Ordföranden har ordet
Föreningen hittade ny kassör – krisen är över

Hej igen bybor och medlemmar!
Tror Ni sommaren kommer, i skrivande stund är det sommar (28/6), det är cirka 25 grader. Man blir nästan chockad över värmen när vi inte haft någon under hela juni. Jag har nyss vaknat efter en ny natt hos dem som behöver hjälp. Blir det riktigt varmt kan det vara en nackdel för dem äldre, men det brukar gå bra för de flesta. Att dricka mycket är viktigt, oavsett temperatur eller årstid. Med det menar jag vatten, i första hand.
   Jag vill meddela att föreningens kris från i våras nu är över. I slutet av april löste sig kassörfrågan då en ny kassör utsågs. Nedläggningshotet var undanröjt. Ni kanske såg den nya kassören på ettan. Det är Anita Bodin från Lottefors som tagit på sig uppdraget. Läs mer om det här. Vi vill samtidigt tacka Jessica Nilsson för hennes tid i föreningen.
   Till det som varit... Valborg med mycket folk och nöjda vinnare i kontantlotteriet. Men ett önskemål till kommande år är att resultatet ska skrivas upp på ett blädderblock eller white board-tavla för dem som inte var med under dragningen. Det ska vi komma ihåg till 2016. På ankracet har vi haft resultattavla alla år, tror jag.
   Nationaldagsfirande med fika och nationalsång och ganska mycket folk, trots väder. Det blev ändå att sitta inomhus och dricka kaffe. Det var för kallt ute på altanen. Men jag tror att de flesta var nöjda med firandet ändå. Ett tack till Åse och Lars för att Ni sköter flagghissningen varje år. Och även till medföljande fotograf – Ni vet säkert vem jag menar.
   Midsommar med blomplockning kvällen före, firande med stångresning, vädret blev bättre ju närmare kl.14 vi kom. Dansen gick som smort, tack vare Pernilla och cd-spelaren från vilken Bosse Larssons stämma hördes mellan lekarna. Elefanten dök upp i ny regi, med glass till alla barn. Tack till elefanten och dess skötare. Mycket folk och en ringlande kö till fikat. I år hade vi kortläsare men den användes inte mycket, så nu går vi över till Swish, annars kontanter. Swish kommer att finnas på ankracet. (Swish är en app man installerar i sin smartphone och som man kan överföra pengar via. Gå in på din banks hemsida och hämta appen och få mer information. Appen finns för Android, iPhone och Windows Phone). Midsommaraftonskvällen var vi några tappra som grillade vid Dönje. Det kom även några och hälsade på oss. Jättetrevligt!
   I år är det tionde gången för ankracet, och det borde uppmärksammas på något vis. Den första som vann var Yvonne Jönsson, som med anka 122 fick ta emot checken på 5 000 kronor premiäråret 2006. I år infaller ankracet den 8 augusti, då jag fyller år och drottning Silvia har namnsdag. Två anledningar att flagga! Ankracelotterna släpptes 1 juli.
   Bygdegårdsföreningen fick gåvor i samband med Doris Sandbergs begravning, och dem vi tackar för.
   Ha nu en skön sommar!

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening
– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, april, juli, september och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Tryck av pappersupplagan: Bollnäs kommuns centraltryckeri.
Upplaga: 330 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 0278–201 46.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke beställt insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.


Tillbaka till Bygdens Nytt nr 3 2015
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu:s startsida