbo, numera välkänd glass- och keramikbutik, var till salu i vintras och kontraktet var klart, men affären uteblev och om drygt en vecka öppnar lanthandeln en ny säsong.

Lanthandeln Café & Keramik 2.0
Tänkte sälja verksamheten men nu satsar Thomas och Malin helhjärtat på ännu mera glass i Växbo i sommar
Bygdens Nytts e-tidning försvinner
Leverantören stänger ned populär gratistjänst • Oklart om e-tidningen tar en paus eller läggs ned

RÖSTE 23 maj 2018
Fredag den 25 maj träder EU:s nya persondatalag i kraft och samtidigt upphör Bygdens Nytts e-tidning när leverantören avvecklar sin verksamhet. Sedan 2011 har Bygdens Nytt funnits i en e-tidningsversion, men nu är det slut med det om ingen ny leverantör hittas.


Leverantören np.netpublicator.com stänger ner sin verksamhet på grund av att antalet kunder minskat kraftigt under 2017 och 2018. En annan orsak är att pdf-filerna som läggs ut kräver Adobe Flashplayer i webbläsarna, en insticksfil som dragits med säkerhetsproblem i tio år och som nu blockerats av de flesta webbläsare.
  – Men huvudorsaken är den nya dataskyddslagen som träder i kraft. Vi har inte rättigheter att finnas kvar efter 25 maj när vi inte uppfyller dess villkor, skriver företaget i ett pressmeddelande.
  Netpublications har varit en gratistjänst åt både privatpersoner, företag och föreningar. Bygdens Nytt har nyttjat tjänsten sedan mitten av 2011. Det är i skrivande stund oklart när och om e-tidningen hittar ett nytt hem, eller om den kommer att läggas ned. Det är inte troligt att hitta en motsvarande tjänst som är kostnadsfri.


Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.
FÖRRYCKT KO. Kon blev som förryckt när bonden Johan Jonsson levererade en ensilagebal med hö som legat på lager. Direkt borrade hon in huvudet i höet och försvann nästan helt.

Koglädje i Holmo

HOLMO/FRÖSTE 18 maj 2018
De kom som en överraskning i år, korna på Holmo sambete. Inte ens närmaste grannen Henrik Olofsson hade koll på att det var kosläppsdags på fredagsmorgonen. Ett hundratal kor kom i alla fall, vare sig man ville eller inte. Korna ville i allra högsta grad. De blev så glada av att komma ut i friska luften efter ett halvår i ladugården.

Svenska hockeyhjältarna hyllades i direktsänd tv
Tusentals ville fira guldet i Kungsträdgården i Stockholm

Foto: Pär Nordqvist, från TV3:s direktsändning 20 maj 2018. Kamera: Nikon D7100.
VM-POKALEN I SVERIGES HÄNDER. Tre Kronor blev VM-mästare för elfte gången efter seger på straffar mot Schweiz. Segerpokalen i rätta händer.

Tre Kronor VM-mästare efter straffdrama mot Schweiz
Försvarade guldet från förra året • Segern satt hårt inne – Schweiz bjöd på tungt motstånd under tre perioder och en förlängning

Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7100.
SEGERINTERVJU. 46-årige Micael Leek från Arbrå segrade i herrklassen i årets stadslopp i Bollnäs. Här segerintervjuas han av speakern Leif Eriksson.

Stadsloppet en Leek för Micael
Vann årets upplaga med 32 varv i Bollnäs city


SEGRARE I DAMKLASSEN. Erica Edman avverkade 27 varv och segrade i damklassen. I pengar blev det 3 000 kronor till Bollnäs GIF.

Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.

Ramla inte i här...

RÖSTE 16 maj 2018
Enorma vattenmängder forsar fram från kraftverksdammen i Dönje, där luckorna öppnats mer än normalt för att släppa förbi smältvatten. Ändå hade vattennivån sjunkit ungefär en meter när bilden togs.

I dag:
Urban är dagens namnsdagsbarn

Kalender: Maj 2018


Så når du Röste Bygdegårdsförening:
Postadress:
Röste Bygdegårdsförening c/o Nina Norell, Röste Träskrinnsbacken 1545, 821 94 Bollnäs
Telefon: 0278–200 90
E-post: roste@roste.nu
Bankgiro: 5877–8143
Uthyrning av Dönjegården: Kontakta Nina Norell, tfn 0278–200 90.

Webbredaktör: Pär Nordqvist

Till toppen av sidan


Amazing Web Counter
X Box Game Rentals
Antal besökare sedan 14 april 2007