Ordföranden har ordet
I november når vi Kokpunkten...

Hej igen läsare och medlemmar!
Nu är hösten här men ibland är det varmare om nätterna än det var i somras, jag vet eftersom jag jobbar natt. För 20 år sedan, 1997, hade vi en väldigt fin och varm september och även en bit in i oktober. Minns inte om sommaren var dålig då också, men den höll i sig väldigt länge. Nu regnar det mest. Och årets ankrace blev det blötaste någonsin. Aldrig tidigare har vi haft sån otur med vädret. Dagarna före regnade det non-stop så ån svämmade nästan över. Även under ankracet regnade det, och målet blev inte byggt förrän en timme före start. Tack till Tomas Frisk, Bengt Tegnér och Henrik Olofsson för att ni byggde så snabbt och effektivt. Med anledning av detta gick ankracet rekordsnabbt i år. Det tog drygt elva minuter från starten från Karl-Jans flytbrygga till att första ankan nådde målet. Genomsnittstiden är ungefär 25 minuter.

   Jag var ankstartare för första gången och hade sällskap och assistans av Kim Forsman, vår fotograf samt kanotpersonal Göran Andersson och Hugo Andréasson. Efter en ganska lång promenad i fårhagen och klättring över staket hann vi precis ner tillbaka till bron när de tre första gick i mål. Grattis till Er som vann! Årets målkonstruktion var nog den bästa hittills med tanke på att ingen anka smet – vad tyckte Ni som var där och tittade? I övrigt avlöpte ankracet ungefär som vanligt. Hamburgarna sålde nästan lika bra som när solen skiner och tipsrundorna var det heller inga problem med, även om Pokémon-frågorna var i svåraste laget. Nu har vi fått erfarenhet av att arrangera ankrace även i dåligt väder. Grillfesten på kvällen på Dönjegården blev ganska lyckad också, även om inte så många kom. Partytältet kom till användning igen, under vilket vi placerat grillarna.

  Till kommande aktiviteter:
Kräft- och surströmmingsfesten har fått flytta på sig av olika anledningar. Det är lördag 7 oktober som gäller, inget annat. Anmälan till mig senast 3 oktober.

  Badresan i år går till Kokpunkten i Västerås. Det är ett nytt actionbad där attraktionerna ska vara ännu häftigare än dem vi fått bekanta oss med på andra orter. I somras införde man nya badtider på helgerna, så kallade slide-pass. Förmiddagspasset inleds 08.30 och avslutas klockan 14.00, då badet stänger en halvtimme fram till 14.30 då eftermiddagspasset börjar. Med anledning av det och längre resväg, måste bussen avgå betydligt tidigare. Redan 05.15 lördag den 11 november bör man vara på plats vid Dönjegården då bussen avgår 05.30. Jag är inte morgonpigg, men ska inte åka heller, så jag skickar deltagarlistan med någon annan, så det ska nog ordna sig. Anmälan till mig som vanligt på 0278–200 90.

  Bygdegårdarnas Riksförbund har kulturvecka även i år. Lördag den 21 oktober blir det kulturaktiviteter på Dönjegården. Bildvisning och kolbulleförsäljning står på programmet. Se mer information här.

  Då får Ni ha en skön höst! Nästa gång jag skriver är vi i slutet av november och julen närmar sig.

Nina Norell
ordförande för Röste Bygdegårdsförening– tidning för Röste utgiven av Röste Bygdegårdsförening
Utgivningsplan: Januari, april, juli, september och november.
Ansvarig utgivare: Nina Norell
Redaktör: Pär Nordqvist
Tryck av pappersupplagan: Bollnäs kommuns centraltryckeri.
Upplaga: 320 exemplar
Har du nyhetstips? Ring 070–365 74 83.
Bygdens Nytt ansvarar ej för icke beställt insänt material. Tidningen arkiveras digitalt.

Till toppen av sidan

Tillbaka till Bygdens Nytt nr 4 2017
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu startsida