Ordföranden har ordet
Surströmmingsfest och badresa – hösten är här!

Hej igen...
Vi hoppas och tror att alla ankor kommit i mål, det som var tråkigt i år var väl att ingen pristagare fanns på plats men det är ju sånt som kan hända när vi har attraktiva evenemang, eller hur?
   Jag hade tänkt få mig en hamburgare mellan ankracet och bykampen men det... sig, alla var slut, köper fler nästa år.
   Bykampen drog fyra tappra lag, det var jämnt skägg mellan lag Nygårds och lag Du kan alltid lita på pojkarna över 35. De slutade på samma poäng, vilket ledde till utslagsfråga på Dönjegården, som också slutade lika. De kunde en varsin delfråga, alltså vann ingen eller båda kom tvåa, vilket man vill. STORT GRATTIS till Er som vågade ställa upp.
   Grillkvällen lockade många hungriga och det var trevligt. Och väldigt kul att Stefan Sonefors och Lars Järpenge underhöll med gitarrer och sång. Inte visste jag att de är så duktiga.
   Altantaket är som Ni kanske sett på gång, ÄNTLIGEN! Tack till våra duktiga snickare som arbetat flera veckor med att bygga taket. Det finns ett litet reportage om bygget i detta nummer. Just nu står allt stilla ett tag i väntan på att plåtarna ska levereras. Men vi hoppas att allt ska vara klart innan vintern är här. Detta innebär att Dönjegården blir ännu mer attraktiv att hyra ut. Uthyrningen i vår och sommar har gått mycket bra. Det har varit hyresgäster varje helg.
   Vad händer framöver då? Surströmmingsfest med korv och sill i Dönjegården lördag den 1 oktober. Då är hösten här på allvar. Kanske har vi fått frost på bilrutorna då. Låter inte kul direkt. Anmälan till mig som vanligt på 203 54 senast 28 september. Kom ihåg att säga vad Ni vill äta om det är någon annan än jag som svarar.
   En dryg månad senare är det dags igen för oss Röstebor (och kanske några i Björktjära) att bli riktigt rena under en dag. Jag syftar förstås på årets badresa som liksom förra året går till Sundsvall och Himlabadet. Den 12 november bär det av. Jag följer som vanligt inte med, jag håller mig ren på annat sätt, eller rättare sagt, på annat håll nämligen här hemma. Vill Ni med och bada så ska Ni ringa mig och anmäla Er. Först till kvarn!
   Vi ska sälja korv igen, ring mig! Korven kostar 170 kr och är på 800 gram. Den levereras vecka 48, hör av Er antingen till mig eller Åse Järpenge (290 21). Korven är av olika sorter och beställs från Delikatesskungen.
   Det är inte bestämt om det blir någon kulturdag eller vad den i så fall ska innehålla. Aktuellt datum är 29 oktober. Håll koll på anslagstavlorna så ser Ni om det blir något.
   Vi ses alltså 1 oktober på Dönjegården för att avnjuta sura fiskar igen. Väl mött!

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, april, juli, september och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Tryck av pappersupplagan: Bollnäs kommuns centraltryckeri.
Upplaga: 310 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 0278–201 46.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke beställt insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.


Tillbaka till Bygdens Nytt nr 4 2011
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu:s startsida