Röstebloggen
Välkomna till Röste-bloggen!

Här får vem som helst blogga. Röstebor, Bollnäsbor eller andra får skriva av sig om praktiskt taget vad som helst. Skicka ett mejl till Pär Nordqvist så ska jag lägga ut texten efter att ha läst den. Personangrepp, angrepp mot folkgrupper eller liknande utspel är ej tillåtna.

Pär Nordqvist

Pär ”Nord@” Nordqvist

Tog semester utan betalning... OCH GOTT SLUT! (31 december 2011)

Bloggandet har vilat nu sedan 22 november. Över en månads semester utan ett öre i ersättning. Å andra sidan har jag hunnit få den första lönen från nya jobbet på Arkion, men tyvärr hunnit göra av med det mesta redan. Nu måste jag dra åt den så kallade svångremmen.

   Det har hänt en del sedan sist. Den nya spisen kom och installerades av elektriker. Redan efter de första gångerna på den nya platta hällen blev det märken. Jag gjorde crêpes samma vecka som spisen levererades och se, det blev brännmärken nästan omgående. Beakta då att jag även köpt nya kastruller och stekpanna enkom för den nya spisen. Har ett medel att använda mot missfärgningarna.

   Skrivaren kom den också. Den här är tyst, precis som den ska vara. Nu är det bara att skriva ut igen, men suget efter en färgkopiator finns kvar till viss del. Men icke, då måste kapital till först.

   Dagen före julafton, samma dag som ett visst antal kronor kommit in på kontot, slog jag till och utnyttjade presentkortet på 5 000 kronor hos Expert. Det blev nyaste systemkameran Nikon D7000. Sedan rabatten var dragen och en försäkring på sex månader tecknats hamnade priset på lite mer än 6 300 kronor. Jag kan avslöja att paketen med kameran och väska och bok inte öppnats än. Jag känner samvetskval för köpet. Julen blev ovanligt stressig i år. Började för sent med pyntandet. Granen stod inte färdig förrän under Kalle Anka på julafton, som Kalle Moraeus så förträffligt presenterade i egenskap av årets julvärd.

   Natten mot annandagen blåste vi nästan bort. Strömmen gick och det blev en kall avslutning på helgen. När det var som svalast var det 13 grader här i huset. Vi kunde inte elda i vare sig vedspisen i köket eller kakelugnarna eftersom det råder eldningsförbud. Mor höll på att frysa ihjäl. Jag blev uthängd som dålig som värmeansvarig. Maten fick vi en del problem med men större delen av skinkan, korven och all annan julmat förstördes inte. Det gick utmärkt att äta av den även sedan strömmen återkommit.

   Installation av Lion i båda mina Macar. Den bärbara drabbades inte av kompliktationer, det gjorde den stationära. Under installationen slocknade skärmen, gick inte att få igång den igen. Sedan har den strulat. Den går inte ner i vila när datorn gör det. Den blåa on-lampan fortsätter lysa men den blir svart och får ett meddelande om att ingen signal finns från datorn. Jag hävdar att något är fel men Apples support hävdar motsatsen. Det bästa vore att koppla skärmen till annan dator för att uesluta fel på den. Efter nyår får jag testa detta.

   GOTT SLUT på 2011 tillönskar jag alla läsare, de som eventuellt är kvar. Jag vet ännu inte hur frekevent uppdateringarna blir här framöver. Varje dag kanske är ett för högt ställt mål. Dagarna är intensiva och när klockan närmar sig 23 på kvällen så ligger bloggandet som någo tungt över en. Tiden måste planeras bättre om jag ska fortsätta att skriva varje dag.

   GOTT NYTT 2012! OS i London ser vi fram emot. Men jag kan nog inte närvara där. Har ingen biljett och kan ej heller lämna hemmet. Min mor får inte överges.Arkiv
Röstebloggen vecka 47
Röstebloggen vecka 46
Röstebloggen vecka 45
Röstebloggen vecka 44
Röstebloggen vecka 43
Röstebloggen vecka 42
Röstebloggen vecka 41
Röstebloggen vecka 40
Röstebloggen vecka 39
Röstebloggen vecka 38
Röstebloggen vecka 37
Röstebloggen vecka 36
Röstebloggen vecka 35
Röstebloggen vecka 34
Röstebloggen vecka 33
Röstebloggen vecka 32
Röstebloggen vecka 31
Röstebloggen vecka 30
Röstebloggen vecka 29
Röstebloggen vecka 28
Röstebloggen vecka 27


Till Bygdens Nytt
Startsidan