Nyheter

Foto: Pär Nordqvist
ETT SLAG FÖR RÖSTE. Johanna Göransson har koll på bollen i det här läget. Slaget ligger i luften. En av Röste Komets bästa spelare.

Klart godkänd premiär för Röste Komet

BOLLNÄS/RÖSTE 27 juli 2011
I helgen var det premiär för Röste i Brännbollsyran på Långnäs i Bollnäs. Ett lag med nuvarande och före detta Röstebor ställde upp och försvarade byns färger. Och insatsen med två förlorade matcher och en vunnen får betecknas som godkänt under en premiär som inte var helt utan nerver.


På fredagseftermiddagen inledde Röste Komet sin turnering med svårast möjliga motstånd – fjolårssegrarna från Umeå som nu kallar sig Salming, troligen efter ishockeyspelaren Börje med samma namn. Och det blev förlust, men dock inte med mera än omkring 30 poäng. Större förluster skulle andra lag lida under årets yra. Matchen mot Nullak blev resultatmässigt jämnare. Röstelagets sista match, som spelades mot La Squadra, vanns. Det innebar tyvärr inte något avancemang i tävlingen utan Röste-lagets insats stannade där. På det hela taget en lyckad turnering.
   Det blev inte helt oväntat Umeå-laget Salming som vann årets yra, som var den 17:e i ordningen sedan starten 1995. Salming finalslog Bollnäs-laget Halvar & Jügge med 72–65. Båda lagen tog många lyror och slog långt, men till slut blev det Salming som drog längsta strået. Finalen spelades på lördagseftermiddagen inför stor publik.

PÄR NORDQVIST
0278–201 46


SPRING FÖR LIVET! Så fort bollen slagits gäller det att vara snabb och springa så
långt som möjligt.


Tillbaka till Bygdens Nytt nr 4 2011
Tillbaka till Bygdens Nytts startsida
Till Röste.nu:s startsida