– Nyheter från Röste, Bollnäs, Sverige och världen –

Nyheter från andra orter än Röste utgörs av länkar till de stora nyhetssajterna som vi bevakar varje dag. Redaktionen finns i byn Röste utanför Bollnäs i Hälsingland. Det är Röste Bygdegårdsförening som är huvudman bakom sajten.
Vad vill du läsa om här och i Bygdens Nytt? Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83 eller mejla redaktionen på nyhetstips@roste.nu. Passa även på att mejla RBF Dina åsikter eller evenemangstips!

’’BANDY, BANDY, SPELA BANDY...’’

Följ Bollnäs GIF i elitserien i bandy på vår bandysajt!

Oavgjort på snöigt Zinkensdamm

Matchen fick spelas 3 x 30 minuter på grund av intensivt snöfall • Påminde om SM-finalen 2010 • Speciell återkomst för Milerud på gamla hemmaplanen

Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.

Lucia serverar julgröten

RÖSTE 8 december 2018
Julia Sanna, 6, var lucia på grötfesten i Dönjegården på lördagen. Här kommer hon med gröt till gästerna. Ett 20-tal gäster deltog. I år kunde man ta del av en liten konstutställning med verk av bland andra Röste-konstnären Sven Hjelm.

Val 2018

Riksdagen röstade nej till Stefan Löfven (S) som statsminister

200 av 349 ledamöter tryckte rött när Löfven prövades • Talmannen förbereder extraval

Foto: Pär Nordqvist, 2018. Kamera: Nikon D7000.
FÖRSTAPRISTAGARE. Lena Karismaa vann förstapriset i skinklotteriet. På måndagskvällen fick hon ta emot en kartong med en stor julskinka, korvringar, prinskorvar, leverpastejer med mera.

Julbordet i hamn hos tre vinnare i skinklotteriet

SÄVSTAÅS, RÖSTE OCH FRAMNÄS 12 december 2018
På måndagskvällen levererades vinsterna till vinnarna i skinklotteriet. Ordförande Nina Norell och medföljande fotograf gjorde en liten turné med matkartongerna. Första stopp blev ett stenkast från Slottet i dalen, mittemot Sävstaås IP. Här bor förstapristagaren Lena Karismaa. Hon och barnbarnen öppnade kartongen på köksbordet och plockade fram den stora skinkan, men det följde även med korvringar, leverpastejer, sylta och andra godsaker, allt till ett värde av 450 kronor.
   – Ja nu får vi äta gott i jul. Jättebra, sammanfattade Lena Karismaa.
  Andrapriset gick till Röstebon Lars Norgren, som bor i ett av husen längs Fröstevägen, inte långt från företaget Glitfaxi. Här rådde påtaglig julstämning när Nina och Pär anlände. Hela familjen gladdes åt vinsten.
  Tredjepriset hamnade i en lägenhet på Framnäs, hemma hos Kicki Larsson, som köpt lott av kollegan Nina Norell. Det hade faktiskt Lena Karismaa gjort också. Alla tre jobbar inom hemtjänsten i Bollnäs.GILLAR KORV. Ett av Lenas barnbarn var inte rädd att visa upp korvar för fotografen.


ANDRAPRISTAGARE. Lars Norgren i Röste kammade hem andrapriset.


TREDJEPRISTAGARE. Kicki Larsson på Framnäs hade turen att vinna tredjepriset.
I dag:
Assar är dagens namnsdagsbarn.

Tredje söndagen i advent, det tredje ljuset är tänt.


Grafik: Anitas bilderKalender: December 2018


Så når du Röste Bygdegårdsförening:
Postadress:
Röste Bygdegårdsförening c/o Nina Norell, Röste Träskrinnsbacken 1545, 821 94 Bollnäs
Telefon: 0278–200 90
E-post: roste@roste.nu
Bankgiro: 5877–8143
Uthyrning av Dönjegården: Kontakta Nina Norell, tfn 0278–200 90.

Webbredaktör: Pär Nordqvist

Till toppen av sidan